menu

Hier kun je zien welke berichten heicro als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Andrew Adkins - Who I Am (2019)

4,0
Nieuwsgierig geworden door twee recensies waarin dit album helemaal de hemel in werd prezen ben ik me eens gaan verdiepen in de 10 liedjes.
Mijn conclusie is dat er een aantal sterke nummers op staan, zoals de titelsong 'Who I Am', "Fragile Heart' en 'Praying for Rain'. De overige nummers zijn aardig. Mijn indruk is dus veel gematigder.

Minpuntjes vind ik zijn valse zang hier en daar. Ook de mandoline had wat mij betreft iets minder prominent aanwezig mogen zijn. Op sommige nummers had de mondharmonica een aanwinst geweest. Maar goed, daar zal niet iedereen het mee eens zijn.
Kortom, het is album met liedjes waarvan ik het gevoel heb dat ik het al eerder heb gehoord. Toch is Andrew Adkins een artiest om in de gaten te houden.

Aphrodite's Child - End of the World (1968)

3,5
Hoewel het hoogtepunt in hun muzikaal bestaan pas in 1972 is met hun album 666 is dit debuut zeker niet slecht. Er wordt hier nog volop geexperimenteerd en toch kent hun mengeling van traditionele Griekse folk met progressieve en psychedelische rock een aantal vaste waarden.
De overvloed aan mellotron, hammondorgel, de opzwepende ritmes en de huilerige zang van Demis Roussos zijn de sterke kanten van de band. Het is alleen jammer dat de evenwichtigheid door de grote verscheidenheid aan stijlen ver te zoeken is. Bovendien zijn niet alle nummers even sterk.