menu

Hier kun je zien welke berichten gigage als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Queensrÿche - Empire (1990)

4,0
Op dit liedjes album is het af en toe wel doorbijten. Veel mid-tempo en niet al teveel verrassends in de nummers zelf. Daarnaast is het wel weer zo dat door het wat hogere budget, denk ik, de sound en de verschillende dieptes van de instrumenten mooi op het schijfje is gekwakt. Afzonderlijk zijn het allemaal wel prima tot ok songs, maar om je mee te laten slepen moet je wel echt in de stemming zijn. Af en toe begint een song ook met een prima riff maar wordt dan snel teruggeschroefd om Tate meer de ruimte te geven. Dat haalt wel de felheid uit de songs en het vormt dan voor mij een patroon, waar ik moeilijk meer omheen kan luisteren. Bij Resistance wordt er wel lekker door gebeukt en dat had van mij wel wat eerder gemogen (en vaker).
Silent Lucidity lijkt zo van PF's the Wall te zijn geplukt (in ieder geval het begin dan) maar gaat toch zijn eigen weg en ontpopt zich tot een hele sterke ballad. Maar het hoogtepunt is voor mij toch de afsluiter Anybody Listening. Op de één of andere manier draai ik deze best verkopende plaat van the ryche toch wat minder snel dan de voorgangers en die ene opvolger

Queensrÿche - Greatest Hits (2000)

4,5
Voor degene die zich bijna 80 minuten willen verdiepen in het Queensryche ouvre van voor 2000 is dit een geweldige verzamelaar. Zelfs van de debuut ep ( die indertijd veel stof deed opwaaien) staan de 2 beste songs. Alles wordt chronologisch neergepent dus om de 2 nummers zit je weer in een volgend album. Van daaruit kun je dan dus zelf uitmaken welke periode je het beste vindt. De songs zijn geremastered en goed aan elkaar gemixt met zelfs wat extraas om de overgang mooi te laten doorvloeien.
Dat er slechts 2 songs op staan van Operation Mindcrime is in het geheel niet storend, want dat album dien je al in huis te hebben! Klik hier om te bestellen hahaha.

De ontwikkeling vanaf Maiden like metal van hun ep, via hun sterke debuut, zwakke rage album, overweldigende Operation, commercieler succesvolle Empire, tot aan de downfall van deze Seatlle band wordt hier prima tentoon gesteld.

Queensrÿche - Promised Land (1994)

4,0
Wat leptop schrijft had ik ook. Er zat dan potdomme ook 4 jaar tussen empire en deze promised land. Het voordeel van retrospectief beoordelen is dat je niet meer vergelijkt met waar je toen naar luisterde. Waarschijnlijk is dat de reden dat dit album toen ook bij mij niet zo goed viel. Maar ach, met jaren komt de wijsheid? ( dan wacht ik nog even )

Vooral de ballads vind ik erg sterk op dit album. En het meer experimentele promised land en disconnected wat voor mij toen de das om deed kan ik nu wat beter waarderen. Echter zullen ze niet op repeat gaan. Daarom hebben ze het melodieuze out of mind erop gezet met die prachtige intro, opbouw, solo, baslijnen en gevoelige zang partij. En zo staan er nog meer van die sterke staaltjes op.