menu

Hier kun je zien welke berichten Leonidas55 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

a-ha - Cast in Steel (2015)

2,0
Veel geprezen hier dit album, maar ik deel die mening niet. Cast in steel is een prima aha track ,lekker, en het aardige Forrest fire heeft wat take on me hints. Daarmee is de koek echter op. De overige tracks variëren van slap tot aardig , en zijn helaas voor het grootste deel nietszeggende songs, goed geproduceerd dat wel, en Morten zingt prima. Maar ik mis de echte bite, die unieke sound van Aha, waarin emotie en bombast op dramatische en intense wijze hand in hand gaan, zoals niemand dat kan. Zonde. Want de teveel voortkabbelende soort muziek die hierop te beluisteren valt, is al eerder gemaakt door anderen, en ook beter. 2 sterren

a-ha - Foot of the Mountain (2009)

4,0
Bevredigende zwanenzang van A-ha was dit, hun latere muziek niet meegeteld. De eerste 4 tracks zijn prima, daarna wordt het aanmerkelijk minder maar vooral de titelsong is ronduit geweldig. Hun unieke sound wordt anno 2022 door mij zeer gemist, maar gelukkig hebben we hun geweldige back catalogue nog, zodat ik een nummer als Summer moves on kan draaien als ik van A-ha wil genieten. 4 sterren

a-ha - Memorial Beach (1993)

2,0
Tja, memorial beach. De eerste twee tracks zijn op zich prima. Ik weet nog dat Pal bij een countdown optreden van Move to Memphis zei: "Take on me is een leuk liedje maar zo schrijven we ze niet meer. Een nummer zoals Move to Memphis, zo zijn we echt". Ik denk dat dat niet de goede richting was destijds, maar wie ben ik. Morten zei later in een interview dat ze het hierover grondig oneens waren. Begrijpelijk. De volwassen sound die hier te horen valt is niet slecht, maar veel andere bands deden dit ook, en ook beter. A-ha is groot geworden met bombastische en dramatische synthesizerpop, daar ligt hun essentie en ook hun kracht vind ik. Dus deze afslag kon dan ook niet anders dan doodlopend zijn, en dat was het ook. Het grote succes kwam pas weer terug met zon dramatische single als ik bedoelde, Summer moves on , tien jaar later. Dit album is aardig maar niet veel meer dan dat. 2 sterren

a-ha - Minor Earth | Major Sky (2000)

4,0
Memorabele come-back was dit, vooral door de opener en bovenal door het verbluffende Summer moves on. Vooral die single treft doel en toont de essentie van A-ha, meeslepende, bombastische en dramatische synthesizerpop volstrekt uniek qua sound en beklijvend. Prachtige single. De rest van het album luistert aardig weg ook al zijn niet alle nummers even sterk. The sun never shone that day wekt verwachtingen maar stelt teleur en de laatste nummers zijn wat zeurderig. Toch 4 sterren voor de sterke A kant.

a-ha - Scoundrel Days (1986)

4,0
Dit was natuurlijk een geweldig tweede album van A-ha, een fan's favorite, waarmee ze bewezen blijvertjes te zijn. Prachtig, intens album, muzikaal en tekstueel rijk. Wel minder synthpop dan het debuut maar daar staat tegenover muzikale veelzijdigheid. 4 sterren

a-ha - Stay on These Roads (1988)

3,0
Wisselende plaat deze 3de. Het titelnummer is sterk en de bond song is in zijn originele versie werkelijk prachtig (check ook de soundtrack daarvan, prachtige plaat). Helaas staan er ook twee draken op, you are the one en touchy, die veel afbreuk deden aan hun status. Dit was commerciële en matige reutelmuziek, doodzonde. Toch is de rest van het album zeker genietbaar en bewijzen ze wederom mooie popsongs te kunnen maken vooral theres never a forever thing is zon prachtige parel. 3 sterren, mede door de wat matige productie van dit album.

a-ha - True North (2022)

2,0
Heb em in de bios gezien daar duurde die zeker langer. Aanrader!

ABBA - ABBA (1975)

Alternatieve titel: Mamma Mia

5,0
S.o.s. zucht. .. voor mij het mooiste nummer aller tijden...wat een ongelooflijke, briljante, alles in zich hebbende geweldenaar van een popsong. ...John Lennon en Pete Townshend hebben beiden verklaard dat het hun favoriete nummer ooit was.

ABBA - Super Trouper (1980)

5,0
Ongekend sterk Abba album dit, popmuziek van het allerhoogste niveau en qua popsongs misschien wel hun beste album. Met super trouper wordt trouwens bedoeld het grote volglicht zoals afgebeeld op de hoes (met daarop vrienden van de band). The winner takes it all is een van hun mooiste songs, een indrukwekkende prestatie van Agnetha. Daarnaast vind ik de afsluiter the way Old friends do fenomenaal mooi, tranen in mijn ogen. 5 sterren

ABBA - Voulez-Vous (1979)

4,5
Weergaloos goede popplaat van Abba in hun absolute hoogtijdagen. Inderdaad inhakend op de discotrend van die tijd, maar met hun trademark sound en met uitstekende, vernuftig gearrangeerde songs. Alleen the king hast lost its crown is een beetje moeizame song, en Chiquita en I have a dream kunnen als teveel van het goede worden ervaren, maar zijn geen slechte nummers, sterker nog eigenlijk ontroerend mooi , mits je je daarvoor openstelt en niet eerder op de dag een Metallica album hebt geluisterd. 4,5 ster, briljante popmuziek.

Alan Parsons - From the New World (2022)

2,0
Mee eens Vigil, een van de misperen van dit jaar. Heel erg jammer. Wel een mooie albumcover.

Alan Parsons - On Air (1996)

2,5
Mwoah dit is toch niet zo geweldig. Helaas. Alan Parsons hoort niet op de achtergrond aan zoals H hierboven stelt. Dan weet je het wel.Geen urgentie en nergens meer in het songmateriaal de magie of klasse van eerder werk, zelfs vergeleken met Try Anything Once. Downhill from hier.

Alan Parsons - The Time Machine (1999)

2,5
Een degelijk, maar nergens bijzonder Alan Parsons album. Hier had hij reeds al zijn kruit verschoten, leek het.

Alan Vega - Saturn Strip (1983)

Oke. Cars en 80's synths klinkt in ieder geval goed en ook de cover wekt interesse. Ik ga het luisteren kom erop terug!

Alphaville - Afternoons in Utopia (1986)

3,0
Alphaville viel op dit tweede album toch een klein beetje door de mand. Er staan een paar aardige liedjes op het album, vooral Lassie come home en Jerusalem, en Afternoons in Utopia is ook nog wel een aardig moppie, maar dan houdt het ook wel zo'n beetje op. Het is weinig imponerend, en staat allemaal mijlenver af van de spannende en goed geproduceerde synthpop van het debuutalbum. Jammer. 3 sterren, naar boven afgerond.

Alphaville - The Breathtaking Blue (1989)

3,0
Ja Prostitue dat is idd een sterk album ook. Mooie late uitschieter!

Analog '82 - Sunsets and Memories (2022)

4,0
Helemaal mee eens! Een prima synth wave plaat.

Arena - Breakfast in Biarritz (2001)

5,0
Dit is toch wel een zeer goed live album van Arena, waarop het beste van hun albums the Visitor and Immortal? te beluisteren valt. Absoluut indrukwekkend, met bevlogen versies van geweldige songs. Ik ken weinig betere symfo live albums. The hanging tree blijft een pronkstuk van jewelste en Enemy without de afsluiter van het geweldige the Visitor is niet minder dan fenomenaal. Puur genieten.
5 sterren!

Arena - Contagion (2003)

5,0
Fenomenaal album van Arena. Zeer sterke, geconcentreerde songwriting en geweldig spel. Briljante symfo, beter wordt in het niet in het neo prog genre. 5 dikverdiende sterren.

Arena - Immortal? (2000)

Opnieuw een ongekend sterk Arena album met voorbeeldige, briljante symfo. Dramatisch, donker maar ook verrassend en met geweldig goede songwriting wat zo belangrijk is in dit genre met name vind ik. Ook ik vind de volgorde van de tracklist vreemd, en waiting for the flood een raar niemendalletje, maar ik ben in ieder geval blij dat alle songs erop staan. Fridays dream is ontroerend mooi en geeft toch wat verlichting en hoop. 5 sterren, dit is geweldige kost!

Arena - Live & Life (2004)

4,0
Sterk album inderdaad. Beter wordt neo prog niet.

Arena - The Visitor (1998)

5,0
Dit voortreffelijke album vertegenwoordigt, samen met Immortal ? en Contagion naar mijn altijd bescheiden oordeel het allerbeste wat neoprog heeft voortgebracht. Driewerf hulde voor dit drieluik van Arena, waarvan deze plaat het meeste in huis heeft. Schitterend dat er muzikanten zijn die dit op plaat hebben kunnen zetten, zodat wij luisteraars er van mogen genieten. Echt onsterfelijke, tijdloze muziek waarvan je intens gelukzalig wordt, die troost, inspireert, heelt. Dank, dank, dank heren!

Asia - Arena (1996)

4,0
Dit blijft toch een prima album. Met een prachtige hoes, passend bij de titel. Samen met Aura, en in mindere mate Aqua, hun beste muziek. Prettig wegluisterende AOR van hoge kwaliteit, hier en daar opgeleukd met een toefje prog. Ik merk elke keer dat als ik zin heb in Melodic Rock, om maar wat name dropping te doen, ik blijf grijpen naar muziek van Asia. Ze zijn de ongekroonde koningen van dit genre naar mijn immer bescheiden mening!

Asia - Aria (1994)

4,0
Prima AOR opnieuw te beluisteren hier. Asia , de ongekroonde koningen van de Melodic Rock!

Asia - Astra (1985)

3,0
Een krappe voldoende nog, maar de koek was hier duidelijk op. Voor dit moment.

Asia - Aura (2000)

5,0
Geweldige plaat blijft dit in het AOR genre. Alhoewel geen commercieel succes, is het stiekem Asia's beste plaat met tal van hoogtepunten. Zeer sterke songs met prachtig gitaarwerk en keyboardspel van Downes met daaroverheen de geweldige stem van Payne. Echt een briljante plaat en een absolute topper in zijn genre. 5 sterren, niet te missen!

ATB - Movin' Melodies (1999)

Dont stop is geweldig en 9 pm en killer ook, de rest vind ik wat te eentonig. Jammer maar toch een behoorlijke dance plaat. 3 sterren