menu

Muziek / Toplijsten en favorieten / Ontknopingstopic MuMeLadder Top 2000 - Editie 2021

zoeken in:
avatar van Gretz
1905
https://i.imgur.com/zC3bv7D.jpg
Kim Wilde - Kids In America

(afbeelding)

Kim Wilde | 1981 | UK

2020: ---
2019: ---
2018: ---

Genomineerd door: Porcupine Head
()

avatar van Gretz
1904
https://i.imgur.com/zC3bv7D.jpg
Public Service Broadcasting - Go!

(afbeelding)

The Race For Space | 2015 | UK

2020: ---
2019: ---
2018: ---

Genomineerd door: SBube
Public Service Broadcasting is een vrij unieke band. Ze combineren hun rockmuziek met oude bandopnames. Zo hebben ze al radio-commentaar (denk ik) van de Elfstedentocht gebruikt (en het is niet eens een Nederlandse band!). En hier gebruiken ze het radioverkeer tijdens het opstijgen van één van de Apollo-vluchten. Door die opnames in een nieuwe context te plaatsen, creëren ze een aparte sfeer. En het knappe is: het resulteert nog in een aanstekelijk en swingend nummer ook. Zo heb je geen zanger nodig. (Arrie)

avatar van Gretz
1903
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Steven Wilson - The Raven That Refused To Sing

(afbeelding)

The Raven That Refused to Sing (And Other Stories) | 2013 | UK

2020: 746
2019: 746
2018: 1373

Genomineerd door: cosmic kid
Natuurlijk is de MuMe Ladder een puur muzikale aangelegenheid maar een bespreking van The raven that refused to sing kan niet zonder de schitterende clip te benoemen. Zelden een clip en een lied elkaar zo zien en horen versterken. Beiden beschrijven het verlies van het zusje van de hoofdpersoon. De manier waarop dit gebeurt is zo vol ingehouden verdriet dat de oppervlakkige luisteraar al snel geneigd is te denken dat er niet zoveel gebeurt in dit nummer.

Schijn bedriegt, onder die oppervlakte zit een diepte aan subtiliteiten en emotie waarbij ik de tergend langzame opbouw in dit nummer werkelijk schitterend vind. Zo aan het eind komt het heel even tot een kleine doorbraak, een bevrijding bijna, maar deze is van korte duur. Het lied kent vervolgens een schitterende fade-out.
In mijn eigen top 100 van 2013 kreeg dit nummer een mooie bronzen plak. Steven Wilson is een vakman eerste klas die, naar mijn bescheiden mening, op dit moment aan de top van de progrock/symfonische rock pyramide staat en zo onder andere de erfenis van Pink Floyd hoog houdt. Dát kan een reden zijn voor velen om dit helemaal niets te vinden, prog/symfonische rock ligt inderdaad niet in ieders straatje. (cosmic kid)

avatar van Gretz
1902
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Glen Hansard & Markéta Irglová - Falling Slowly

(afbeelding)

The Swell Season | 2006 | Ireland; Northern Ireland

2020: 859
2019: 1243
2018: 792

Genomineerd door: AriTupari
Ik hou van duetten tussen man en vrouw, dat heb ik al laten weten. Hier wordt trouwens niet om en om gezongen. De vrouw staat af en toe de man bij bij het zingen. Een prachtig effect. Dit nummer is om in te lijsten. De stem van de man is schitterend, een ietwat ruwe stem en dat werkt perfect op de mooie theatrale instrumentatie. Compleet met violen. (Snoeperd)

avatar van Gretz
1901
https://i.imgur.com/65qzOrU.jpg
Oasis - The Masterplan

(afbeelding)

The Masterplan | 1998 | UK

2020: ---
2019: ---
2018: ---

Genomineerd door: curufin
“Well I don't write shit songs” was de reactie van Noel Gallagher aan het adres van Creation baas Alan McGee, nadat deze aangaf The Masterplan eigenlijk geen B kantje is.
Met de reactie van Noel ben ik het eens, echter deze track werd wel zodanig released op de single ‘Wonderwall'.
In The Masterplan - geschreven in een Japanse hotelkamer - beschrijft Gallagher een willekeurige reis door het leven.
Een van de weinige zekerheden die we hebben is dat de toekomst onzeker (All we know is that we don't Know how it's gonna be) is en de natuurlijke angst om ouder te worden (Tell them not to fear no more).
Het arrangement betreft ook geen typische Oasis song. Gallagher laat verschillende muzikanten een bijdrage leveren op viool, saxofoon, trompet en cello.
De combinatie van prachtig arrangement en mooie tekst maakt The Masterplan een klasse track welke tot het beste materiaal van Oasis gerekend mag worden.
Aan het einde van dit nummer hoor je Noel nog een stukje van The Beatles' Octopus 's Garden zingen. (sjoerd148)

Gast
geplaatst: vandaag om 19:07 uur

geplaatst: vandaag om 19:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.