menu

Hier kun je zien welke berichten Hellblazer als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Lenny Dee & The Hardcore Warriors - Funky Twisted (1996)

3,0
Funky Twisted heeft wel leuke voicesample-werk en een leuk bruisgeluid. Het melodietje is dan weer wat minder in het begin. Als het nummer goed op gang komt verandert het melodietje een beetje en klinkt het meteen al stukken beter.
We Are Back van Three Bad Brothers is Terror. Lichte, korte kickjes en een gierend piepje erdoorheen. Slecht nummer eigenlijk maar, want er gebeurt verder ook nogal weinig. Af en toe wel een leuke opbouw, maar verder niet veel soeps.
Anywhere is de beste track. Heerlijke krakende en bruisende melodie met een overvolle kick, wat eigenlijk nog goed klinkt ook door het gekraak eromheen.
Laatste nummer is niet veel aan. Wat geroep dat klinkt alsof je op een voetbalveld van een belangrijke wedstrijd staat en de supporters samen een lied zingen. Gepaard met traag geklap is dat het ook vooral. Af en toe komen er wat kicks door en een melodietje, maar dat duurt niet lang en voor je het weet waan je je weer op het voetbalveld.
3*

Life:::Runs:::Red - Hexadecimal Bad Mood (2004)

2,0
Deze artiest kende ik alleen van 'Tales From The White Window' met The Wishmaster. Weliswaar geen Industrial/ Darkcore, maar wel een lekker trackje.

Deze release is natuurlijk wel wat anders. Allemaal redelijk saai gebeuk is het inderdaad.
Het eerste nummer is een zwaar beuknummer, maar niet echt vermakelijk, beetje saai.
The World Has Changed heeft inderdaad een kickje die ook wel in Hardstyle zou passen, maar verder lijkt het er absoluut niet op natuurlijk. Ook maar een mager nummer dit.
Het laatste nummer heeft ook niet veel bijzonders te bieden.
Al met al maar zeer matig.
2*

Lowroller - Industrial Overkill EP (2012)

2,5
Iets meer dan een jaar geleden was Lowroller een van mijn favoriete opkomende producers, maar de laatste tijd worden z'n tracks steeds zwakker met hier en daar nog een uitschieter. Op deze EP is dat Industrial Overkill. De anderen missen de power en klinken nogal inspiratieloos. Dan te bedenken dat er eind dit jaar nog een compleet album uitkomt. Wel met een paar interessante collabs die behoorlijk variëren qua stijl (Mindustries, Angerfist).


De titeltrack heeft nog best wel ballen. Lekker stevige opening, cool voicesampletje en een agressieve kick. Ook nog redelijk duister, wat ook niet onbelangrijk is. De snares klinken ook erg goed en het onrustige riedeltje op de achtergrond is gelukkig niet echt vervelend (juist doordat het zo op de achtergrond is geplaatst).

Eat Shit and Die
. Wat een geweldige titel zeg... Muzikaal gezien valt het nog wel mee gelukkig. Vooral leuk is het Duke Nukem sampletje voor de kicks invallen. Kicks op zich zijn ook niet vervelend, maar het achtergrondgeluidje bevalt minder goed. Lichtelijk irritant na een tijdje. Gelukkig dat The Duke nog even langskomt om je te vertellen dat je het maar moet slikken. Zorgt toch wel voor een kleine glimlach. De melodie na de pauze is helaas nog steeds niets om over naar huis te schrijven en had echt beter gemoeten.

Dark Brown Eyes is nog weer een stukje saaier. De kicks klinken ook niet helemaal lekker hier en de gierende sounds klinken nergens naar. De vocal is wel oké, maar er had meer bij gemoeten in plaats van alleen de titel te herhalen. De climax is ook te saai en brengt door die vervelende melodie totaal geen power met zich mee. Er zit geen lekkere 'flow' in het nummer, wat juist bij Crossbreed vrij belangrijk is; Een goede balans tussen de kicks en snares.

Erosion Mechanics is weer ietsjes in de goeie richting. Ietsjes. De kick is wel matig, gebreekt aan een degelijke punch. Gelukkig zijn de andere geluiden wel beter en geven een donker tintje aan het nummer. Helaas ontbreekt er wel weer een beetje power.


Nee, dit is het niet meer helemaal. Hopelijk gaat hij zich wat meer richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Hij is nu wel heel wat bekender dan voorheen en dat is vooral aan Angerfist te danken.

2.5*

Lowroller - Mixbreed EP (2011)

4,0
Het eerste nummer is een vrij traag nummer, wat sowieso al apart is voor een Speedcore-producer als Komprex. Het klinkt wel aardig en ook wel apart. De vocals passen prima in het nummer en na een tijdje wordt de track wat harder, maar alsnog blijft het een beetje mak. Wel een goede break waar je de basses in de diepte hoort en het deuntje.
Mixbreed Soldier is denk ik wel een van de beste, zo niet de allerbeste Industrial track dit jaar. Erg toffe vocals over een vrouw die alles vernietigt om haar heen. Als de basses doorbreken klink het geheel geweldig. Erg gave kicks en de geluiden eromheen passen er perfect bij. Het geheel klinkt erg krachtig. Na de 2e minuut is een break en daarna barst het nummer echt los. Die geluiden tussen de reeksen kicks door klinken geweldig en enorm energiek.

Absoluut geen toegankelijke nummers, maar voor liefhebbers van rauw en stevig gebeuk is vooral Mixbreed Soldier een feestmaal.
Voor het eerste nummer 3*, voor de tweede een dikke 4.5*.

Lowroller vs. N3AR - Badass EP (2013)

2,0
N3AR heeft een bijdrage geleverd aan de remixcontest van Mad Dog geleverd en is 'bekend' met het nummer Firebomb. Vind dat nog best een leuk nummer op zich, maar verder heeft deze jonge producer weinig nuttigs bij te dragen in het subgenre.

Ook deze EP is zeer ondermaats wat mij betreft. Het slechtste wat ik van Lowroller heb gehoord tot nog toe eigenlijk. Titeltrack is belachelijk kinderachtig gepruts. Met name die hoofdmelodie is te absurd voor woorden. Echt niet iets wat ik graag wil horen. De rest is al minder ergerlijk, maar doet me ook bar weinig helaas. Ga er dan ook wel vanuit dat de volgende EP van Lowroller wel weer wat beter is, want dit is gewoon slecht en inspiratieloos.