menu

Hier kun je zien welke berichten Leonidas55 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Earth, Wind & Fire - All 'n All (1977)

5,0
Elk album waar een magische track als Fantasy opstaat verdient 5 sterren. Een van de absolute hoogtepunten of all time in het funk/dance genre.

East 17 - Steam (1994)

Helemaal mee eens Poeha, sterker nog, ik vind Stay another day de ultieme kerstsingle! Verder best leuke dance pop zoals eerder gemaakt al door artiesten als then Jericho en living in a box. Geen album artiesten maar lekker om af en toe te horen. 3 sterren

Edgar W. Froese - Dalinetopia (2005)

4,0
Opvallend hitsige hoes ook. Zo ongeveer de enige keer dat ik TD en Froese associeer met seksualiteit. Het zal de geest van Dali zijn geweest!

Egdon Heath - The Killing Silence (1991)

3,0
Veelbelovende symfoplaat deze, zeer jammer dat ze die belofte niet hebben kunnen inlossen zodat we het in de jaren 80 en 90 eigenlijk zonder echte neoprog band van een behoorlijk niveau moesten doen in Nederland.

Elton John & Leon Russell - The Union (2010)

3,5
Zeker. Muzikale plaat en aangenaam verrast moet ik zeggen hierdoor. Was Russell werkelijk ook totaal uit het oog verloren, wie niet?

Enigma - MCMXC a.D. (1990)

4,0
Zeker. En heel mooi gezegd hierboven door Marco, een klassieker in zijn door Enigma zelf gecreëerde genre. Want uniek was dit zeker. Feitelijk een kruisbestuiving van dance, new age, ritmes als in triphop en gregorian chant. En zeer, zeer succesvol. Knap werk van die Cretu. Bij mij liggen de Enigma CDs op de stapel "Electronic Music".

Erasure - Tomorrow's World (2011)

1,0
Dit is verschrikkelijk slecht. Zielloze, ofschoon wel enthousiast geproduceerde synthpop met een schrijnend gebrek aan goede songs. Pas bij het laatste nummer hoor je weer iets van de Erasure sound. Too little too late. 1 ster voor de wel mooie , wat onduidelijke hoes .

Eric van der Heijden - Da Capo (1998)

Alternatieve titel: The Light Beyond

2,0
Idd iets minder album van Eric waarbij hij vervaarlijk terugzakt naar het niveau van beetje nietszeggende new age achtige 13 in een dozijn muziek. 2 sterren

Erik Mesie - Waar Gaan We Heen (2022)

Zeer grappige en uitvoerige recensies hierboven van deze nieuwe plaat van cultheld Mesie, die overigens niet erg uitnodigen om het album te gaan luisteren. Ik heb toch een poging gedaan, maar na een minuutje geef het maar toe, een vreselijke tausendmal du rip off waarmee Mesie een parodie van zichzelf maakt, heb ik besloten dit album verder links te laten liggen.

Europe - Europe (1983)

3,0
In the future to come en Seven doors hotel zijn lekkere rockers waarop de potentie van Europe al goed te horen was, maar verder is dit debuutalbum nog wat te vlak en te weinig krachtig, mede door de reeds aangestipte matige productie en zijn een aantal songs ook simpelweg nog niet goed genoeg. Maakten ze later goed. 3 sterren, naar boven afgerond.

Eurythmics - Be Yourself Tonight (1985)

2,0
Dit album heb ik nooit zo sterk gevonden. De singles gaan nog wel en Lennox heeft zeker een omfloerste Soul stem, maar de overige nummers pakken me niet en de vergelijking met de synthsound van de eerdere platen met deze, valt in het nadeel van dit album uit. Geen slechte plaat, maar ook geen interessant album dat ik dan ook bijna nooit opzet.

Eurythmics - Touch (1983)

4,0
Prachtig eurythmics album, misschien wel hun beste. De sound is geperfectioneerd, de singles zijn ijzersterk en de album tracks bovengemiddeld. 4 sterren

Everon - Bridge (2002)

3,5
Zeker geen slechte plaat en de liefde voor symfo sijpelt ook door in dit album van deze sympathieke band. Een aantal nummers zijn prima te noemen, maar echt magistraal wordt het toch nergens. Daarvoor ontbeert deze band toch de pure klasse vind ik. Desalniettemin een goede subtopper en dit tweeluik met flesh is hun beste worp vind ik. Driven zijn ze zeker! 3,5 ster

Everon - Flesh (2002)

Prima album idd van Everon. Toch bekruipt mij het gevoel altijd bij deze band dat, ondanks dit tweeluik, ze hun ultieme album nog niet hebben kunnen maken. Een echte klassieker bedoel ik. Misschien komt het er nog eens van?