menu

Hier kun je zien welke berichten Tribal Gathering als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Ween - Chocolate and Cheese (1994)

4,5
Meesterlijke cd van de gebroeders Gene en Dean Ween.

Het schijnt zo moeilijk te zijn om een album te maken dat humor heeft en tegelijkertijd muzikaal goed in elkaar zit en qua composities een hoog niveau heeft. (Ween ging zelf bij het vorige album Pure Guava halverwege ook erg de mist in.)

Dit album werkt als een dubbele muzikale achtbaan die zo goed geconstrueerd is dat je van stijl naar stijl wisselt zonder misselijk te worden en wanneer de rit over is je spontaan nog een keer wilt.

Hoogtepunten genoeg : De Prince pastiche Joppa Road, The mexican shoot-off Buenas Tardes Amigo, Het muzikaal erg lieve Baby bitch met zijn niet zo erg lieve tekst, Het perfecte twee minuten popliedje What Deaner was talking about dat verstopt is als een-na-laatste liedje (een plek die normaal wordt gereserveerd voor het minste nummer), maar eigenlijk staat er geen slecht nummer op.

Ween heeft nog twee platen gemaakt die in de buurt van deze kwamen (het ondergewaardeerde Quebec en The Mollusk) maar dit is hun meesterwerk.

Ween - Quebec (2003)

4,5
Nog geen een berichtje bij dit geniale meesterwerk van de gebroeders Gene en Dean Ween. Daar gaan we even verandering in brengen.

Samen met The Mollusk en Chocolate & Cheese behoort deze tot mijn favouriete albums van de band. Alles wat Ween zo goed maakt is hierop aanwezig.

U wilt het perfecte popliedje : I Don't Want It, Transdermal Celebration en Tried and True check

U wilt een nummer dat begint als een lief liedje en daarna compleet ontspoort : So Many People in the Neighborhood en Happy Colored Marbles check

Of misschien een gare instrumental : The Fucked Jam check

Een compleet op zichzelf staande beuker over Catfights en Gangbangs : It's Gonna Be a Long Night check

U begrijpt het al, Ween is weer behoorlijk eclectisch bezig. Tel daarbij op het feit dat alle nummers gewoon weer fantastisch in elkaar zitten en je hebt weer een fantastisch album van een fantastische band. Ik bekijk dit wel een beetje door de roze bril van de fan, maar de huidige 7 stemmen bij dit album zijn er gewoon veel te weinig.