menu

Hier kun je zien welke berichten Lau1986 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Abysmal Dawn - Leveling the Plane of Existence (2011)

3,0
Een aardige plaat die helaas niet verder komt dan de middelmaat. Nergens is de band echt te betrappen op iets slecht, het straalt alleen niet zoveel uit. Het is aardig en leuk voor zo nu en dan, maar zeker geen hoogvlieger.
En wat mij betreft hoeven ze niet meer nummers te maken als de laatste, wat meer richting de black gaat, dan heb ik liever dat ze blijven knallen.

Adele - 21 (2011)

3,0
Dat deze plaat zo op handen gedragen wordt snap ik echt niet. Ik vind het allemaal maar saai, haar stem is niet mooi en emotieloos, de nummers zijn niet bijzonder. Iig ik hoor het er niet in. Het is verder wel aardig, maar na 3 nummers heb ik het wel weer gehad.

Aghora - Formless (2006)

3,0
Aghora laat horen uit een aantal goede muzikanten te bestaan, want als je in een band als Death gespeeld heb moet je toch kwaliteiten hebben. Wat echter een zwakke schakel is in het geheel is de zangeres, hoewel ze bij sommige nummers zeer zeker wel tot haar recht komt is ze over het algemeen maar saai en monotoon aanwezig en dat is zonde, want daar had veel meer in gezeten.
Met de instrumentale nummers laat de band zien dat het over voldoende kwaliteit beschikt om nummers te schrijven. Ik moet trouwens zeggen dat ik de zangeres aan het eind beter vind dan aan het begin. In een nummer als Mahayana bijvoorbeeld. Hier past het perfect bij de muziek.
Wat de productie betreft die is inderdaad wat droog, maar die stoort mij eigenlijk niet.
In het geheel geef ik het 3 ster, omdat het allemaal wel goed klinkt, maar me nergens echt weet te raken. Hoewel het nummer Dime wel zeer mooi is.

Agnostic Front - My Life My Way (2011)

3,0
Agnostic Front staat al een tijdje op het lijstje om eens te beluisteren, hoewel ik misschien beter met de oude platen kan beginnen, kwam deze toevallig langs. Ik moet zeggen het is allemaal best aardig en vooral de eerste paar nummers doen het hier goed, maar daarna zakt het een beetje in, maar blijft het wel lekker.

Amesoeurs - Amesoeurs (2009)

3,0
Ik vind het aan de ene kant best aardige muziek. Inderdaad de zangeres is erg goed, maar verder kabbelt het maar wat voort en vind ik het nergens echt spannend.
Nu is het wel dromerige muziek, maar ik wil er dan toch graag mijn aandacht bij kunnen houden en dat is iets wat ik bij deze plaat niet echt kan.

3 sterren omdat het allemaal best aardig is.

Amon Amarth - Surtur Rising (2011)

3,5
Aardig album en inderdaad niet veel nieuws onder de zon. Ik moet alleen wel zeggen dat ik het album een stuk "liever" vind dat voorgaand werk. Het rauwe is er helaas vanaf. Vermakelijk, maar niet echt memorabel.

Anathema - We're Here Because We're Here (2010)

4,0
Ik vind het nieuwe album geweldig! Inderdaad hoopvoller, maar nog steeds echt Anathema. Er is een perfecte afwisseling van rustige nummers met de wat hardere nummers. Het is trouwens ook meer dan terecht dat Lee nu officieel bij de band zit, dat vind ik wel een toegevoegde waarde.

Annotations of an Autopsy - II: The Reign of Darkness (2010)

2,0
Ik vind het maar een matige cd. Nergens word het echt spannend. Over het algemeen verzanden ze in langzame nummers met voorspelbare breakdowns.
Zijn grunt is trouwens wel erg lekker. Maar zo goed als ze op hun EP waren zijn ze niet meer.

Anthrax - Among the Living (1987)

4,5
Ik vind dit de beste plaat van Anthrax, de geniale zang van Belladonna, heerlijk gitaar werk en een wat meer punky benadering dan een band als bijvoorbeeld Slayer of Metallica.
Die achtergrond zang erbij vind ik juist een enorme toevoeging.

MOSH!

Anthrax - Fistful of Metal (1984)

4,0
Zeer gaaf debuut van Anthrax! Neil Turbin kan uitstekend uit de voeten als zanger op deze plaat. Natuurlijk komt hier de klassieker Metal Thrashing Mad langs, maar ook nummers als Death from Above en Soldiers of Metal zijn erg gaaf.
De snelheid ligt hier constant hoog en de uithalen van de zanger zijn genietbaar! De hoes staat gewoon waar deze plaat voor staat, een Fistfull of Metal dus!

Anthrax - Worship Music (2011)

3,5
Ik vind het een aardige plaat, maar haalt het niveau niet van de oude platen. Nu is het ook niet waar ze gelijk op gokken, maar goed het weegt wel mee in de beoordeling. Ik vind dat er net wat te weinige memorabele momenten opstaan. Leuk, maar niet hun beste werk.

En Anthrax live, met Belladona, is een feest!

As Blood Runs Black - Instinct (2011)

3,0
Een aardige deathcore plaat, maar nergens echt bijzonder. Ik vind de productie wel erg lekker klinken. Aardig, maar geen hoog vlieger.

Avantasia - Angel of Babylon (2010)

4,0
Avantasia moet eigenlijk niet vergeleken worden met Edguy. Tobias laat zien uitstekend nummers te kunnen schrijven. Nu met de komst van 2! nieuwe cd's in 2010 bewijst hij maar weer eens over een zeer creatieve geest te beschikken.
Angel of Babylon is een zeer sterk album met gastoptredens van zangers als Jorn Lande, Michael Kiske en Jon Oliva. Vooral het nummer met Oliva op zang, Death is Just a Feeling, doet het bij mij zeer goed, maar ook andere nummers als Rat Race en de geweldige afsluiter Journey to Arcadia zijn heerlijk! Top album van een top artiest!

Avantasia - The Wicked Symphony (2010)

4,0
Geweldige cd. Voor mij tot nu toe wel het beste wat er in 2010 is uitgekomen en of dat nog verbeterd gaat worden? Ik vind vooral de opener, het titelnummer, en Runaway Train prachtige nummers (Bob Catley zingt echt geweldig in dit nummer!), maar ook de rest is zeer gaaf. Alleen Crestfallen vind ik wat minder.