menu

Hier kun je zien welke berichten heicro als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Nels Andrews - Scrimshaw (2012)

4,0
Dit is een mooie ontdekking. Een album, vol met rustige singersongwriter nummers. Hier en daar een beetje country getint, maar dan het soort country dat in de alternatieve sfeer zit. Alle nummers zijn sterk.

"Barroom Bards" heeft zelfs een Mexicaanse Calexicoachtige sfeer en het prachtige geluid van de pedal steel maakt van het nummer "Small Victories" een juweeltje. "Flotsam" is een erg goed nummer met mandoline en elektrische gitaar. "Houdini" met slechts ondersteuning van een fuzzy elektrische gitaar en percussie zorgt voor een griezelige sfeertje.
De meest "folky" track is "Three Hermits", dat klinkt als een traditionele ballad. De banjo op dit nummer is erg geslaagd. Een groot contrast is " Lost Year" met zijn accordeon geluid, crashende cimbalen en militaristisch drummen. Een meesterlijk nummer.
The sfeer is met het als duet gezongen liefdesliedje weer compleet anders met de laatste track "Wisteria".

Al met al is een prachtig album geworden met doordachte, intelligente songs en inventieve muzikale soundscapes.

Nikki Sudden & the Jacobites - Texas (1986)

4,0
Op de cd Texas hangt zo'n lekkere broeierige sfeer door de mix van roots, rock and roll en blues, maar ook door Suddens traag riffende gitaarspel.
Het ritme wordt aangedreven door een akoestische gitaar, gespeeld zoals de Stones deden met hun bluesnummers op Exile on Mainstreet.
Dan die piano met z'n stompende rhythm & blues en de mij zo geliefde slidegitaar en alle ingredienten zijn daar voor een hoge score.

Soms ontdek je nog wat oude vergeten albums. Dit is er een van.

Het is eeuwig zonde, dat hij al in 2006 op 49 jarige leeftijd is overleden. De man had heel wat in z'n mars.