menu

Hier kun je zien welke berichten Killeraapje als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

IAMTHESHADOW - Everything in This Nothingness (2016)

5,0
IAMTHESHADOW is een band die ik nooit had ontdekt als dit forum niet zou bestaan. Veel dank voor het toevoegen Alicia en veel dank voor het doorsturen van de tip Scarlet

Voor mij is het ontdekken van een nieuwe band altijd iets bijzonders. Gedwee onderga ik de nieuwe geluiden en bepaal ik in alle rust of ik iets mooi vind of niet. In het geval van IAMTHESHADOW zat het bij de eerste tonen gelijk goed. Een melancholische basloopje, smaakvol uitgesmeerde toetsen, een subtiele drum en als kers op de taart, een zanger met een diepe mooie stem die gelijk terug grijpt op de essentie van het leven.

Voor de geestelijke gezondheid is het aangenaam om te weten dat er bands zijn die deze muziek maken. Een geluid dat je steunt in zware tijden. Een warme deken die je tot rust laat komen en je de kracht geeft om de volgende dag weer door te gaan met het geruststellende idee dat je dit soort mooie klanken nog eens kunt horen.

Naast dat het allemaal erg mooi en smaakvol is gedaan vind ik het relevant om te melden dat deze Portugese een behoorlijk eigen geluid hebben. Natuurlijk zitten er genoeg geluiden in die bij andere uitstekende Dark Wave bands zoals Diary of Dreams of Diorama ook voorbij komen maar deze IAMTHESHADOW heeft iets authentieks en oprechts. Een eigen en vooral herkenbare Sound.

Voorlopige hoogtepunten zijn voor mij het titelnummer, uiteraard Falling en het schitterende Pleasure in the Pain

Vanzelfsprekend wil ik de overige nummers niet tekort doen, het hele album is een mooie ervaring die elke liefhebber van New Wave, Dark Wave, Cold Wave of wat voor Wave dan ook gehoord moet hebben.

Liefhebbers van smaakvolle melancholische muziek moeten zichzelf dit gewoon gunnen.

Voor mij is deze plaat een van de ontdekkingen van het jaar

Iommi - Iommi (2000)

4,5
Sterk album dat laat zien wat voor geweldige riffs Iommi uit zijn gitaar kan toveren. Iommi is uniek in zijn soort en er is niemand die bij hem in de buurt komt. Alles is wat moderner dan Sabbath maar elk nummer is boven gemiddeld en ik vind het jammer dat de opzet met verschillende zangers geen vervolg heeft gekregen.