menu

Hier kun je zien welke berichten Norrage als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Intergalactic Lovers - Little Heavy Burdens (2014)

3,5
The Intergalactic Lovers is zo'n typische Humo-rock rally band uit België, waarvan er al velen succesvol aan de weg hebben getimmerd in zowel België als in Nederland. Persoonlijke favorieten Absynthe Minded en Balthazar zijn misschien de belangrijkste voorbeelden, en net als The Intergalactic Lovers worden ze vaak opgestuwd door in het voorprogramma van dEUS te mogen staan. Maar The Intergalactic Lovers begint langzaamaan aan populariteit te winnen, getuige de zeer positieve recensies en de #1 notering in de lijst van Studio Brussel. Een Nederlandse recensie is daarom wel op zijn plaats!

Wat deze band vooral speciaal maakt, zeker ten opzichte van die andere Belgische bands, is dat de band een zangeres heeft: Lara Chedraou. Verder is het geluid absoluut herkenbaar: lekkere indie-rock, leuke gitaar-rifjes, pakkende en meezingbare melodieën en lekker vrolijk. Een absolute kraker als Shewolf van het vorige album heb ik echter nog niet ontdekt, en het lijkt alsof dit album wat minder oorspronkelijk is en weinig uitschieters kent. Toch is het een kwalitatief heerlijk plaatje, met gewoonweg toffe nummers en Chedraou steelt zeker de show, vooral op nummers Someday en No Regrets. Haar stem doet me bij vlagen denken aan die van Tessa Douwstra (van een van mijn favoriete Nederlandse acts van 2013, Orlando), en bij andere vlagen aan die van Feist, en is heerlijk ongeremd. Toch schiet de verveling en eentonigheid er verderop in het album een beetje in, en een mannelijke zanger had er best aan toegevoegd kunnen worden.

The Intergalactic Lovers is een pakkend poppy en toch wel alternatief en losbandig bandje, en kan toegevoegd worden aan het rijtje succesvolle Belgische bandjes dat de laatste tijd tracht Nederland te veroveren. Of ze net als Balthazar uit de voetsporen van dEUS kunnen treden, moeten we nog maar even afwachten. Ga ze nu eerst maar eens even luisteren, want dat verdienen ze!
Pat-sounds: Album Intergalactic Lovers - Little Heavy Burdens (2014) - pat-sounds.blogspot.nl