menu

Hier kun je zien welke berichten BeatHoven als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

alt-J (∆) - An Awesome Wave (2012)

2,0
Van een hype is in mijn studentenomgeving zeker en vast sprake. Wie alt-J niet goed vindt, is niet zo hip als de rest. Laat staan dat je ze niet kent. De band vind ik een beetje overschat, maar laat ik eerst iets positiefs vertellen. Alt-J slaagt erin om inderdaad een "wave" te creëren. Alle nummers dragen bij tot een sferisch geheel. Alleen de "awesome" in de titel is er te veel aan. Zo vind ik de composities niet uitermate boeiend, soms op het saaie af. Ook de zang is niet memorabel. Creatief is het allemaal wel, maar waarom niet - zoals hier eerder werd aangehaald - conventioneler uit de hoek komen en songs maken die méér pakken? De laatste drie nummers vormen wel het hoogtepunt, de bonustrack incluis, en met "Taro" op kop. Veelbelovend voor het volgende album? Wie weet.

Amazing Baby - Rewild (2009)

2,5
Vooral het uitstekende "The Narwhal" is een geslaagde poging om oude psychedelische rock te recycleren en het in een modern jasje te gieten, maar het geheel is een sleur. Er zitten te weinig uitschieters op en het album vergeet ik al snel weer. Daarentegen hoop ik dat Amazing Baby de moed niet opgeeft en later met een nieuw album op de proppen komt dat meer de moeite zal zijn.

Amon Düül II - Yeti (1970)

3,5
Het probleem met Amon Düül II is dat het lijkt alsof ze de commune waar ze ooit begonnen nooit echt ontgroeid zijn. Akkoord, het gitaarwerk is lekker strak, de zin om te experimenteren zit er altijd in en de psychedelische muziek deelt aan de luisteraar rake klappen uit. Maar daar tegenover staat vooral de zang en de ellenlange composities - die uiteindelijk improvisaties zijn. Hoewel je niet kunt klagen over een gebrek aan rasechte rock 'n roll, moddert de band op zulke momenten wat aan. Op hun best zijn ze met kortere nummers zoals "She Came Through the Chimney" , "Archangels Thunderbird" en "Cerberus", die klinken alsof Maharishi Mahesh Yogi ermee gemoeid is. Al bij al behoort Yeti tot hun betere platen.