menu

Hier kun je zien welke berichten reptile71 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Oldsolar - The Perfect Backswing EP (2002)

Na het prachtige album Many Visitors Have Been Gored by Buffalo uit 2001 hoopte ik meer van hetzelfde te gaan horen op deze EP. Helaas viel me dat wat tegen.
Pick Me Up is een soort indie rock nummer dat vrij makkelijk in het gehoor licht en best een single zou kunnen zijn, maar heeft daarmee niet het atmosferische van hun debuutalbum. Het is een aardig nummertje maar meer eigenlijk niet.
Tomorrow geeft me hoop: over een synthloop die zich herhaalt van begin to eind wordt een mooi nummer gespeeld met acoustische gitaar en prachtige zang. Nu gaan we toch echt de goede kant op.
The Edge of Minnesota is pianospel aangevuld met een strijkergeluid liggend in een ambientbasis met een soort storende radio erin. Wat ik eraan mis is dat het niet overkomt als een echt nummer, maar meer als een probeersel.
Zo eigenlijk ook Revisit. Een ambientbasis met wat zang, wat waarschijnlijk gewoon wat improvisatie is. Een nummer is het niet echt te noemen en het heeft voor mij weinig inhoud.
Dan krijgen we 94 x 4 seconde stilte om tenslotte 1 minuut lang nog wat geluid te krijgen, want meer kan ik er niet van maken.

Toch wel vreemd dat er een EP uitgebracht wordt waar zo weinig op staat eigenlijk. Alleen track 1 en 2 zijn nummers te noemen. En dat terwijl deze band echt heel erg veel in huis heeft. Dat kunnen we horen op hun album uit 2001, maar ook op hun MySpace kunnen we wat nieuwer werk horen dat ook zeer mooi en sfeervol is te noemen.
Mogelijk is deze EP ook meer een zoektocht naar een richting met wat uitprobeersels erop.

OMD - History of Modern (2010)

Met het luisteren van hun meest recente albums viel het me al eerder op, maar ik denk dat OMD van Moby houdt. Sometimes doet me wel heel erg aan een nummer van Moby denken, al weet ik even niet direct welke.

In elk geval is dit een redelijk comeback album van dit duo, dat even geen duo was. Hier en daar wat plagiaat van zichzelf, maar ach, waarom ook niet? Het klinkt in elk geval weer als OMD en dat is wel eens anders geweest.

Opposition - Intimacy (1982)

Deze komt toch wel regelmatig op de draaitafel sinds ik hem op LP heb. Erg fijne plaat, die de vroege jaren 80 sfeer uitademt d.m.v. basgedragen nummers met fijne galmende gitaar, emotioneel geladen zang en bezwerende drums. De ultieme ingrediënten voor een goede new wave plaat zijn niet alleen aanwezig, het geheel maakt het ook waar: een puur luistergenot.

Orchestral Manœuvres in the Dark - Crush (1985)

Eigenlijk vind ik dit album minder slecht dan ik dacht en ook minder commercieel dan ik dacht. De singles zijn er inderdaad goed uit te halen. Als puber vond ik So in Love trouwens een erg leuk nummer. Ik was zeker verliefd ofzo. Prima popliedje, dat nog steeds. Net zo zoetsappig (zo niet nog erger) is Hold You, en ik heb dan ook niks met zo'n nummer.
The Native Daughters of the Golden West, 88 Seconds in Greensboro en The Lights Are Going Out liggen wat meer in mijn straatje (met de eerste aan kop). Bloc Bloc Bloc, Women III en Crush vind ik niet onaardig. In elk geval niet van die 'kwijlebabbelmuziek'.
Secret en La Femme Accident vind ik trouwens ook wel aardige singles (de laatste wel minder dan de eerste).

Al met al geen geweldig album (je moet het niet naast A&M zetten), maar slecht kan ik het ook niet noemen. Het is wel een kwestie van de beste eruit pikken en zeker ook in de juiste stemming zijn.