menu

Hier kun je zien welke berichten T.O. als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Caribou - Swim (2010)

4,0
Heerlijk album. Zonnig, speels en toch ook een beetje melancholisch en nostalgisch.

Ook vind ik dat hij een geslaagde balans weet te vinden tussen zijn bekend vrije structuren aan de ene kant en een strakker ritmisch geheel aan de andere kant.

Laat de zomer maar komen-plaat

Carl Craig - Designer Music V1 (2000)

4,0
Fijne bloemlezing van Craig's remixes uit de jaren '90. Solide vakmanschap, met een paar echte uitschieters.

Carl Craig - Just Another Day (2004)

3,5
Goede EP van Craig, met een sound die teruggrijpt op zijn aloude werk als BFC/Psyche. Dromerige ambient en experimentelere electronica dus.

Christy Essien - One Understanding (1979)

3,5
Lekker vet klinkende West-Afrikaanse funk en reggae. Het disconummer "You Can't Change A Man" beleefde recentelijk een kleine opleving op festivals en springt er op dit album bovenuit. Opvallend verder zijn de niet bepaald geëmancipeerde teksten.

Cloud One - Atmosphere Strut (1976)

4,0
Waarschijnlijk één van de eerste disco/dance-platen ooit gemaakt. Een heel interessant geluid, dat de ontwikkeling van een soort 'urban' soul/funk naar disco laat horen, met die typische akkoorden en arrangementen die deze stijl later zou kenmerken. Ook zijn hier nog de scherpere randjes te horen die vrijwel volledig zouden verdwijnen.

Erg leuk om terug te horen hoe disco blijkbaar ook een zwarte, 'streetwise' achtergrond had.

Crazy Gang - We Are the Crazy Gang (1983)

2,5
Als onderdeel van de inmiddels aanzienlijke reeks Italo tips tot mij gekomen, als ik het mij goed herinner. Maar zelfs binnen dat genre is dit toch een vreemde eend in de bijt: zoals de cover al een beetje weggeeft lijkt dit gemaakt te zijn voor een typisch jaren '80 film/dansgezelschap, dat volgens mij nooit tot wasdom is gekomen, want ik kan er verder niets over terugvinden.
Echt iets voor de campliefhebbers onder de platenverzamelaars. Niet per se een goed album...hoewel het muzikaal wel prima in elkaar zit.