menu

Hier kun je zien welke berichten gigage als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Heart - Rock the House Live! (1991)

3,5
Heart is een uitstekende live band. Echter de eerste live cd komt pas na de tweede bloeiperiode. De roots van Heart liggen in de classic rock, maar de dames Wilson hebben zich na wat dubieuze pogingen aangepast aan de eighties. De deuntjes werden wat popvriendelijker en de ballads werden succesvol als single uitgebracht. Dan is een live album een prima optie om die twee werelden alsnog te verbinden. Helaas, helaas, deze liveregistratie bestaat uit songs van hun zeer succesvolle albums van ca 1985-1990. En zelfs dan ontbreken de prachtige ballads These Dreams, Alone en All I wanna do. Tel daarbij op dat hun 70's verleden ook nog eens grotendeels genegeerd wordt (Magic Man, Crazy on You) en dat de uitvoering van Barracuda wat te wensen overlaat( lees : te snel) dan wordt de spoeling wel wat dun.
Afijn, het album heet dan ook Rock the House (en niet Rock the Cradle) dus er wordt best stevig uitgepakt. Leuke weinig aan de hand rockdeuntjes met keyboards die eigenlijk nauwelijks de klasse van de band van weleer weergeeft, maar de uitvoeing is best goed en aanstekelijk. Ik gooi m op 3.5 omdat de zon eindelijk schijnt. Maar een eerste live release had eigenlijk beter verdient.

Heathen - Empire of the Blind (2020)

4,0
Heathen verzet geen bergen met de nakomeling maar plaatst gewoon een degelijke thrashplaat op de aardkloot. Altus en Lum gaan al strijdend het gevecht aan met de luisteraar wat resulteerd in diverse high speed solo's die de plaat dan ook domineren.
Ik meen dat vooral Kragen Lum verantwoordelijk is voor het schrijfwerk en heeft zich daarbij laten inspireren door het verleden studiowerk van Heathen zelf. Zo valt alles makkelijk in het pulletje.
De metalballad (#8 , die het Testament territorium binnenvalt) en het instrumetale spierballen gebeuk (# 10, hallo Marty Friedman) geven de plaat wat rustpuntjes. De eerste Nuclear Blast release voor de band bevalt mij prima.
Voor een metalfan een 3.5 , gok ik, en voor een Heathen fan een 4.

Heavy Bones - Heavy Bones (1992)

4,0
Lekkere melodieuze hard rock album uit de tijd dat het niet meer in was. Neemt niet weg dat deze gitaarplaat nog steeds goed klinkt. Muzikaal erg sterk, vakmanschap zeg maar, het beste te horen op Where eagles fly, een echte topper. Voor fans van Badlands, House of Lords , Tesla en Alter Bridge.

Helloween - Keeper of the Seven Keys Part II (1988)

5,0
Goh, wat was het voor mij toch een tijd geleden dat ik dit schijfje weer eens afgestoft heb. De nummers zijn in ieder geval erg goed blijven hangen. Wat een verschrikkelijk mooie hooks en tempowisselingen zitten er in dit album. Eagle fly free, Rise and Fall en dr. Stein zijn regelrechte klassiekers. Het wat mindere Marching time wordt gered door de intermezzo en alsof de oortjes nog niet voldoende verwend zijn komen er nog eens twee uitsmijters aan met het uptempo I want out en epische keeper of the seven keys.
Het bombast van vele powermetal bands valt hier nog wel binnen de perken. Helaas door getouwtrek met het label, meen ik, is er helaas geen goed vervolg aan gegeven. Helloween stond dus maar even in de top tussen de metal grootheden.