menu

Hier kun je zien welke berichten T.O. als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

2 Bad Mice - Hold It Down (1991)

3,5
Behoorlijk vroege UK hardcore van Rob Playford, die later samen met Goldie het album "Timeless" zou maken.

Deze EP lijkt daar bijlange na nog niet op, vele bekende (Jungle Brothers, Three Degrees) en onbekende samples over behoorlijk vette breakbeats, opgeleukt met wat sirenes en ravegeluidjes, je kent het wel

Best charmant zo op zijn tijd

2562 - Aerial (2008)

3,5
Tja, het is een echte fusie-plaat. Voornamelijk tussen dubstep en dub techno, maar er komt ook nog wat broken beat-achtig werk bij kijken.

Het 'geluid' is vaak erg lekker en tracks als Techno Dread en Basin Dub zijn erg fijn. Maar over het algemeen zit er te weinig variatie en muzikaliteit in.

Goed om hard op een goed systeem te draaien of in de auto, maar ik vind het voor actieve thuisbeluistering toch een redelijk saai album.

3 Chairs - 3 Chairs (2004)

4,5
House en techno zijn alweer twintig jaar geleden ontstaan in de zwarte wijken van Chicago en Detroit. Wie het dance-landschap anno 2006 aanschouwt ziet hier weinig meer van terug. Substromingen als trance, progressive, hardcore en minimal lijken inmiddels mijlenver verwijderd van de aloude klassiekers van Mr. Fingers en Derrick May.

Producers Moodymann, Theo Parrish, Rick Wilhite en Malik Pittman bewijzen hier hoe house en techno wel degelijk een rechtstreekse ontwikkeling kunnen zijn vanuit de soul-, funk- en jazzmuziek van hun ouders. Hiermee bedoel ik geen standaard dancetracks met wat simpele orgellijntjes, een saxofoonsampletje hier en een discozangeresje daar. Dit zijn ingenieuze, uitgesponnen grooves die dieper gaan dan een onderzeeboot . Geholpen door o.a. saxofoniste Norma Jean Bell en toetsenist Amp Fiddler neemt men soms wel een kwartier de tijd om de warme, gloedvolle nummers goed over te laten komen.

Eerder avantgarde dan Arrow Jazz FM. Absolute aanrader; 4,5*

7 Days of Funk - 7 Days of Funk (2013)

3,0
Zoals verwacht klinkt het te snel opgenomen met te weinig focus, maar dit geluid komt wel erg dicht in de buurt van wat je wilt horen van Snoop.

Die verse van Kurupt is trouwens heel slecht. Klinkt alsof hij high was en het binnen 5 minuten heeft afgerond. Zou best kunnen natuurlijk

808 State - 90 (1989)

Alternatieve titel: Ninety

2,5
Deze heren verdienen krediet voor wat zij destijds gedaan hebben, namelijk een intelligente, thuisluisterbare draai aan de dancerevolutie geven. Verder klinkt het over het algemeen nu wat achterhaald.

Hoogtepunt blijft natuurlijk "Pacific".

Âme - Balandine EP (2007)

3,0
Dit is meer "peaktime"-house, vergeleken met de vorige releases van dit duo, die wat meer de diepte in gingen.

Met "Balandine" probeert men een echt epische house track te bouwen, wat maar deels geslaagd is wat mij betreft. De opbouw is - zoals altijd bij Ãme - subliem, maar de gebruikte geluiden vloeken wat teveel met elkaar om het geheel tot iets speciaals te maken.

Ook "Enoi" is een vrij dwingende track, hoewel wat meer op de achtergrond dan de a-kant. Vrij goed nummer toch wel.