menu

Hier kun je zien welke berichten Tribal Gathering als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

ABBA - Arrival (1976)

4,0
Eigenlijk is deze plaat voor de helft te lullig voor woorden, maar toch draai ik deze best graag. Een nummer als Dum Dum Diddle (your darlin' fiddle) waarin een vrouw in een stagnerende relatie zou willen dat zij de viool was die hij zo graag bespeelt, sorry hoor maar ......... En wanneer Van Halen een nummer als Hot for Teacher opneemt klinkt het toch een stuk "cooler" als ABBA met When I kissed the teacher. Toch moet je wel een erge zuurpruim zijn als je niet een glimlach op je gezicht kan toveren als je beide nummers hoort.

Eigenlijk zijn alle nummers op dit album prima composities (en dan met name muzikaal) en dat was voor het eerst. De drie onbekendere nummers op kant B That's me, Why did it have to be me en Tiger zijn erg leuke nummers en de afsluiter is een mooi (semi)instrumentaaltje.

Het topnummer blijft echter Dancing Queen dat zich wat mij betreft kan meten met de beste popcomposities aller tijden.

ABBA - Voulez-Vous (1979)

4,0
Lekkere Discoplaat van ABBA. Jammer dat 2 van de slechtste songs die ze ooit gemaakt hebben hier ook op staan. Does your mother know bewijst eens te meer dat Bjorn en Benny gewoon niet moeten zingen en I have a dream is een kruising tussen een BZN song en een schlager ; Nooit een goede combinatie.

Verder is het echter een prima album. Zelfs het tekstueel wel erg naieve Chiquitita is een leuk nummer met een briljant einde. Volgens mij heeft the Arcade Fire goed naar dit nummer geluisterd.

Mijn favoriete drie zijn (bonusnummers niet meegerekend) As good as new, Voulez-Vous en If it wasn't for the nights. Alle drie prima kruisingen tussen pop en disco of in het geval van Voulez-Vous pure disco.

AC/DC - The Razors Edge (1990)

3,0
De eerste 5 nummers zijn de beste nummers. Daarna verzand het weer teveel in een comfortabele standaard, waarin ze zich blijkbaar thuisvoelen, maar waar ik nou niet echt opgewonden van wordt.

Een EP was beter geweest.

De beste AC/DC albums met Brian Johnson blijven voor mij Blow up your video en met name Back in Black. De absolute toppers zijn echter Let there be rock en Powerage, rauwe boogie-rock in optima-forma.