menu

Hier kun je zien welke berichten Hellblazer als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A Nightmare in Rotterdam - The Legend Returns (2004)

Alternatieve titel: Mixed By: DJ Neophyte & DJ Panic

2,5
Er zitten best goede nummers tussen. Korrekte Asmosphere, G Member, The Nightmare, Make You Dance, I'm The Fuck U Man.. Maar de meeste nummers zijn niet echt goed en halen het cijfer dan ook flink omlaag aangezien het toch wel de meerderheid is die niet al te best is.
Luistert niet al te lekker weg dus, ook al zitten er best een aantal leuke nummers bij zitten.

Accelarator - Can't Break Me Down E.P. (2011)

3,5
Prima EP van Accelarator. Z'n stijl is intussen wel redelijk ontwikkeld en hij heeft wel een redelijk herkenbare melodieuze stijl en meestal (nagenoeg) dezelfde opbouw en synths.

Don't Stop opent wel fijn en na een reeks kick introduceert de eerste melodie zich. die me erg doet denken aan Open Your Mind, met Radiate. Ook een leuk nummer, maar dat terzijde. In de break van deze track trekt MC Nolz zijn mond open en dan begint de tweede (hoofd)melodie, die ik toch wel goed vind. Net voor de kicks doorkomen krijg je nog een vocal te horen met een opbouwend effectje erover dat ik ook goed vond klinken.

Insolent klinkt over het algemeen iets anders en dat komt door invloeden van Rudeboy (van Tomcat & Rudeboy). De melodie is hier ook weer de troef. Verder ook wel een prima break met vocals van Lil' Wayne.

De laatste en tevens de hoofdtrack is de minst goede van de release. In de break een sample van Bruno Mars die er van mij niet zo nodig had ingehoeven, maar dat nemen we dan maar voor lief. De melodie is weer herkenbaar en ook best goed in elkaar gezet.

De kicks in alle nummers zijn redelijk standaard, alleen die van Don't Stop vond ik toch best goed.
3.5*

AK-Industry - The Dark Industry (2011)

3,5
De maintrack is zoals de titel al verraad donker. Fijn industrial trackje. De kicks klinken erg goed en het geheel zit goed in elkaar.

De Deathmachine remix is een stukje sneller. Dezelfde geluiden en melodie zijn weer terug te vinden maar de kicks zijn wel vermagerd, wat ook wel noodzakelijk was vanwege het hogere BPM. Ook zijn er wat Drum n Bass elementen ingevoegd wat ook best aardig klinkt. Origineel is het intussen niet meer, het hele DnB gebeuren rondom Hardcore, maar zolang het goed gebeurd vind ik het goed.

Paranormal Activity is de saaiste en slechtste track met uitstek. Te weinig variatie en nogal saai. De kicks klinken aardig maar zijn niets bijzonders en voor de rest klinken de geluiden niet slecht, maar het klinkt alsof er wat te weinig moeite in is gestoken.

No Longer Human had ik al eerder gehoord op de SoundCloud van Lowroller en later nog op een verzamel CD. Mijn persoonlijke favoriet van de plaat. Lekker donkere atmosfeer. Dat melodietje dat af en toe langskomt klinkt erg goed en de beukgedeeltes zijn ook goed aan te horen. Fijne distorted kicks, breaks en drums. Op de helft gaat de track door zonder tussenpozen. De achtergrondmelodie die daar langskomt verpest de track gelukkig niet en past er ook goed bij.

Al met al een 3.5*

AK-Industry / Lowroller - Nekrolog1k Digi 002 (2011)

3,5
Nekrolog1k is nog niet zo'n oud label die vooral harde Drum 'n' Bass en Core & Bass uitbrengt. Lowroller (ook wel bekend als D-Tox) is de hoofproducer van het label en heeft een vernieuwend geluid, wat ik nog niet eerder heb gehoord. Het is niet echt Darkstep, zoals van DJ Hidden, Donny of Current Value, maar de kicks zijn harder en het klinkt wat aggressiever en vaak wat sneller.

De eerste track is niet echt iets bijzonders, het klinkt allemaal leuk, maar het mist iets. Absoluut niet slecht, maar gewoon niet iets wat ik dagelijks wil horen.
Tormented VIP is beter. Het nummer begint met een mysterieus geluid en hier en daar wat geratel. Na de eerste minuut barst de hel los en hoor je de nu al typische Lowroller-sound. Vrij harde kicks en het bekende DnB ritme. Klinkt erg goed naar mijn mening al ken ik wel betere nummers van deze Italiaan. Mixbreed Soldier en Butchering Drums zijn tot nu toe mij favorieten.

Prima release, maar nog niet het beste van Nekrolog1k. 3.5*

Akira - Beatdown Anonymous (2009)

3,5
Ben nooit aanhanger van Akira's muziek geweest. Wel heb ik wat nummers gehoord van Akira en Drokz, wat ik geloof ik ook wel geinig vond, maar die nummers zijn ook al jaren oud. 'Trancetrutje' met Metal D ken ik ook. Wel aardig, maar goed? Nee, dat niet echt. Deze plaat is ook niet bepaald hoogstaand, enkel het eerste nummer gaat nog wel.
Eerste nummer kende ik van Masters of Hardcore Chapter XXVI - Pole Position.
Niet erg goed, maar ik vind die verlengde intro met die snelle breaks hier best te pruimen. Daarna volgt een reeks van kicks, waarvan het tempo lastig te horen is, omdat ze in elkaar overlopen. Samples zijn vooral op het woordje 'Shit' gebaseerd. Nier echt goed, maar ik kan dit best luisteren voor een keer.
Succumbed lijkt er wel wat op, maar is wel minder.
Het laatste nummer is nog het minste. Vervelend nummer.
2 *

Alien T - Bullets in Their Heads (2010)

4,0
Nieuwkomer die voor het eerst nummers had op de bekende verzamelaar Masters of Hardcore deeltje 29 alweer.
Alle nummers zijn prima, met als uitschieter Bullets in Their Heads. Klinkt erg lekker door de melodie, leuke vocals en prima opbouw. Erg lekker nummer, ook op de lange termijn.
Wartime is ook leuk, maar is wel een stuk minder. De melodie is niet zo leuk en het geheel klinkt gewoon niet zo lekker. Geen slechte track, dat niet.
Ghetto Mentality heeft leuke geluiden, maar de melodie is wel ietwat matig en eentonig uitgewerkt, dat kon beter.
Rock The Nation is wel weer een lekker nummer. Goed melodietje.

Prima plaat. Allemaal vrolijk en standaard Hardcore, maar daar is ook niets mis mee vind ik.

Alien T - I Am Not Perfect (2011)

3,0
Niet zo sterk als de vorige release van Alien T. Hij is echter wel weer bezig met een nieuwe release, dus we zullen zien of dat beter is.

De beide mixen van I Am Not Perfect lijken redelijk veel op elkaar, vond het ook niet echt nodig om ze beide uit te brengen eerlijk gezegd. De ene heeft een langere break, de andere heeft een langere intro. De kicks zijn wel lekker, de melodie is prima, maar het is allemaal niets bijzonders en de tracks pakken me niet echt.

The Baddest Madness is een uptempo powernummer. Te vergelijken met Neophyte's en Tha Playah's Trasher maar dan minder goed. De vocals hebben veel potentie, maar in deze track lang niet zo veel als in Unpredictable, al een ouder nummer van Nosferatu. De kicks vind ik niet geweldig klinken en de melodie past wel in het kader van de track, maar is niets memorabel.

Aardige release, maar niets bijzonders.

Alien T - Make a Difference (2012)

3,0
Aardig, maar ik heb het idee dat Alien T niet meer het niveau gaat halen van z'n debuut op Traxtorm Records. Net als zijn laatste release is het allemaal best aan te horen, niet vervelend, maar schiet niet op veel punten uit.

Wel is het een EP met een opbouw. Wat ik hiermee bedoel is dat het van vrij makke melodieuze core via een iets ruigere stomper gaat naar een waar Hardcore circus op steroïden.


'Make A Difference' opent degelijk. Leuke melodie, niet al teveel last van MC D (wat vaak met tracks met MC's wel het geval is) en degelijk opgebouwd. Het enige wat minder positief is zijn de kicks. Kwestie van smaak? Waarschijnlijk, maar ik kan dit niet een krachtige kick noemen. Wat dat betreft is het alleen maar positief dat de nadruk meer op de melodie ligt.

'My Mind Is Prepared' gaat een versnelling omhoog. Agressieve kick met een flinke portie distortion, een minder aanwezige melodie en geen overdreven jolige breaks. Vocal is wel leuk gevonden en een erg toffe break in het midden, waar subtielere kicks een melodie vormen. Niet zo vrolijk als in de openingstrack, wat wel goed uitkomt hier. Voor de rest is het een leuk trackje, maar net iets te saai misschien. Mist wat energie om echt interessant te blijven.

De afsluiter heeft wel een overvloed aan energie Met een snelheid van 207 BPM ragt 'The Circus: Hardcore' flink door. Het leuke is dat het ook in elkaar is gezet met gevoel voor humor. Typische circus riedeltjes en een melige ''pappaparaparapappapara'' sample vullen het nummer erg leuk aan.

3 *

Amnesys - Back 2 Zero (2012)

3,5
Eindelijk is de releasedatum eens naar voren geschoven ipv naar achter.
Vandaag is hij uitgebracht en gelijk de digitale release maar aangeschaft.

Destroy D Elements, met de Nederlandse MC Axys is denk ik de beste track zo op het eerste gehoor. Meestal vind ik MC's vrij vervelend in tracks, maar hier niet. Niet teveel gezeur, maar hier en daar een gepaste zin voor de kicks doorbreken. Lekker energiek en fris nummer ook over het algemeen. Heerlijke break met een vrolijke melodie en enkele vocalen. De melodie tijdens de kicks daarna is iets minder goed, maar na een tweede break komt de eerste (wel bewerkt uiteraard) melodie weer terug. Daarna de afsluiting die ook prima is.

Back 2 Zero is ook lekker, maar het eerste wat me opviel was dat de kicks zo vreemd klonken in het eerste stukje. Gelukkig klinken ze weer normaal als de bijgeluiden zich bijvoegen. De break blijf ik een fijn stukje vinden. Heerlijke melodie die na een Italiaanse sample in een typische Amnesys-synth wordt veranderd. Klinkt goed! Voor de rest niet heel bijzonder.

Massacre is de minste track. Redelijk aan de korte kant ook, met vier minuten. Maar de track heeft niet echt een goede climax voor mij, het nummer blijft op een constant energieniveau, dat niet heel hoog ligt. Wel een geinig bewerkt gitaardeuntje in de break.

Dikke 3.5*, misschien verhoging na meer luisterbeurten.

Amnesys - Elevation (2009)

4,0
Elevation begint niet geweldig, maar naarmate het nummer vordert wordt hij ook beter. Het gezang in het midden is erg mooi en met de melodie en de kick erna wordt het helemaal goed. 4D Future is ook een goed nummer met een heerlijk kickje erin en een aardige melodie. Raw Generation is ook een lekker nummertje, ook hier weer met een leuke kick, maar toch sprak dit nummer mij iets minder aan.
Al met al een zeer goede EP van Amnesys, stukken beter dan zijn vorige uit 2008.

Amnesys - Mainstream Nitro (2007)

3,0
De eerste 2 nummers waren zeker de moeite waard om te beluisteren. De B-kant was veel minder.
''Mainstream Nitro'' kende een opgewekte melodie en was verder ook prima. ''Slash Com'' is ook een nummer dat ik zeker niet slecht vind. Ook hier een zeer leuke melodie en een typische Amnesys kick. Pompeuse dikke kicks met wat gekraak erbij. Verveelt echter niet naar mij mening.
De B-kant: ''My Motherfuckin' Name'' opende wel aardig en de kicks zijn ook gewoon goed, maar die melodie... Vreemd uithalend geblêr was het. Dat vond ik dus helemaal niks. Het laatste nummer ging op zich ook wel. Standaard hardcore gewoon, niets bijzonders. Wel een leuk melodietje.

Er staan wel leuke nummertjes op, maar ''My Motherfuckin' Name'' was echt een kaartenhuis dat compleet instortte.

Amnesys - Refly (2010)

3,5
Blij dat Amnesys eindelijk weer een nieuwe release heeft. Z'n EP uit 2009 was ook erg lekker.
Refly heeft een erg fijne melodie die lekker opgewekt en vrolijk klinkt. Geen ultieme topper, maar toch een zeer catchy nummer die ik nog regelmatig zal beluisteren.
Ctrl_D_Future is op de laatste Masters of Hardcore editie voor het eerst uitgebracht, maar dat zijn altijd incomplete versies, dus hier eindelijk(!) de complete versie. Beetje apart nummer. Leuke melodie maar de kicks zijn een beetje saai helaas. Toch een waardig nummer om nog af en toe te luisteren.
System Crash zat ik ook al een lange tijd op te wachten. De vocals zijn van Amerikaan Lenny Dee, wie al zeer lang actief is in de scene. Hier een erg gave melodie afgewisseld met sterke vocalen en harde doch simpele (lees saaie) kicks. Vind dit ook een prima nummer. Ik heb dit nummer al vaak gehoord op YouTube of in mixen van o.a. The Stunned Guys.
3.5 voor deze release.

Amnesys - The Ultimate Motherfucker (2004)

3,0
De maintrack waar het om gaat is best leuk. Geinig melodietje en mooie beatje.
Tweede nummer is wat minder. Is wat 'grootser'. De beat is erg dik, waardoor de rest al niet echt aan bod komt behalve het melodietje. Niet echt om over naar huis te schrijven. Het is echt zo'n melodietje die of wel, of niet goed valt. Bij mij wisselt het nogal. Soms is het best te pruimen, maar soms helemaal niet. Vocals waren ook niet echt bijzonder trouwens, nogal eentonig, constant ''that's true, that's right''.
Laatste nummer heeft ook wel een mooi bassje. Melodie is dan weer slechter. Beetje hetzelfde geval als nummer 2.
Beetje lastig te beoordelen, omdat de tracks niet altijd evengoed bevallen. Ik denk dat ik het maar op 3 sterren hou dan.

Angel - Hoodie Tracks (2012)

3,5
Deze Poolse dame komt nog niet zo lang kijken, maar het is duidelijk dat ze wel van beuken weet. Alle nummers zijn een crossover tussen Hard Techno en Industrial Hardcore. Standaard 4 x 4 ritmes dus, maar toch de agressie van Hardcore. Leuke trailer ook trouwens


Techno: Fijne opener met voldoende variatie om niet saai te worden, wat ik vaak het geval vind bij Hard Techno. Lekker zaaggeluidje en de melodie klinkt ook prima. De kicks wisselen een paar keer zodat het nummer je aandacht vasthoud. Ook de voicesample past goed. It's fuckin' German Techno!

Sleepwalking: Deze track is nog ietsjes meer gericht op het Techno gedeelte, wat duidelijk merkbaar is omdat ik hier een beetje hetzelfde gevoel heb als bij zoveel soortelijke tracks, het is nèt iets te repetitief naar mijn mening. Kwestie van smaak natuurlijk. Wat nog wel een groot pluspunt is is het gedeelte waarbij het BPM voor een korte periode flink omhoog gaat, resulterend in een stukje waar Terror-fans hun lippen van zullen aflikken. Prima kicks weer, met een lekkere subbas.

Psycho is ook weer redelijk goed in het hokje Hard Techno te plaatsen (behalve in het midden, daar is het net iets ruiger), alleen dit vind ik dan wel weer een zeer geslaagde track. Beetje hetzelfde verhaal als de eerste track, maar de melodie is hier wat beter. Bouwt langzaam op terwijl de kicks blijven vallen en in de break volgt een hoogtepunt. Zeer fijn .

Dikke 3.5* maak ik ervan.

Angerfist - Buckle Up & Kill (2012)

Alternatieve titel: No Snares No Glory

2,5
Nou hier is dan de trommelplaat van Neerland's grootste Hardcore artiest 'De Boze Vuist'.
Ik zat hier best wel op te wachten omdat Angerfist al eerder wat experimentele tracks heeft uitgebracht (Kidnapped Redneck, Your Soul Is Mine, Nothing But The Darkside) en dat was niet slecht. Ook leuk dat hij een keer iets nieuws probeert, vrij dappere zet. Veel mainstream fans vinden dit echt niks omdat het niet 'Hardcore genoeg is' of 'teveel Breakcore of Dubstep bevat'. Nou Dubstep heb ik hier niet op gehoord en Breakcore al helemaal niet. Zo zie je maar weer hoe bekrompen de muziekkennis is van sommige mensen. Niks mis mee, maar probeer gewoon eens open te staan voor iets nieuws in plaats van het gelijk maar af te kraken.

Ik moet zeggen dat deze EP mij wel tegenvalt. De remixen zijn ondermaats, alleen die van Lowroller en I:Gor zijn redelijk. Van Switch Technique had ik veel meer verwacht en van Tripped ben ik sowieso niet zo'n fan.
Van Danny's eigen tracks ben ik ook niet echt verrast, zowel niet negatief als erg positief.
Buckle Up & Kill is niet veel bijzonders, de intro is volgens mij gesampled uit I Wanna Be A Hippy, wat ik wel geinig vind. Voor de rest is het een vrij saaie track, met te weinig ´laag´.
Eraser is een maandje geleden gebruikt in een promotiefilmpje en daar was ik wel redelijk positief over. Een erg standaard Crossbreed bass-snare line maar hij blijft wel goed klinken. Leuke snare ook. Naar het einde toe wordt het wel wat dood, alsof hij niets meer wist te verzinnen. Voor de rest erg leuke track.

Cool artwork ook trouwens. En hopen dat Angerfist gauw nog een Crossbreed plaat uitbrengt, er gaan wel geruchten rond over een Producer en TOA remix, wat bijna niet fout kan gaan. We wachten af!

Angerfist - In a Million Years EP (2008)

3,5
Weer een aardige plaat van Angerfist. Je weet wat je krijgt hier. Veel harde kicks, 'stoere' voicesamples, en (naar mijn mening) vaak leuke melodietjes.
In A Million Years is een typisch Angerfist nummer dat me wel aansprak. Een lekker diepe kick, Eminem sampletjes en een leuk melodietje. Ook komen er steeds leuke herhalende wajes in voor.
Het 2e nummer vond ik wat minder. Heftige kicks, dat wel, maar een slechte melodie, die het hele nummer verneukt.
Het 3e nummer is het beste van deze EP. Heerlijke kick en een supermelodietje. Echt een uitschietertje.
Het laatste nummer is volgens veel mensen en topnummer, maar dat viel wel mee vond ik. Best leuke kick en leuk melodietje, maar sprak me gewoon iets minder aan. Toch geen slecht nummer.

Ook deze EP krijgt weer een 3.5*. Angerfist heeft altijd wel leuke platen, maar echte uitschieters heeft hij niet geloof ik.

Angerfist - Mutilate (2008)

3,5
Makkelijk wegluisterbaar mainstream album van een Hardcore artiest waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt. Zeer populair geworden in de loop der jaren sinds 2001 of 2002. Geweldig vind ik hem niet, maar hij heeft nog maar een paar nummers gemaakt die mij niet bevielen;bijna al zijn nummers zijn goed te luisteren. Dit album is ook weer prima.
Favorieten zijn denk ik wel The Switch, Strangle & Mutilate, Gas Met Die Zooi (Tha Playah Remix), 187, That Shooting Pain en het allerbeste nummer is toch wel Back Up. Het laatste nummer was Breakcore en ook niet zulke goede, dat was dan wel weer jammer. Het eerder uitgebrachte BC-nummer Kidnapped Redneck was beter.

Angerfist - No Fucking Soul (2009)

3,5
Wat vreemd dat deze EP pas nu is uitgekomen; op Masters of Hardcore XXVI staat 'No Fucking Soul' al en die cd is al november 2008 uitgekomen! Enfin, de EP is weer wat je kunt verwachten van Angerfist. Harde kicks en overheersende geluiden. Deze formule werkt nog steeds prima vind ik.
No Fucking Soul heeft een heerlijk kickje en is ook weer lekker hard. Toch is dit de op een na ´slechtste´ track als je het mij vraagt. Choices is ook aardig, maar komt slecht op gang. Dit is dan ook de minste track van deze plaat. Het derde nummer is erg aangenaam. Heel leuke melodietjes en een fijne bas hier. Er komen twee melodietjes in voor, beide goed, maar het tweede melodietje (ergens op het laatst pas) is erg goed. Nog steeds niet de beste track dit. Anticipate is een goed werkje van deze gemaskerde man. Harde (maar inderdaad veelvoorkomende en dus ietwat saaie) kick en weer een prima melodie. Komt ook goed op gang en dendert lekker door.

Alles wat je kon verwachten dus, maar heel bijzonder is dit ook weer niet. 3.5*

Angerfist - Raise Your Fist EP (2004)

3,5
Raise Your Fist... Wie kent hem niet... Een van de meest bekende Angerfist nummers. Opent met vocals van MC Prozac en wat andere bijgeluiden. Later komen de kicks. Typische Angerfist kick die veel mensen dikke troep vinden. Kan ik wel snappen, aangezien het een betje een saaie kick is, maar ik kan daar prima mee leven. Het melodietje is wel aandoenlijk hier vind ik.
Too Weird To Die heeft een betere kick. Wat voller en ietsjes distorted. Het melodietje is hier ook wat minder vrolijk. Je moet er een beetje aan wennen.
Ultra Rebel heeft een heel arsenaal aan brute vocals en beukt weer goed door. Het melodietje is ook prima.
Vato ramt direct met af en toe een voicesample. Hij lijkt er veel op de eerder uitgebrachte track Fuck Off, van Criminally Insane. Wel een beetje een saai nummer dit. Constant hetzelfde.
Ik vind dit toch wel een leuk EP'tje van Angerfist. 3.5*

Angerfist - Sons of Satan E.P. (2003)

2,5
Hmmm... Valt me een beetje tegen. Ik dacht dat het gemiddelde zo laag was omdat de meeste mensen Angerfist gewoon niets aan vinden en omdat het 'alleen maar stom gebeuk is'. Vind ik echter niet. De meeste platen van deze producer vind ik prima en vervelen niet.

Deze EP is echt stukken minder. Matige tot slechte melodietjes zonder goede sfeer. Ik neem mijn woorden ook terug trouwens, want deze EP is inderdaad erg eenzijdig. Nummers waren best te doen, maar gewoon slappe melodietjes en niet erg veel aan.
Tegenvaller... 2.5*

Angerfist - Towards Isolation (2006)

3,5
Ik vond het ook niet slecht. Stainless Steel opent de EP goed en heeft een leuk melodietje, maar is niet echt iets bijzonders. Het tweede nummer heeft een leuke kick, maar is verder ook niet iets speciaals.
Dance with the Wolves is ook een erg aangenaam nummer met diepe kicks en een tof melodietje en tussendoor typische Angerfist samples.
Towards Isolation blijf ik ook een goed nummertje vinden. Begint leuk met wat chaotisch pianogespeel, wat breaks en andere geluiden. Daarna komt direct het tofste stukje van het nummer, waar de kick een paar keer snel doorkomt en er een paar een paar korte sampletjes komen. Dan begint het nummer echt en dendert een heel eind door. Prima nummer dat nogal 'leeg' is omdat er niet echt een melodie in voorkomt, maar toch erg vermakelijk.
My Critic Fetish is ook wel een aardig nummer maar is ook niet opvallend.
Het nummer daarna echter wel. Zoals al eerder is gezegd is het erg vreemd dat Angerfist breakcore heeft gemaakt. Niet mijn muziek, maar wel apart.
'Yes' blijft ook een goed nummer. Weer een dikke kick, een leuk melodietje en toffe, maar korte vocals. ''Yes Yes, Yes Yes!''.
Fuck the Promqueen is ook een leuke track, maar ook dit nummer vond ik niet zo geweldig.

3.5*

Angerfist & Miss K8 - Divide & Conquer EP (2012)

3,0
Ik vind solo van Miss K8 het matigst. Aan de saaie kant en melodie bevalt me niet zo...
De anderen zijn wel leuk. Het werd ook wel weer eens tijd dat Angerfist eens een track uitbracht. 'Retaliate', van eind 2011 was voor het laatst volgens mij.

Zowel 'Santiago' als 'The Desecrated' zijn lekker simpel en vlot luistervoer. Ik stoorde me ook niet zo aan die lange break in Angerfist's track, het is in ieder geval niet met een zanger op de achtergrond zoals tegenwoordig helemaal geen uitzondering meer is helaas. Ook eens een nieuwe kick van Angerfist, al is hij niet geweldig.

Simpel vermaak, daar durf ik best 3* aan te geven.

Armageddon Project - Cineri Gloria - Funeral for a Vision (2009)

4,0
Ben wel een beetje van mening veranderd na 2 jaar. In positieve zin. Hoewel de opbouw van de track misschien vrij commercieel en standaard is, is dit wel een van de donkere releases uit 2009. Typische AP sound ook.


Beat Conductor heeft wel een erg goede kick met dikke laag gekraak erbij, wat erg goed klinkt. De melodie is ook goed aan te horen, simpel maar effectief.

Scorn Of A Dying Glare is nog beter. De kicks zijn niet zo groots als in Beat Conductor, maar alsnog erg goed. De bliepjes in de eerste helft vervelen niet en passen goed in de track. De melodie bevalt ook nog steeds goed.

Silent Rest Of The Undefeated is denk ik de beste track op deze release. Toffe melodieën in ieder geval. Mooie hoofdmelodie die op de helft doorkomt. De kicks zijn ook goed aan te horen en de hoge korte tonen maken het geheel af.


Verhoog m'n stem naar 4 sterren.

Armageddon Project - No Hell No Dignity (2011)

4,0
Eindelijk een nieuwe EP van Armageddon Project. Hun vorige EP (Cineri Gloria - Funeral for a Vision) was behoorlijk goed en een herkenbare stijl. Die is nog steeds aanwezig maar alleen Like Serpent Tears en No Hell No Dignity voldoen aan de verwachtingen. Een moeilijk in een hokje te plaatsen geluid, het is absoluut geen mainstream, maar echt industrieel is het ook niet. De opbouw is wel redelijk gewoontjes, maar voor TTM is dit wel een van de rauwere releases anno 2011. Ze brengen tegenwoordig vrij veel mainstream uit. Promo zelf en The Wishmaster bijvoorbeeld brengen niet echt origineel spul uit (hoewel Promo nog wel kwaliteit weet te maken).


De eerste track is voor mij de beste denk ik. Prima strak kickje en typische AP synths. Er wordt behoorlijk gespeeld met de toonhoogtes en dat bevalt me prima. De melodie is prima en het tempo is niet te hoog. De melodie duurt niet al te lang en dat is maar goed ook omdat hij vrij snel saai begint te worden.

The Reverb Of A Promise is al minder goed. Wel wat minder geschikt voor de mainstreamliefhebber. De kicks zijn redelijk, maar niet zo goed als die van Like Serpent Tears. Het constant aanwezige riedeltje wordt al snel aardig irritant maar is wel een van de basiselementen van de track. Vind het maar een lelijke synth eerlijk gezegd. (Hoewel ze in de praktijk geen synthesizers gebruiken, maar heb geen idee hoe ik het anders moet verwoorden). De vocals worden wel goed gebruikt en er zitten ook goed in het gehoor liggende computergeluiden in. Maar over het algemeen wel een tegenvallter.

No Hell No Dignity is de afsluiter en tevens de titeltrack. Ook deze track is aardig afwijkend van mainstream. De kicks klinken goed en weer herkenbaar. Toffe sampletjes en de melodie is ook prima. Niet helemaal wat ik gehoopt had, maar toch wel een goed nummer.


Wel het geluid dat je van AP kunt verwachten, maar ik had te hoge verwachtingen.
3.5*

Armageddon Project - Thirteen Upon Mankind (2013)

4,0
Het is eventjes wennen, AP aan de trommels, maar uiteindelijk is het toch best lekker. Ondanks dat het niet de gebruikelijke stijl is van AP, blijft de sound toch herkenbaar. Vooral K-Hole... en Thirteen... zijn vrij duidelijk eruit te vissen. Die smerige rauwe sound doet 't 'm.

Die eerstgenoemde opent meteen al met dat typische geluid, die zoemende brommende toon. Qua kicks en ritmisch is het vrij drastisch verandert, een stuk chaotischer. Best tof om eens te horen. De melodie bestaat uit gierende digitaal-klinkende synths die heen en weer vliegen, om maar eens een beschrijving te geven. Helemaal geen verkeerd nummer.

Bij 'Yet Did Dare' krijg ik bij de intro een beetje een zomers beeld voor me door die lome melodie, hoewel die fluitketel erbij dat weer een beetje probeert te maskeren. Had overigens best achterwege mogen blijven, want na enige tijd wekt hij best wat irritatie op. Verder is het kick/snare patroon wat duidelijk/minder complex. Wil niet zeggen dat hij slechter is, iets minder experimenteel misschien, maar de stukjes met die rollende kicks zijn wel erg fijn.

'Thirteen Upon Mankind' bevat opnieuw zeer herkenbare sounds, waar ik met name doel op die schorre Brostep-achtige laag. Lijkt zich erg moeilijk voort te bewegen, maar juist daarom ook wel weer aangenaam.

Helemaal geen bezwaar op dit EP'tje, maar ik hoop niet dat dit de nieuwe sound gaat worden van AP. De dubbeltracker op Industrial Strength van een half jaar geleden was in mijn ogen een heel pak sterker dan deze. Gewoon normaal beuken past beter bij dit duo (of produceert Matteo tegenwoordig in z'n eentje?).

Art of Fighters - God's Fury (2011)

3,0
Al een half jaar eerder aangekondigd en nu eindelijk uit. Het nieuwe beleid van Traxtorm bevalt me niet en de meerderheid is het met me eens. Ze kondigen hun releases ongeveer een half jaar van tevoren aan en tot die tijd moet je het doen met previews, Ik heb liever dat ze dan niets zeggen en een maandje van tevoren de previews later horen. Helaas is Traxtorm nog niet van plan om dit beleid te wijzigen.

De hoofdtrack, God's Fury is een goede mainstreamplaat. Prima kicks maar ook niet echt bijzonder. De melodie is ook goed aan te horen en de track zit ook goed in elkaar.

Oh My Sun is begonnen als een grap maar later uitgegroeid tot een ware track, maar je kunt duidelijk horen dat het niet echt serieus is bedoeld. Wel is het hard (vanuit het mainstream kader gezien). Het nummer begint met een stuk van Pavarotti en bouwt daarna op naar een keihard stukje muziek. Het nummer heeft wel potent moet ik zeggen, de Pavarotti vocals zijn goed bewerkt en de track heeft ook veel energie. Echt een track die het goed doet als afsluiter op feesten.

De afsluiter, Dead End Street is wat minder hard en niet zo standaard als God's Fury. De track gaat ietsjes de donkere kant op, geen vrolijke melodielijn maar vooralsnog wel echt mainstream. De melodie en de kicks klinken wel goed, maar zijn niets bijzonders verder.

Een dikke 3 sterren.

Art of Fighters - Symphony of the Dead (2010)

3,5
Symphony Of The Dead is geproduceerd met de intussen wel bekende vocaliste Nikkita Bradette, afkomstig uit Canada. Een leuk tussendoortje. Nergens geweldig, nergens slecht.
Rock On is de sterkste track vind ik. Na een dikke minuut krijg je een break met wat klassieke geluiden die even daarna veranderen in elektronisch klinkende hoge klanken. Ligt heerlijk in het gehoor.
Brace For Impact is ook niet bijzonder. De melodie is wat te kort vind ik. Wel een aardig nummer, maar wel de minste van de drie.
Kleine 3.5*