menu

Hier kun je zien welke berichten heicro als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Victor Camozzi - Black Dog (2020)

3,5
Bij het horen van de naam Victor Camozzi dacht ik eerder aan een Italiaanse operazanger dan aan een outlaw country/americana-vertolker uit Texas. En al snel na de eerste noten was het duidelijk, de “howdy y’all!” tongval was onmiskenbaar Texaans. En dan zijn mijn oren gespitst, want van Austin country word ik meestal blij, in tegenstelling tot Nashville country.

Zijn liedjes zijn soms ingetogen, dan weer folky en soms iets pittiger, maar in het algemeen vooral melancholisch. Als je hem dan toch wilt vergelijken dan zou ik zeggen, ook qua stem, een mix van Kris Kristofferson en Jamey Johnson..

Hoewel zijn stem soms wat monotoom is, vind ik het fijn om naar hem te luisteren, want er zitten erg goede nummers bij die ik op repeat heb staan. Dat zijn: 'You Don't Have to Mean It', 'Broken Hearts Roll' en 'Black Dog'.

Vincent Neil Emerson - Vincent Neil Emerson (2021)

4,0
geplaatst:
Het is gebruikelijk dat een artiest vóór het verschijnen van het nieuwe album alvast een liedje prijsgeeft. Bijna altijd is dat dan het beste nummer. De verwachting is daardoor altijd erg hoog. Menigmaal valt het album bij het verschijnen een tikkie tegen.

Niet dat dit album slecht is. Het is een voortzetting van de goede weg die Vincent Neil Emerson had ingeslagen bij zijn debuut. Het zijn in het algemeen prima liedjes met goede teksten en zijn stem blijft fantastisch. De uitschieters 'Debtor's Blues' en 'Learning to Drown', twee liedjes die best wel op elkaar lijken, zijn zelfs juweeltjes.