menu

Hier kun je zien welke berichten T.O. als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

I:Cube - Fr33z (2004)

4,0
Dit is een EP'tje waar ik vrolijk van word. Vier topnummers van de kant van Nicolas Chaix, de helft van Château Flight.

Fr33z is een heerlijk staaltje vrije stijl-house, een soort Basement Jaxx meets Switch en Get Physical, waarbij vele registers worden opgetrokken. Acid, electro en funk in de grote kookpot.

Arp Surface is een lekker kort plaatje met sterke jaren '80-electro invloeden.

Oblivion is weer heel iets anders. Mooie, Detroit techno-achtige melodieën in deze rustige remix van Innervisions-labelbaas Dixon.

Uiteindelijk is er dan de bonafide remix van Vacuum Jackers. Maurice Fulton maakt hiermee een uitstekende 'krautfunk'-track in de traditie van LCD Soundsystem, Lindstrom etc.

I:Cube durft met deze EP vele kanten op te gaan en het resultaat is er naar: een zeer geïnspireerde plaat.

Instra:Mental - Sepia Tones EP (2009)

3,5
Beetje jammer van de standaard-d&b van nummers 2&4, want daar kan ik namelijk niets nieuws in ontdekken, maar Photograph en Translucent zijn toch wel kleine openbaringen.

Mooie melodieuze downtempo electronica, zelfs met een beetje Boards of Canada-invloeden. Overigens vind ik deze stijl niet op drum&bass noch op dubstep lijken, afgezien van de sub bass.

It's Thinking - Afterglow (1992)

4,0
geplaatst:
Een plaat die ik vaak opnieuw opzet, sinds ik hem ontdekte zo'n twee jaar geleden. Heerlijke mix van IDM, ambient en dat mellow house geluid van toen, met zo'n nazomers gevoel. Goed voor te stellen dat er na al die jaren weer meer aandacht voor is.

Italian Dance Classics - Underground & Garage (1997)

3,5
Leuke verzamelaar die een vergeten periode samenvat, namelijk de Italiaanse house van begin jaren '90.

Buiten Italië was dit voornamelijk populair bij de Britten op Ibiza, die het ook wel 'piano house' noemden en het is duidelijk te horen waarom.

Relaxt plaatje voor bij het verbeterende weer