menu

Hier kun je zien welke berichten james_cameron als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Y & T - Earthshaker (1981)

4,0
Beste album van deze amerikaanse rock-veteranen. Destijds bij release een behoorlijke sensatie (en album van het jaar in Aardschok!), maar ook nu nog staat dit als een huis, ondanks de wat karige produktie. Feitelijk zijn alle tracks de moeite waard, maar Dirty Girl, Rescue Me, Hurricane, Knock You Out en vooral het fenomenale afsluitende I Believe In You steken er met kop en schouders bovenuit. Ja mensen, zo worden ze niet meer gemaakt...

Y & T - Endangered Species (1997)

3,5
Ik heb deze al heel wat jaren in de kast staan, maar eigenlijk niet eerder beluisterd. Valt reuze mee achteraf, moet ik zeggen. De band klinkt onmiskenbaar als zichzelf, met de typerende zang en gitaarwerk van Meniketti als hoekstenen van het geluid. Haalt het niet bij de albums uit de 'gouden tijd' van de band, te weten Earthshaker, Black Tiger en Mean Streak, en echt sterke songs ontbreken, maar afgezien daarvan een degelijke plaat. Tweede albumtitel op rij (na Musically Incorrect) die het bestaansrecht van de band op ironische wijze in twijfel trekt.

Y & T - Facemelter (2010)

3,5
Past naadloos binnen het oeuvre van de band, ook na deze langdurige afwezigheid. Dat betekent dus enigzins achterhaalde en oubollig klinkende amerikaanse rock, wel sympathiek uitgevoerd. Het gitaarwerk is nog steeds van hoog niveau en ook Meniketti is na al die jaren nog best goed bij stem, al begint zijn bereik wel wat minder te worden. Tekstueel stelt het wederom weinig voor allemaal, met als dieptepunt de vreemde tekst van Gonna Go Blind, over... masturbatie. Bonustrack Losing My Mind is één van de betere songs van de plaat.

Year Long Disaster - Black Magic; All Mysteries Revealed (2010)

3,5
Licht psychedelische retrorock die zo weggelopen lijkt te zijn uit de jaren '70. Echt sterke songs ontbreken, waardoor het album net niet de benodigde impact heeft, maar qua geluid en uitvoering zit het helemaal snor. Hier en daar ook wat fijne stoner-invloeden. Ik heb het debuut gemist, maar op basis van deze plaat ga ik die ook zeker een kans geven.

Year Long Disaster - Year Long Disaster (2007)

3,5
Fijn debuut van deze zwaar door Led Zeppelin beïnvloede amerikaanse rockband. Het songmateriaal is op zich niet zo heel memorabel, maar de lekker rauwe uitvoering van de tracks en de energie die van het geheel afspat is bijzonder aanstekelijk. En net als je denkt dat het album wel zo'n beetje voorbij is komt men met het epische Swan On Black Lake op de proppen, het beste nummer van het album.

Yellowcard - Paper Walls (2007)

3,0
Doorsnee vrijblijvende poppy punkrock, meer van hetzelfde vergeleken voorgaand werk. Goed uitgevoerd maar zelden interessant. Wel iets beter dan het vorige album (Lights And Sounds) wat mij betreft. De meeste songs liggen wat prettiger in het gehoor.

Young Guns - Bones (2012)

3,5
Compleet amerikaans klinkende rock van britse bodem, weinig origineel maar wel bijzonder goed uitgevoerd. Het is net wat minder glad dan een band als Nickelback en zowel de uptempo songs als de ballads weten te overtuigen. Vooral het lekker zware titelnummer is de moeite waard. In deze band kan potentie zitten, ondanks de suffe naam. Goede zanger ook.

Your Memorial - Atonement (2010)

3,5
Moddervette amerikaanse metalcore, waarin ook wat meer technische aspecten opduiken. Een en ander is soms wat aan de eentonige kant doordat de meeste songs midtempo zijn en onderling weinig variatie kennen, maar de intensiteit en de stootkracht zijn lang niet mis. Steekt in ieder geval met kop en schouders boven de meeste genregenoten uit. De korte instrumentale intermezzo's hoeven van mij niet zo, maar afgezien daarvan een prima schijfje.

Your Memorial - Redirect (2012)

3,5
Redelijk geslaagd tweede album van deze metalcore formatie, hier en daar een beetje ontsierd door nutteloze instrumentale intermezzo's. Het veel te lange Cadence For A King bijvoorbeeld voegt weinig toe. Afgezien daarvan zet de band wel weer een lekkere geluidsmuur neer, met fijn gitaawerk en overtuigende brulzang. Iets melodieuzer dan het debuut, maar dat staat de band goed.