menu

Hier kun je zien welke berichten T.O. als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A Made Up Sound - Archive (2009)

4,0
2562 op de house/techno toer. Klinkt erg dik.

Breakbeats, acid, disco-samples; alles komt voorbij en het geheel heeft een lekker rokerig underground sfeertje

After Dark (2007)

3,0
Best leuk, maar het is toch vooral veel emulatie en weinig innovatie. Bovendien zijn vooral de disconummers goed gedaan, de italo/electro dingen zijn een beetje irritant.

Nu ik lees dat het populair is op Pitchfork, krijg ik er ook een Amerikaanse hipster-nasmaak van

alt-J (∆) - An Awesome Wave (2012)

2,5
De grootste verdienste van de plaat vind ik dat Alt-J een heel eigen geluid neerzet. Maar met dat geluid worden opvallend weinig mooie liedjes en aansprekende melodieën gemaakt. En dan heeft het allemaal niet zo veel zin meer.

Enkel Matilda en in mindere mate MS kunnen me echt bekoren.

Amin-Peck - Girls on Me (1982)

4,0
Kent iemand dit? Wordt meestal geboekstaafd als italo disco, maar je hoort dat het genre nog niet helemaal zijn vorm had gevonden.

Girls On Me is ook als popplaat gewoon erg goed en muzikaal gemaakt, Anxiety is strakke funk met een grappig kitscherig randje, Coda is eerder een wat experimentele mix tussen electro en synthpop.

Toegankelijk en heel fris tegelijk. Echt leuke ontdekking.

Andras Fox - Erskine Falls (2013)

4,0
Een paar jaar geleden had je die chillwave/glo-fi hype en het lijkt alsof de underground Noord-Amerikaanse dansmuziek van nu, die redelijk booming is, daar aardig op aansluit.

Andras Fox komt uit Australië , maar past precies in dit straatje. House en disco beats met hipsterig aandoende invloeden vanuit ambient, synthpop en aanverwante stijlen. Melodieus komt dit goed tot zijn recht op deze EP.

Andrés - Andrés (2003)

3,5
Best leuke plaat, zeker op de achtergrond.

Waar soulvolle hiphop en house elkaar ontmoeten, niet verrassend op het label van Moodymann.

Anthony Naples - Body Pill (2015)

3,5
Toch nauwelijks een album te noemen. Acht tracks van relatief korte duur, waarin Naples laat horen aardig wat verschillende muzikale invloeden te hebben. "Abrazo" is met zijn hiphop-achtige samples wel een favorietje.

Een 'echte' volwaardige langspeler is nog iets teveel gevraagd misschien.

Anthony Naples - Zipacon (2014)

4,0
Deze EP beloofde veel goeds voor de langspeler van Naples; een belofte die niet helemaal werd ingelost.

"Crazy Spirit" vind ik een misser, maar de eerste drie tracks zijn ijzersterk. Toegankelijke platen die toch een fris underground sfeertje behouden.

Antônio Carlos Jobim - The Composer of Desafinado Plays (1963)

Alternatieve titel: Antônio Carlos Jobim

4,0
Bossanovaklassiekers. Deze nummers zijn duizendmaal gecoverd door uiteenlopende artiesten en zelfs een beetje tot liftmuziek doorgedrongen, maar voor mij blijven het tijdloze, bloedmooie liedjes 4*

Aphex Twin - Cheetah (2016)

4,0
Mooie uitgebalanceerde plaat, waarin de hand van de ervaren meester herkend kan worden. Inderdaad wat meer richting de electrokant dan normaal wellicht, maar het type melodieën en daarbij horende synths zijn toch heel erg Aphex.

Aphrodite - Aphrodite Recordings (1997)

3,5
Werd snel afgedaan als "kermisjungle" destijds. Het was eigenlijk ook niet zo slim van meneer Aphrodite om al deze nummers op één cd te zetten, ook al is het een veredelde compilatie. Veel tracks lijken namelijk wel érg veel op elkaar. Maar afzonderlijk vind ik veel tracks stiekem behoorlijk goed en lekker.

ART4 (1993)

3,5
Minste hoofdstuk uit de ART-reeks. Lijkt voornamelijk uit alternatieve mixen en overblijvertjes te bestaan.

Hoogtepunten hier zijn de tracks van As One.