menu

Hier kun je zien welke berichten prullebnak88 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Airbag - Disconnected (2016)

3,5
Airbag... Inmiddels ben ik al jaren trouw luisteraar. Pink Floyd 1.5. Erg? Integendeel; ik wou dat er meer van deze muziek gemaakt werd. Heerlijke muziek. Airbag doet dit uitstekend. Tot nu toe is eigenlijk ieder album geslaagd. Ze geven er iedere keer een iets andere draai aan zonder kwaliteit in te leveren.

Over dit album:
Ik moet zeggen dat het me in het begin een tikkeltje tegen viel. Het wordt nergens slecht, het is oerdegelijk. Maar ik vind dat ze wel erg op safe spelen hier. Vooral ''Broken'' en ''Safe'' hebben hier last van. Ik zou bijna zeggen; saai. Bij ''Killer'' heb ik dit minder maar hier heb ik het gevoel dat ze het niet helemaal afmaken. Hier hadden ze meer mee kunnen doen (vooral het 2e deel van dit nummer). Dit gevoel heerst bij mij alleen maar bij het eerste deel van het album. Het 2e deel maakt voor mij veel goed. De laatste 3 nummers zijn heerlijk. Eigenlijk zoals ik van de mannen gewend ben. Ik neigdenaar een 3,5 maar dat is eigenlijk te laag. Misschien is de verwachting ook niet helemaal eerlijk. Er staan immers 2 redelijke, 1 goede en 3 topnummers op! 4,0.

Favorieten: Disconnected en Returned.

Airbag - The Greatest Show on Earth (2013)

4,5
Veruit hun beste. Een stukje pittiger dan hun eerdere (en latere) werk. Natuurlijk is PF terug te horen. Maar ze geven er een mooie eigen draai aan hier. Geen slecht nummer op te vinden. Een van mijn favoriete albums. Silene Grows en Surveilance zijn mijn favorieten.

Enige minpuntje is de opnamekwaliteit. Dan moet ik zeggen dat dit met mijn fiio en koptelefoon echt minimaal is. Om een of andere reden komt het "doffe" geluid beter tot zijn recht. Ook moet ik zegge dat de CD beter klinkt dan de illegale versies.

Voorlopig een 4,5. Als redemption nog beter gaat vallen dan word het nog een 5. Daar hadden ze meer mee kunnen doen. Het 2e deel ligt me niet zo.

Coldplay - Parachutes (2000)

5,0
Denk dat ik deze alweer een jaar+ niet meer geluisterd had. Wat wil je ook met zoveel nieuwe muziek/bands. Maar sommige albums blijven altijd wel een keer terug komen. Meteen maar een stem en berichtje aan gekoppeld.

Dit is echt een classic voor mij. Ik denk dat dit een jaar of 8 geleden het eerste echt rustige album was welke ik echt in zijn geheel kon waarderen. Een eyeopener voor mij. Echt geen minder nummer te bekennen. Vreemd genoeg doen de minder bekende nummers me tegenwoordig wat meer dan de (ook prachtige) radiohits van dit album. Dat heb ik wel vaker bij albums die de tand des tijds doorstaan. ''Spies en de 3 afsluiters'' vind ik de uitschieters. Van de hits vind ik ''Trouble'' de mooiste. Prachtige stijl. Die ''zeurende'' gitaar vind ik echt typisch Coldplay..Op ''A Rush of Blood to the Head'' is dit nog mooier gedaan. Zijn stem komt op dit album wel echt super tot zijn recht. Ik denk dat ik de opvolger in zijn geheel net een tikkeltje beter vind. Maar dat zal wel een beetje afhankelijk zijn van de stemming. Deze is wat softer waardoor ik deze gewoon minder vaak draai. Twijfel tussen een 4,5 en een 5,0.

Gazpacho - Tick Tock (2009)

5,0
Wat een briljant album blijft dit toch. Hierna zijn ze wat mij betreft nooit meer in de buurt gekomen van dit niveau. Dan moet ik zeggen; dat is ook bijna een onmogelijke opgave.

Alles klopt hier. Briljant concept. Het verhaal word mooi verteld. Het eindeloos lopen door de woestijn...

Muzikaal is dit voor mij eens van de beste albums die ik ken. Instrumentaal komt hier alles boven drijven. Het gebruik van ''exotische'' instrumenten is echt prachtig. De volle drums (vooral in Tick-Tock), bass, gitaar, maar ook de elektronische stukken passen perfect in het geheel. Ook de overgangen zijn mooi en vervelen nergens. Sterker nog; hier voegen ze nog wat extra's toe. Zijn stem past perfect bij de lange nummers. En het geluid van dit album (in tegenstelling tot Night) kan eigenlijk niet beter.

-Desert Flight: heerlijke binnenkomen. Vooral het einde is mooi.
-The Walk: mooi dromerig nummer.
-Tick Tock: voor mij de favoriet. Echt een vette plaat. Alleen de drums al...
-Winter is never: een van de mooiste rustige nummers die ik ken. Prachtige opbouw.

Maar eigenlijk zie ik het als één lange trip. Dus de nummers los beoordelen is lastig.

Deze komt in mijn top 10. Dit album mocht wat mij betreft best wat meer aandacht krijgen. Niet eens omdat deze ondergewaardeerd wordt. Want met 4,07 doet die het prima. Maar de 230 stemmen vind ik wat karig. Ook al is het een wat andere stijl...maar een Porcupine Tree of Pink Floyd liefhebber moet hier over het algemeen toch wel van kunnen genieten?

Kendrick Lamar - DAMN. (2017)

2,0
Zeker niet slecht maar wel een flinke achteruitgang t.o.v. zijn vorige 2 albums (en al helemaal in vergelijking met GKMC). DNA, ELEMENT, HUBLE, XXX, DUCKWORTH zijn voor mij de betere nummers. De rest vind ik niet heel bijzonder.

Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d city (2012)

5,0
Beats, flow, lyrics en een geweldige sound. Veruit beste hip-hop album van de afgelopen jaren. Wat een plaat...

Metallica - St. Anger (2003)

3,0
Dit album altijd links laten liggen. Toch ben ik deze het laatste jaar gaan draaien en ik vind deze helemaal niet zo verkeerd. Door de mindere recensies waren de verwachtingen niet hoog, dat heeft misschien wat geholpen.

Het ontbreken van de solo's stoort me niet hier. Het hoort ook wel een beetje bij de stijl. Het is een totaal andere stijl. Het doet me af en toe zelfs wat aan Limp Bizkit denken. Ik vind dat prima. Lekkere riffs. Het knalt heerlijk. De productie vind ik ook niet zo slecht als ik verwacht had. Het past prima bij het totaal plaatje.

Het ontbreken van de solo's zorgt wel voor het missen van een ''finishing touch''. Het is wat eentoniger. Maar wel degelijk. Eigenlijk beetje spijt van dat ik deze een beetje links heb laten liggen.

Pink Floyd - Animals (1977)

4,5
Prachtig album dit! Geweldige composities met weergaloos gitaarwerk. De 3 volwaardige nummers en de 3 minuutjes ''Pigs on the wing'' vind ik eigenlijk allemaal even mooi. Hier was de chemie tussen Waters en Gilmour nog niet uitgewerkt. Al heb ik hier het gevoel (niet storend ofzo) dat waters hier langzaam al wat meer invloed uitoefent. Toch kan ik niet goed verklaren waarom ik dat gevoel heb. Voor mij is dit eigenlijk een beetje het laatse ''echte'' PF album aangezien de albums hierna duidelijk naar Waters/Gilmours hand gezet worden. Ik weet het...Daar begint het weer; de eeuwige waters vs. gilmour discussie.

Enige minpuntje vind ik toch wel het geluid. Dit klinkt wat karig. Ik ben me ervan bewust dat dit voor een in 1977 geproduceerd album nog ruim voldoende is maar 2 vorige albums klinken een stuk voller. Dus hier hadden ze wat mij betreft wat meer tijd in mogen steken. Daarom 4,5 i.p.v. 5.

Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973)

5,0
Absoluut een van de beste albums aller tijde. De wisselwerking van gitaren, drumpartijen, de dromerige zang van gilmour en vooral het gebruik van blaasinstrumenten past hier perfect. Ook de zang op "the great gig in the sky" is echt mooi uitgewerkt. En waar ik normaal iets tegen de synthesizer heb vind ik het hier prima passen. "Any colour you like" is daar een mooi voorbeeld van. Prachtige opening welke door gilmour mooi afgemaakt wordt.

Niet alleen muziekaal briljant maar ook opname-technisch revolutionair. De geluidseffecten geven dit album iets extras. Dit kan ik ook niet uitleggen. Dit klinkt na al die jaren nog steeds briljant. Deze is over 30 jaar nog even goed. Tijdloos.

Favorieten wisselen al jaren. Als ik nu moet kiezen; Any Colour You Like en Eclipse.

Pink Floyd - The Final Cut (1983)

3,0
Ik heb dit album de afgelopen jaren al aardig wat kansen gegeven. Jammer genoeg kom ik er gewoon niet helemaal in. En als PF liefhebber is dat best wel balen. De stem van waters ligt me gewoon minder en ik mis toch wel de langere nummers hier. De overhand van Waters werkt voor mij in het nadeel. Pluspunten zijn voor mij de geluidskwaliteit en de solo's. Maar echt spannend wordt het voor mij zelden. ''The Fletcher Memorial Home'' en ''The Gunners Dream'' zijn voor mij de uitschieters.

Sigur Rós - ( ) (2002)

5,0
Het beste Sigur ros album voor mij. En dat wilt wat zeggen met andere albums als Aegatis Byrjun en Takk. Ook ontdekt op mume.

Lastig te verklaren waarom dit nu zo goed is. Het duurde ook vrij lang voordat ik dit echt goed vond. De pittige nummers vallen bij mij altijd wat makkelijker. Toch vind ik het rustige eerste deel nu echt bijzonder mooi. Met 2 en 4 als hoogtepunten voor mij. Het 2e deel is vooral met de laatste 3 nummers ongekend goed.

Dat "gezoem en gekraak" op de achtergrond geeft dit album echt iets eigenzinnigs. Ook de violen zijn zo mooi weg gewerkt dat ik dit later pas echt ben gaan waarderen. Een soort van extra laag. Zijn stem als instrument gebruiken past perfect op dit album.

Deze hoort in mijn top 10 en popplagid (untitled is voor mij het beste nummer aller tijden. Wat een knaller is dat toch. Live ook altijd een fenomenaal einde. Ook op Inni erg mooi trouwens.

5

Favorieten: 4,8.

The Black Angels - Death Song (2017)

3,0
Wat een wisselvallig album. De nieuwe weg die werd ingeslagen bij het vorige album en EP (in mindere mate al hoorbaar op Phosphene Dream) is gewoon niet mijn ding. Toen ik ''Currency' voor het eerst hoorde had ik goede hoop. Prachtig nummer. Echter bij ''I'd Kill For Her'' was de hoop op een album van het niveau vergelijkbaar met de eerste 2 albums al vervlogen. Ik vind dat echt een pisnummer. ''Half Believing'' vind ik wel redelijk. De volgende twee nummers vind ik dan weer verschrikkelijk. ''Grab as much as you can'' gaat wel. Estimate vind ik dan weer prachtig. Helaas voor mij dan weer 3 nummers die ik niet meer ga proberen. Maar dan...''Life Song''. Echt een van de betere nummers die ik heb gehoord afgelopen tijd. Manman wat een prachtige plaat. Hier komt zijn stem echt helemaal tot zijn recht!

Samengevat; 3 topnummers, 2 redelijke en 6 baggernummers. Zelden zo'n wisselvallig album gehoord. Twijfel tussen een 2,5 en een 3. Naar boven afgerond door ''Life Song''. Die houdt de band voor mij nog een beetje levend.

The Black Keys - Thickfreakness (2003)

2,5
Niet helemaal mijn ding, dit 2e album van het duo. Het "ongepolijste" hoort er een beetje bij. Dit stoort me ook niet. Lekker rauwe sound. Maar er staan voor mij nog te veel matige nummers op voor een voldoende. Maar er staan zeker een paar degelijke nummertjes op. De enige echte uitschieters naar boven toe zijn voor mij: "everywhere i go" en "set you free". Je kunt hier wel horen dat mannen wat in hun mars hebben. De betere albums voor mij moeten nog komen.

The Boxer Rebellion - The Cold Still (2011)

5,0
Eerste ingetogen album van TBR. Een flinke omslag t.o.v. Union (welke ook super was). Maar wat een meesterwerk... Van begin tot einde steengoed. De ''eenvoudige'' nummers zijn wat mij betreft meteen de beste. ''Doubt'', ''No harm'', ''Locked in the Basement'' en ''Both Sides Are Even'' zijn voor mij de uitschieters. Zijn stem is daar ook perfect voor. Ook de pittige nummers zijn goed. Eigenlijk staat hier geen slecht nummer op. Skippen is voor mij niet nodig op dit album.

Misschien is het niet origineel, maarik vind dit album een uniek geluid hebben. De ''piepende'' gitaren (doet me een beetje aan de oude coldplay denken), de ietwat nerveuze drumstijl en zijn stem maken dit album tot een topper.

Hier was de perfecte mix aanwezig t.o.v. de 2 eerdere albums en de nieuwe (meer poppie) albums. De albums hierna hebben me helaas langzaam laten afhaken bij de band. Maar deze heb ik toch maar in de kast staan!

Tool - Ænima (1996)

Alternatieve titel: Aenima

5,0
Deze band ook door mume leren kennen een aantal jaren geleden. In het begin begreep ik de hoge top 250 scoren van deze band niet. Nu weet ik wel beter.

Typisch een Tool-dingetje; Het duurt even maar dan heb je ook wat. Altijd meerdere luisterbeurten nodig gehad om een Tool-album echt te waarderen. Na verloop van maanden/jaren ben je eraan verslaafd. De basis staat altijd vrij snel. Dit zijn de minder moeilijke nummers. Deze komen na een aantal luisterbeurten al binnen. De ''mindere/rommelige'' nummers blijken achteraf vaak nog beter te zijn. Ik denk dat mijn favorieten ook iedere maand anders zijn.

De zang van Maynard is echt meesterlijk. Die uitbarstingen doet hij als geen ander. Dit voegt echt iets extra's toe. De drums zijn van buitencatagorie. Voor mij bestaat er geen betere drummer. Ik kijk regelmatig naar drumcover op youtoube. Geweldig! De bas en gitaar sluiten perfect aan bij de rest. Dit is een band die het van zijn geheel moet hebben. Een gitaarsolo hebben ze niet nodig. De climaxen worden vaak op een andere manier gefabriceerd. Denk aan een flinke drumpartij of een flinke gil.

Hoogtepunten van dit album zijn de eerste 15 nummers.

Tool - Lateralus (2001)

5,0
Mijn eerste stem hier is voor dit album.

Het heeft even nodig gehad maar dan krijg je ook wat. Tool heeft jaren stof lopen happen op mijn harde schijf. Ooit eens gedownload vanwege de hoge noteringen hier op de site. Maar was me allemaal wat te ''rommelig''. Echter bij ''10.000 Days'' viel het kwartje. Dit was (ietsje) makkelijker. Uiteindelijk de overstap gemaakt naar de 2 albums ervoor. Deze zijn uiteindelijk beide uitgegroeid tot het beste wat ik in de kast heb staan, met Lateralus als uitschieter.

De uitbarsting op ''The Grudge'' en de laatste halve minuut van Schism.....gewoon fenomenaal. Samen met ''Reflection'' zijn dit meteen mijn favoriete nummers. Echter op dit albums is ALLES goed! De gehele sfeer is prachtig. De productie is goed. De drums van Danny (ik schaam me nu dat ik vroeger Lars Ulrich goed vond), de zang van Maynard. Alles klopt gewoon. Ik draai deze nu al een jaartje of 2 bijna dagelijks en raak er niet op uitgeluisterd.

Dank aan musicmeter!