menu

Hier kun je zien welke berichten Tribal Gathering als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

King of Kings - King of Kings (1991)

2,0
Ik heb deze ooit eens blindelings gekocht voor een paar gulden. Het stukje wat uit het plastic en de hoes geknipt is als herinnering aan slechtere tijden. De imbeciel die dat destijds verzonnen heeft zouden ze moeten ophangen. Ik ben toch blij dat ze dat bij aanbiedingen niet meer doen.

De eerste blikvanger was de toch wel aparte hoes. Nadere inspectie gaf de kreet "produced by Roy Thomas Baker". Aangezien dat de producer was van Queen in de jaren 70 kon dit best wel eens goed worden. Nou, dat is het dus niet.

Het frusterende is dat er stukjes tussen zitten die naar meer doen verlangen, maar dat zijn veelal geleende riffs of sounds van betere bands. Ook Roy Thomas Baker is het vak compleet verleerd (of was een veredelde executive producer in zijn Queentijd) want het album klinkt vrij mat, wat een album als dit absoluut geen goed doet. Het hoort een album te zijn dat als basis (hard)rock heeft met allerlei uitstapjes naar andere gebieden, maar het klinkt allemaal zo klungelig. De artiesten beheersen hun instrumenten wel maar de eigen arrangementen van de band hebben niet de klasse van de groten (en minder groten) van de rock/popmuziek. De zanger heeft een beetje vlakke stem en dat nodigt ook niet echt uit tot verdere inspectie.

Al met al eentje uit de afdeling "faliekant mislukt experiment".