menu

Hier kun je zien welke berichten Cabeza Borradora als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Melechesh - Sphynx (2003)

4,5
Heerlijke brute, rauwe Trashing Black metal met invloeden uit de traditionele Arabische muziek. Geen metal met "folk"-klankjes echter! Maar een waanzinnige metal-stijl, door hen zelf Mesopotamische (Black/Thrash) Metal gedoopt.
Mijn keuze album deze week voor het Metal Album v/d Week hier.

Mercyful Fate - Melissa (1983)

5,0
Een derde van de Heilige metalen Drievuldigheid uit 1983...(Voor wie er niet bij was: Show no Mercy, Kill 'm All en deze Melissa.)

Morgoth - Feel Sorry for the Fanatic (1996)

2,5
Mij beviel dit rock album vd week niet zo. Het klinkt me teveel als een metalband die (wat toen) hippe rock (was) wil spelen; zie o.a. White Zombie uit diezelfde periode. Alleen hadden die wel een eigen klank/identiteit. Hier hoor ik een kunstmatig aandoende mix van rock met een metal klank en wat elektronica. Af en toe kom ik wel eens een leuke passage tegen in een nummer, maar voor het merendeel raakt het me helemaal niet. Bovenop vind ik de zanger verschrikkelijk.
Van mij krijgt dit album 2 sterren en ik zou het nog niet kopen voor 4 cent.

Morkobot - Morto (2008)

Eerste kennismaking voor mij met dit soort muziek. (psychotic psychedelic spaghetti space spam metal?) Met de referenties die ik heb zou ik het omschrijven als een instrumentale trip met een mengeling van White Zombie meets Kong meets Ministry invloeden, een snuifje Black Sabbath en kilos LSD, zwammen en andere universum veruimende middelen.
Volumeknop op 11, ogen toe en maak een onvergetelijke trip met je UFO door de donkerste gaten van het heelal. Ontmoet de vreemdste ruimtewezens, de misterieuste planeten en bizarste landschappen.
Yep, na de 16de eeuwse ruimtetrip van Haggard vorige week een duik in een wormgat om er vele lichtjaren verder weer uit te komen met deze soundtrack! Fantastisch!

Mother Superior - Deep (1998)

4,0
Mijn keuze voor het rock album van de week. Lees hier meer.