menu

Hier kun je zien welke berichten Roxy6 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Lene Lovich - Flex (1979)

4,5
Wat een aangename verrassing RonaldjK dat je dit onvolprezen album weer onder de aandacht brengt!

Ik leerde Lene Lovich kennen door haar debuutalbum Stateless in 1978, ook ik vond de single Lucky Number het minste nummer van dat album. Maar haar sfeer, de muziek, de stem en de composities namen mij direct voor haar in.

Het debuutalbum heeft heel wat uurtjes airplay genoten in huize Roxy6, en toen Flex uit kwam was ik niet minder enthousiast, haar vogelachtige gilletjes in combi met de Kozakken waren -en zijn- hoogst origineel. (zoals in Birds en Angels.

Er stond ook altijd zo'n intrigerende kale man met zonnebril achter haar bij de optredens. Later trad het illustere tweetal toe tot de cast rondom Herman Brood waar ook de toen al doorgebroken Nina Hagen in figureerde. Ik vond dat wel een wonderlijke combinatie en niet per se interessant want met Brood had ik niet zoveel.

Het derde album No Man's Land heb ik destijds ook nog op vinyl aangeschaft maar dat was minder dan het voorgaande duo.

In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik een aantal jaren geleden veel van mijn vinylcollectie van de hand gedaan, waarvan ik van een aantal uitgave nog nagelbijtende spijt heb.... waaronder dus deze albums.

Kleine pleister op deze muzikale wond vormde de dubbelcd die ik later trof: THE STIFF YEARS volume 1 en volume 2 waarop de eerste drie albums staan in goede kwaliteit.

Later zag ik dat onze Amerikaanse nachtegaal nog twee albums heeft uitgebracht, die ik -nog- niet ken.
Haar vanmiddag direct weer even op de I-pod opgezocht en het was een fijne hernieuwde kennismaking.
Heerlijke - soms wat mysterieuze- songs met leuke muzikale vondsten en soms bizarre teksten.
Lene die de boventoon voert met haar aparte en opvallende stem. Soms ervaar ik daarin vage gelijkenissen met Sparks songs.

wat dit album verder Inhoudelijk betreft sluit ik mij aan bij de -als altijd uitmuntende en goed onderbouwde- recensie van RonaldjK!

Liesbeth List - Noach (1996)

5,0
Geen enkel beschrijving bij dit waanzinnig mooie album.

Een hoogtepunt in de Nederlands gezongen Canon.
Te beginnen met 'Oude Foto' (tekst van Freek de Jonge) dit nummer is zo hemeschreiend mooi en hier bezingt La List haar biologische moeder, die ze op een oude foto ziet.

Andere hoogtepunten: 'Het is Over' dit prachtige musical nummer is al veel -en goed- gezongen, de oerversie van Conny Stewart blijft natuurlijk het onaantastbare origineel, maar deze versie is ook zeer de moeite waard.

Dan 'De nieuwe dag' en ' `Ik zorg niet meer voor jou', daar is de hand van Frank Boeijen in te herkennen, fraaie teksten op geweldige muziek.

Voor mij is het hoogtepunt 'Het is mooi geweest', hierin herken ik zoveel van het oude -geweldige- werk van Liesbeth List, ze zingt het nummer naar een climax toe.

De Grande Dame van het chanson (Nederlands, Frans, Duits, Engels) is ons vorig jaar ontvallen en heeft een diepe krater bij mij achtergelaten. Maar al haar mooie werk blijf ik nog tot in de lengte van dagen draaien.

Mijn hoed gaat af, met een diepe buiging!

Liesbeth List - Vergezicht (1999)

4,5
Dit album is het derde album in de tweede fase van Liesbeth List's zangloopbaan.
Nadat Frank Boeien haar in 1994 een grootse rentree heeft bezorgd (meer dan terecht)

Op dit album is Frank Boeijen afwezig en andere Nederlandse kopstukken vormen de basis van de songs.
Met ' Heb het leven lief' heet Liesbeth een evergreen aan haar toch al grootste oeuvre toegevoegd. Het is een anthem.

Maar hoogtepunt voor mij is ' Even Eeuwig' met een geweldige tekst op een passende fraaie melodie.
Liesbeth op haar best!

Ik ben het met mijn bovenbuurman eens, Syb van der Ploeg had de Pstorale beter onaangetast kunnen laten.

Niemand kan dit Ramses en Liesbeth verbeteren, dit nummer is zo vergroeid met hun stemmen, een tijdloos monument.

Linda Ronstadt - Más Canciones (1991)

3,5
Zeker prachtig! Die geweldige kristalheldere stem en die uithalen daarmee…..

In het openingsnummer Tata Dios bijvoorbeeld haalt ze zolang uit dat je denkt die valt zo neer.

Dit album met mooie traditionals is tijdloos

Luke Sital-Singh - A Golden State (2019)

4,5
Luke Sital Singh's derde album is ook van een ongekende schoonheid.

Het kwam twee jaar na het vorige album : Time is a Riddle.

Het album opent met het heerlijke Lover, op een relaxed klanktapijt zingt Luke Sital Sing zijn publiek toe, het nummer is voorzien van een eenvoudig maar wellicht daardoor juist pakkend refrein, dat door je hoofd blijft zoemen.

In Raise Well gebruikt hij zijn stem bij het intro heel anders, bijna schor klinkend op een mooie vloeiende melodielijn op weg naar het meerstemmige gezongen refrein. Mooi!

Los Angeles begint langzaam en zacht en ontpopt zich ook tot een mooi gevulde ballad.

The Last day, begint anders van sfeer, Luke bezingt hypothetisch zijn laatste dag, akoestisch gitaar en een kabbelende piano zorgen voor de begeleiding van het zware onderwerp, dat hier echter vederlicht wordt gebracht.

In I Do schakelt Sital Singh tussen zijn kopstem en zijn stem in de lagere regionen. Op dit nummer is goed te horen hoe ongelofelijk goed hij zingt, toonvast, zuiver en heel gevoelig. Prachtig!

Silhouette heeft een beetje Country achtig intro maar is beslist geen Country song, meer een uptempo popsong. Lekker refrein!

Almost Gone is hemeltergend mooi, kalm, intens en ook hier zingt Sital Singh het refrein met zijn emotionele kopstem. Maar het geheel met de begeleiding die zwaar, maar niet 'te' is , de koortjes, de mooie brug maken dit nummer tot een hoogtepunt op dit album.

In Souvenir spelen twee gitaar partijen een dwingend intro en bepalen zij grotendeels de sfeer van het nummer. Een mooie popsong.

Love is hard enough without the winter, begint subtiel met een simpel gitaarakkoord en de stem van Luke.
Het ontvouwt zicht tot een prachtig opgebouwde ballad.

Hearts Attach, is wederom een perfecte afsluiter. Net als op zijn voorgaande albums een prachtig nummer met piano ondersteuning en een Sital Singh die weer al de regionen van zijn stem gebruikt.
Dit nummer blijft mooi tot in de lengte van jaren....

Luke Sital Singh is een zanger om heel lang te koesteren!