menu

Hier kun je zien welke berichten T.O. als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Genius of Time - Drifting Back (2011)

4,0
Ontzettend fijne EP, zeker één van de beste housedingen van 2011.

Track 2 kent ook nog een originele sample van de ons onlangs ontvallen W. Houston.

Gesloten Cirkel - Moustache Techno Series 001 (2011)

4,0
Bij vlagen fenomenaal werk van deze (als we het moeten geloven) Russische producer.

Enorm gevoel voor swing en opbouw, waardoor zijn analoge dansmuziek een soort hiphop/funk-gevoel krijgt.

Goldie - Timeless (1995)

5,0
Een album dat ongelofelijk aankwam, een soort muziek dat totaal nieuw voor me was. Drum & Bass was anno 1995 natuurlijk ook een groen genre, het enige wat hier misschien enigszins op leek was The Prodigy's 'Experience' of Baby D's 'Let Me Be Your Fantasy'.

De basis van alle tracks zijn natuurlijk de opgepitchte breakbeats, liefst zo hectisch ge'cut' mogelijk en dan ook nog met lagen op elkaar gestapeld. Daar bovenop komen de ijle, melancholische strings en eronder loopt een lage baslijn op halve snelheid mee. Zo nu en dan zijn er wat pianomotiefjes en de engelachtige zang van Diane Charlemagne (destijds zangeres van Urban Cookie Collective ).

Al met al een heel indrukwekkende, eigen sound, zoals die ook op de albums van 4 Hero en de verzamelaars van Goldie's eigen label Metalheadz te horen was/is.

Gwen Guthrie - Padlock (1983)

Alternatieve titel: Special Mixes

4,0
Dit mini-album van Gwen Guthrie (men zal haar kennen van de hit Ain't Nothing Goin On But The Rent ) wordt gezien als één van de belangrijkste muzikale wapenfeiten van de legendarische dj/producer Larry Levan. Naast disco zijn ook dub-invloeden duidelijk te horen, dankzij medewerking van het Jamaicaanse duo Sly & Robbie.

Productioneel is alles prima in orde en ook met de zang van Guthrie is niets mis, maar ik moet zeggen dat het niet bijzonder memorabel is. De nummers houden het midden tussen clubmuziek en pop-crossover, maar er is duidelijk te horen dat er een nadruk ligt op geluidstechnische perfectie.