menu

Hier kun je zien welke berichten heicro als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Paul Cauthen - Room 41 (2019)

3,0
Goede songs, maar in tegenstelling tot een aantal positieve reviews is dat gospel en soulsausje niet helemaal mijn ding. Ik vind het bovendien iets te gelikt allemaal.

Peter Gabriel - Scratch My Back (2010)

4,0
Ik ben eruit.
Er zitten toch wel een paar juweeltjes tussen, zoals The Boy in the Bubble, Flume, Listening Wind, Apres Moi en Philadelphia.

Street Spirit (Fade Out) vind ik in vergelijking met Radiohead's originele versie minder geslaagd.

Door de composities een geheel eigen geluid te geven, ben ik me ervan bewust dat deze cd voor sommigen behoorlijk omstreden is. Ik vind het daarentegen getuigen van lef en creativiteit om op je 60ste nog zo'n project als deze aan te durven. Geniaal dus.

Toch geef ik niet de volle 5 punten en waarom niet? Wel, zoals reeds beschreven door o.a. barrett gooit dochterlief met haar op z'n zachts gezegd niet al te beste stem roet in het eten.

Phil Lee - Phil Lee & The Horse He Rode In On (2019)

4,0
Hoewel Phil Lee altijd wel als drummer in bandjes speelde verdiende hij jarenlang de kost als chauffeur van Neil Young & Crazy Horse. Pas op 48 jarige leeftijd, in 1999, begon hij serieus een eigen muziekcarrière.
Voor degenen die Phil Lee niet kennen, hij is een beetje een verborgen schat in de Americana-scene, want hoewel niet alle nummers even sterk zijn vind ik dat zijn album wel aandacht verdient.

De mijns inziens beste nummers 'All Right Here', 'Turn to Stone', 'The Seriously Sad Ballad of Sonny George', 'Bad for Me' en 'Rebel in My Heart doet een liefhebber zoals ik van Bob Dylan, The Rolling Stones en Neil Young & Crazy Horse opveren. Het is dan weer countryrock, dan weer tex mex of soulvol, soms fel en dan weer emotioneel. Zijn stem is lekker onvast en de plaat zou een live opname kunnen zijn en juist daarom klinkt het zo lekker.