menu

Hier kun je zien welke berichten T.O. als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Kaito - Special Life (2002)

3,5
Viel me toch behoorlijk mee na bovenstaand commentaar. De eerste paar tracks lijken inderdaad direct uit de minder interessante hoek van de jaren '90-dance te komen, maar ergens halverwege wordt ineens een relaxte ambient weg ingeslagen. Aan het einde heb ik dan toch ineens een prettige luisterervaring gehad. Geen werk dat je omver blaast, maar opvallend consistent van begin tot eind.

Kali Uchis - Isolation (2018)

3,5
Ha, op een of andere manier associeerde ik deze plaathoes met een Nicki Minaj of Cardi B, of eventueel moderne reggaeton, maar dat blijkt allemaal behoorlijk misplaatst. Never judge a book by its cover dus.

Leuke, originele pop met brede en knap ingezette muzikale invloeden. Kali heeft best een mooie stem, die vooral goed tot zijn recht komt in de zweverige, kalme nummers. Heb het idee dat daar ook haar voorkeur ligt.

Kassem Mosse - Staat aus Glas EP (2012)

4,0
Sterk staaltje slo-mo house van Kassem Mosse weer. Je raakt er bijna in trance van. Knap ook hoe hij een 'moeilijk' geluid weet te omlijsten met een pakkende groove.

Kassem Mosse & Lowtec - Workshop EP (2010)

4,0
Opvallend sterke 12"

Mooi hoe deze artiesten, die normaal gesproken bekend staat om hun aparte sound, hier wat meer binnen een aangenaam deephouse-kader blijven.

Kode9 + The Spaceape - Memories of the Future (2006)

4,0
Over de gehele linie een erg homogeen geluid met veel sfeer. Er had wat meer muzikaliteit in mogen zitten hier en daar, maar niettemin toch een knap werkje.

Kraftwerk - The Man • Machine (1978)

4,5
Iconische plaat, ik heb hem de laatste tijd voor het eerst een aantal keer goed van begin tot eind gedraaid. Kende alleen de singles en wat flarden hier en daar.

Afgezien van het kenmerkende geluid zijn dit gewoon knap gemaakte liedjes. Het concept van het album maakt het allemaal af. Die robotromantiek is volgens mij van grote invloed geweest op Daft Punk en Air.

Opvallend vind ik de Moroder-achtige synths met die arpeggio's die je regelmatig hoort. Vraag me af wie nou eerder was daarmee.

Kyle Hall - The Boat Party (2013)

3,0
Veel experiment en half afgemaakte tracks. Moeilijk door heen te komen.

Jammer dat deze veelbelovende producer niet een wat coherenter geheel als eerste album had kunnen afleveren.