menu

Hier kun je zien welke berichten Dexter als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Saxon - Wheels of Steel (1980)

3,5
De B-kant zorgt er juist voor dat ik deze niet onder de Saxon-toppers schaar - waar de volgende albums Strong Arm of the Law en Denim & Leather, zeker wel onder vallen, die blijven het hele album lang boeien.

Erg knappe A-Kant, met een dé klassieker 747 Strangers in the Night, wat zeker in mijn top 5 van Saxon-songs behoort. De B-Kant is er middelmatige met een wel weer een goede eindsprint.

Sielwolf - V - Remixes (1997)

4,0
Erg interessant album. Hoe vaker ik het beluister, hoe meer 'dingetjes' ik tegen kom. Dat maakt dit album een album dat ik de laatste tijd steeds vaker opzet, als lekkere achtergrond muziek, of iets waar ik aandachtig naar luister. Vooral de nummers Mole en Wrowd zijn soms wonderbaarlijk. Verder ken ik geen hele albums van Sielwolf, maar aangezien deze nummers allemaal op oudere platen staan, zal daar snel verandering in komen.

Skip James - Today! (1966)

4,5
Een beetje een vergeten blues-artiest, helaas, want dit is in ieder geval een magnifiek album. Tijdloze delta blues, dat op dit album lekkerder klinkt dan bijvoorbeeld de verzamelaar van Robert Johnson (Skip James heeft deze nummers in de jaren '30 ook al eens opgenomen!). How Long (Blues) is werkelijk prachtig, wat een doordringende stem had deze man toch. Ook mooi is de afwisseling, Skip speelde zowel de gitaar als de piano, en zo overtreft hij Robert Johnson ook enigszins, omdat het daar nog wel eens eentonig wil worden. Verder wil ik absoluut niets afdoen van Robert Johnson, dat is natuurlijk een echte blues-held, maar ik luister nou eenmaal iets liever hiernaar.

Slayer - Soundtrack to the Apocalypse (2003)

4,0
Enkele zeldzame nummers en een erg goed live-concert maken dit inderdaad een must-have voor de Slayer-fan

Steve Winwood - Nine Lives (2008)

2,5
Wat mij betreft kabbelt het album iets te rustigjes aan, zonder ergen op gang te komen. Goed er staan enkele behoorlijke nummers op (vooral Fly mag er wezen), maar van Dirty City had ik toch wat meer verwacht; single én met Clapton, maar terugdenken aan oude tijden doet het niet. Leuk om zo nu en dan onder relaxte omstandigheden op de achtergrond aan te hebben, maar meer ook niet.

Krappe voldoende: 2,5*