menu

Hier kun je zien welke berichten musicfriek als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

U2 - Achtung Baby (1991)

5,0
Wat een fantastisch album is dit toch. Voor mij ook het beste U2-album. Hun albums uit de jaren 80 kunnen hier voor mij niet aan tippen. Ze kwamen hier met een vrij nieuwe en gewaagde sound en dat heeft zeer goed uitgepakt. Ik bedoel, nummers als Even Better Than the Real Thing en Who's Gonna Ride Your Wild Horses krijg je spontaan een orgasme van, prachtig. The Fly en Mysterious Ways ademen een heerlijke sfeer uit wat bijna 20 jaar na dato nog steeds staat als een huis. In tegenstelling tot veel anderen blijf ik One een geweldig popnummer vinden. Alles klopt gewoon. Ook veelal gecovered door andere artiesten en dat bewijst de onsterfelijkheid van de song. Ik verhoog met een half, dit is gewoon erg goed.

U96 - Best of 1991-2001 (2000)

3,0
Goh, ik wist niet dat Das Boot in 2001 door de remixmolen was gehaald. Bij iemand bekend? Wel grappig verzamelaartje zo te zien. Heaven vind ik wel de minste hitsingle. Love Sees No Colour en Night in Motion zijn nog wel leuke nummers. Maar een knaller als Das Boot zullen ze niet meer evenaren denk ik (als U96 nog bestaat althans..).

U96 - Das Boot (1992)

3,0
Das Boot blijf ik een van de mooiste dancenummers uit de jaren 90 vinden. Toen ik nog een friekje was ging ik helemaal uit mijn dak als het nummer voorbij kwam in de plaatselijke discotheek (Barcarolle, Veendam). En mijn zusje mij maar vreemd aankijken...

Emergency, e-e-mergency, one two three tech, one two three tech!

UB40 - Promises and Lies (1993)

3,5
Ik snap niet waarom deze muziek zo neergehaald wordt. Okee, het mag dan geen hoogstaande muziek zijn, maar het is wel erg lekkere muziek als het zonnetje schijnt. Dit album van hun is eigenlijk het laatste wat ik nog redelijk vond. Daarna was het gedaan. Vanaf 1980 tot 1994 hebben ze elk jaar wel hits gehad, ik miste ze in de daarop volgende jaren ook gelijk. Keek ik naar de top 40 en dacht: goh, geen Ub40 in de lijst?? Ben er dus ook mee opgegroeid. Nu mis ik het niet zo meer. En als ik er zin in heb, pak ik gewoon de best of cd of Labour of Love II. 3,5*

Urban Cookie Collective - High on a Happy Vibe (1994)

3,0
Hogeschool dance noemden ze dit destijds... Als je het nu weer luistert..

Heb zelf optreden meegemaakt toen ze op 1 stonden met The Key The Secret. Was ik toen helemaal gek van. Ze zongen het wel 3 keer geloof ik.

Feels Like Heaven heb ik cd-maxi van met een prachtige extended version daarop. Draai ik nog met veel plezier.

Voor de leuke herinneringen toch nog 3 sterretjes voor dit album.

En als genre pop/electronic?? Pure dance als je het mij vraagt.

USA for Africa - We Are the World (1985)

Op het titelnummer na ken ik werkelijk geen enkele andere song van dit album. Iemand anders wel? Zijn deze nummers speciaal voor dit album opgenomen? En Prince deed toch niet mee aan dit project? (Ik zie hem niet in de video iig).

We Are the World sloeg destijds in als een bom en werd een van de grootste hits dat jaar. Wel leuk om al die artiesten weer terug te zien in de video, zo lekker jaren 80 allemaal Ray Charles en Stevie Wonder klinken op hun best hier.