menu

Hier kun je zien welke berichten Casartelli als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

2 Unlimited - No Limits! (1993)

3,5
Casartelli (moderator)
Tijd voor enige herwaardering hier. Natuurlijk wordt dat een moeilijk verhaal als je er niet bij geweest bent, zo omstreeks 1993. Niet minder dan 5 hitsingles kwamen er van dit album, maar er staan, als je de formule eenmaal in het hart gesloten hebt, nog diverse albumtracks op die eigenlijk nog wel beter zijn (ik noem met name een Mysterious en The Power Age). Zelfs de beide ballads aan het eind zijn best beluisterbaar.

Änglagård - Buried Alive (1996)

3,5
Casartelli (moderator)
BoyOnHeavenHill schreef:
Met live-registraties van progbands heb ik soms wel wat moeite, omdat de technische eisen verbonden aan het strak spelen van zulke gecompliceerde muziek niet altijd verenigbaar zijn met de energie en de intensiteit die een concert een meerwaarde zouden moeten geven 
Bij uitstek de reden waarom dit album voor mij niet helemaal het succes is dat het eigenlijk zou moeten zijn. Een complete Hybris en de beste nummers van Epilog, maar per saldo luister je toch net iets te vaak naar mindere kopieën van de originelen, zonder dat je er veel voor terugkrijgt. Komt misschien ook doordat de geluidsdynamiek op de studioalbums al erg hoog lag, dat wordt in een liveregistratie (die vast geen miljoenenbudget had) domweg wat rommelig.