menu

Hier kun je zien welke berichten heicro als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Rachelle Coba - Blink (2018)

4,0
In de bluesscene zijn vrouwelijke singer / songwriters altijd een uitzondering geweest. Rachelle Coba is een van de weinigen die wel aan de weg timmert. Haar pas uitgebrachte album "Blink" stijgt namelijk flink in de Amerikaanse charts.

Wat Rachel Coba van die andere power-blues vrouw, Beth Hart, onderscheidt is dat zij naast een dijk van een stem ook fantastisch gitaar speelt. In "Maybe" bijvoorbeeld haalt zij alles uit de kast. Mijn favoriete nummer, evenals het titelnummer "Blink".
Ze beperkt zich niet tot alleen maar "gewone blues". Haar album gaat alle kanten op. Van funky naar rhythm & blues, soul en rock. Kortom, een veelzijdig lekker plaatje.

Rainbow Train - Accompanied By... (1978)

3,0
Rainbow Train met al die getalenteerde musici heb ik een aantal keren zien optreden in cafe de Barbaars in Voorburg.
Eigenlijk was het meer met elkaar jammen en uitproberen, maar het was geweldig. Ik heb nog cassettebandjes van twee albums.
Hun eerste "I Only Know My Name" staat vol met door Stevie Wonder geinspireerde muziek en is erg goed.
Hun tweede album "Accompagnied By" vind ik teleurstellend, ondanks beide Top 40 nummers.

Rattlesnake Milk - Rattlesnake Milk (2020)

3,5
Rattlesnake Milk neemt je mee op een bijzondere muzikale trip. En die is krachtig, verkwikkend en ongeremd door stijl of trend. Hun muziek heeft invloeden van traditionele country, underground punk en cow punk, old-school garage surf en Trucker-billy rockabilly . What's in a name. Het is in ieder geval ongepolijst en heel lekker. Soms zing ik mee. "Yippie Yahay, Yippie Yahoo". Mijn enige probleem is dat ik het hele album niet achter elkaar kan horen. Die altijd aanwezige gitaar wordt me dan een beetje teveel.  En toch, zou ik het misschien 4 sterren moeten waarderen.

Raul Malo - Lucky One (2009)

1,5
Country/ Roots, een van de stijlen waar ik van houd was voor mij de aanleiding om dit album te beluisteren. De naam Raul Malo kende ik niet, maar al snel kwam ik er achter dat hij de ex leadzanger van The Mavericks is.
Vroeger vond ik the Mavericks op een enkel nummer na al niet bijzonder, maar nu hij solo zingt is het tot een dramatisch laag niveau gedaald.
De teksten zitten vol cliche's, je hoort zeg maar, de Amerikaanse smartlap en het lijkt wel of je de liedjes allemaal al een keer gehoord hebt. Ze zijn voorspelbaar en gaan snel vervelen.
Eigenlijk vind ik het een wanproduct. Ik geef 1,5* voor de moeite en voor zijn stem, want hij kan wel zingen.
Desondanks is dit album aantrekkelijk voor een groot en niet veeleisend publiek en zal daardoor in Amerika hoge verkoopcijfers halen.

Remmelt, Muus & Femke - The Long Way Round (2005)

4,0
Dit is een hele goeie en afwisselende cd met folk, roots en countryachtige liedjes. Met z'n drieen zingen ze soms ala Crosby, Stills and Nash. Als er solo wordt gezongen hoor je een stem die lijkt op die van Neil Young.
Alle ingredienten zijn er, mondharmonica, akoustische gitaren, prachtige samenzang, een goeie sfeer. Deze band is het best bewaarde geheim van Nederland.

Richie Havens - Stonehenge (1970)

3,0
Laat ik nou uitgerekend zijn naar mijn idee zwakste album in mijn bezit hebben. Ik heb veel van zijn werk op band staan, dus ik weet dat hij veel beter werk heeft afgeleverd. Deze man heeft werkelijk schitterende Beatles en Bob Dylan nummers op geheel eigen wijze gecoverd en heeft ook eigen nummers op z'n repertoir staan.
Zijn zeer snelle folkrock achtige gitaarspel en ritme begeleiding zijn uniek en bovendien heeft hij een prachtige stem.

Als ik een "Best of" cd van hem zou kunnen bemachtigen zou het 5* krijgen. Met dit album kom ik niet verder dan 3*.

Roy Buchanan - Roy Buchanan (1972)

4,0
"De beste onbekende gitarist ter wereld" heette een documentaire uit 1971 over deze legendarische gitarist. Hij was zo goed, dat zelfs de Rolling Stones hem vroegen om Brian Jones te vervangen. Hij weigerde. UIteindelijk hing hij zich op 49 jarige leeftijd op in een politiecel. Hij zou daar een nachtje hebben moeten zitten wegens openbare dronkenschap.
Deze man had zo groot kunnen worden, In plaats daarvan heeft hij eigenlijk alleen maar mislukte albums geproduceerd. Ik heb er 4 van hem, geen enkele is geweldig. Hij wisselt geniale nummers af met troep. Jammer, maar toch ben ik blij dat ik ze heb.