menu

Hier kun je zien welke berichten Dexter als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Unisonic - Unisonic (2012)

4,0
Ik heb 'm sinds gisteren binnen en kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen.

Goed, het is niet meer de spontane powermetal van 25 jaar geleden, maar inderdaad een meer maar de AOR neigende hardrockplaat die je wel kunt verwachten van deze mannen op leeftijd.

Afgezien van het feit dat het muzikaal allemaal niet zo spannend en nieuw is, is de zang perfect en een feest van herkenning en staan de afzonderlijke nummers als een huis.

Het begint furieus met Unisonic, maar wordt naarmate de plaat vordert wel wat rustiger om te eindigen met No One Ever Sees Me. Normaal gesproken zou ik met een dergelijk rustig nummer als afsluiter met een leeg gevoel zijn achtergebleven, alsof de plaat is opbgerand als een nachtkaars, maar hier geeft het juist een gevoel van voldoening. Mooi, rustig, maar toch die ijzersterke zang van Kiske.

Een leuke verrassing.

Uriah Heep - Wake the Sleeper (2008)

3,5
Lekker plaatje van deze oude rockers. In tegenstelling tot PinkEclipse vind ik het openingsnummer wel goed, het gaat er meteen flink tegenaan met een energie die pas stopt na War Child. Over het algemeen een goed album, zonder echt slechte nummers, maar hoewel het allemaal lekker doordendert, is de middenmoot niet zo overtuigend.

Overload, Tears of the World en Shadow zijn de prijsnummers.

Toch een zeer verdienstelijke 3,5*