menu

Hier kun je zien welke berichten reptile71 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

UB40 - The Lost Tapes (2008)

Alternatieve titel: Recorded Live at The Venue, London 1980

Kom dit vandaag voor het eerst tegen. Heel leuk een live album met alleen nummers van hun debuut Signing Off. Behalve dan Summertime, die van mij niet perse had gehoeven, maar heel leuk gewoon zo'n vroeg UB40 concert. Lekker puur nog.

Ultra Vivid Scene - Ultra Vivid Scene (1988)

Kurt Ralske, de man achter deze band, heeft dit album in zijn geheel zelf geschreven, uitgevoerd en geproduceerd. Ik moest hier en daar sterk denken aan The Jesus and Mary Chain en las daarna op wikipedia dat die band en The Velvet Underground tot zijn invloeden behoren. Ook die laatste is goed hoorbaar. Het lieflijke van sommige liedjes van The Velvet Underground & Nico is hier ook in terug te horen. Qua zang (incl. galm) en productie is er ook goed naar The Jesus and Mary Chain geluisterd.

Al met al geen vervelende plaat om te luisteren (wel redelijk chill), maar ook niet eentje die me uitdaagt hem veel vaker op te zetten. Om hem krachtig te houden hadden 10 liedjes denk ik wel voldaan. Sometimes less is more.

Na één keer luisteren vind ik Mercy Seat het lekkerste nummer. Dat nummer was ook de reden dat ik dit album eens ben gaan luisteren. Het heeft een zelfde drive als Venus in Furs, van... jawel, die band.