menu

Hier kun je zien welke berichten Tribal Gathering als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Grandaddy - Sumday (2003)

3,0
Dit was toch wel een zware tegenvaller na het goede Under the Western Freeway en het prachtige The Sophtware Slump.

Het is natuurlijk niet allemaal matig (Now It's On is zelfs erg goed), maar de band lijkt al zijn kruit met de voorganger verschoten te hebben. Het lijkt wel of de band is overgenomen door een aantal Middle of the Road artiesten die vermomt als Grandaddy hun enigszins saaie melodieen vermengen met de karakteristieke bliepjes en teksten van de echte band.

Jammer.

Grandaddy - The Sophtware Slump (2000)

5,0
Dit is wat mij betreft met afstand het beste Grandaddy album. Voorganger Under the Western Freeway is me iets te lo-fi en opvolger Sumday gewoon lang niet goed genoeg. Hier valt alles precies op zijn plaats en beschikt Jason Lytle over zijn beste verzameling nummers.

De opener wordt door de meesten met recht aangehaald als het absolute hoogtepunt maar het is stiekem toch een ander nummer dat hier nog net iets bovenuit steekt.

Underneath the Weeping Willow lijkt eerst een lief klein liedje middenin het album en trekt niet meteen de aandacht zoals melodieuze liedjes als Hewlett's Daughter en The Crystal Lake wel doen. Langzaamaan komt hij echter bovendrijven.

I wanna sleep underneath the weeping willow
as it cries all night quietly
its tears all around me
i'll sleep there so soundly
until i'm allowed finally
to wake and be happy again


Dit zijn de enige regels van dit wonderschone nummer maar samen met de prachtige melodie maakt dit zo'n indruk.

Eigenlijk is alles van een enorm hoog niveau maar ik wil ook nog even de twee Jed nummers een speciale vermelding geven. Zelfs het verhaal van een aan alcohol verslaafde robot weet je nog enorm te raken.

5 welverdiende sterren en het absolute hoogtepunt van de band.