menu

Hier kun je zien welke berichten heicro als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

E.S.T. - Live in Hamburg (2007)

4,5
Sinds kort in mijn bezit. Wat een waanzinnig goed live album is dit zeg.
De energie en de speelvreugde spat ervan af. EST sloeg een brug tussen pop en jazz, wat vooral op mijn favoriete nummer "Eighthundred Streets" valt te horen.
Wat was hij een virtuoos pianist, een van de beste van zijn tijd.
Het is diep te betreuren dat hij op zo'n jonge leeftijd door een noodlottig ongeval van ons heen gegaan is.

E.Z. Shakes - The Spirit (2020)

3,0
Mijn verwachtingen waren hoog, nadat ik nog niet zo lang geleden de band met hun album 'The Wolf' had leren kennen. Dit nieuwe album stelt echter teleur.
Los van het feit dat de songs in het algemeen van minder kwaliteit zijn vind ik ook het brede scala aan geluiden niet mooi. Ik ben geen liefhebber van zweverige en bombastische geluiden.

"Yonder Town" met alleen zang en een sterke gitaarlijn is één van de weinige hoogtepunten.

Eddie 9V - Little Black Flies (2021)

4,0
geplaatst:
De 25 jaar oude Eddie 9V behoort tot een kleine groep jonge artiesten die zich hebben afgewend van de saaie oppervlakkigheid van commerciële pop. Hij ging op zoek naar iets diepers en dat is goed te horen op zijn derde album. Het is één grote old school diepe soul-blues-groove. maar tegelijkertijd klinkt het niet gedateerd. Het is alsof de geest van Stax Records is teruggekeerd. Het hele album klinkt zo. Geweldig en dan heb ik het nog niet eens over zijn stem gehad. Luister maar.

Een Rusthuis Vol Liedjes Uit Ja Zuster, Nee Zuster (1967)

3,0
In de jaren zestig was de televisieserie Ja zuster, Nee Zuster immens populair. Half Nederland zat aan de buis gekluisterd en menigeen kan tot op de dag van vandaag de liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink meezingen. Vandaag de dag zou je het Nationaal cultureel erfgoed kunnen noemen.
De teksten van Annie M.G. Schmidt zijn in al hun eenvoud stuk voor stuk voorbeelden van uiterst goede taalbeheersing en de muziek van Harry Bannink is voortreffelijk.
Volgens remcodulac zijn de liedjes gouwe ouwe klassiekers, evergreens of hoe je het ook noemen wilt. (zie topic "Classic Albums (1965-1968") Dat mag hij zeggen. “Daar komen de Jantjes”, “Geef mij maar Amsterdam” en Meisjes met rode haren” zijn dat ook. Meezingers die iedereen zelfs na tientallen jaren nog kent.
Ik vind de liedjes van Ja Zuster, Nee Zuster heel leuk, maar echte klassiekers behoren kwalitatief van een hoger muzikaal gehalte te zijn.

Erik Shicotte - Miss'ry Pacific (2021)

4,0
geplaatst:
Liefhebbers van Johnny Cash, Hank Williams, Waylon Jennings en Colter Wall zullen genieten van deze bariton uit Milwaukee. Zijn debuut EP is net uit. In 25 minuten verdeelt over zes nummers wordt de luisteraar begroet met walsen, honky tonkers en trein- en cowboyliedjes. Hij heeft de kunst van het outlaw zijn afgekeken van zijn helden van weleer en is er nu zelf ook één.
Erik Shicotte is een zzp ijzerbewerker en reist door het land om vuurtrainingstorens voor militairen te bouwen. Hij draagt ​​zijn gitaar overal mee naartoe, slingert overdag met ijzer en brengt nachten door in hotelkamers met een pen in de hand en een liedje in gedachten. In zijn spaarzame vrije tijd treedt op wanneer hij wil. Zelfs door de platenmaatschappij laat hij zich de wet niet voorschrijven. Hij is een moderne outlaw.