menu

Hier kun je zien welke berichten Brunniepoo als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Karnataka - New Light (2012)

Alternatieve titel: Live in Concert

4,0
De eerste proeve van bekwaamheid van het vernieuwde Karnataka, later dit jaar zal een album met nieuw werk verschijnen.

Hayley Griffiths heeft het zangstokje overgenomen van Lisa Fury en doet dat met verve. Die laatste bleef op The Gathering Light vooral schakelen tussen midden en hoog, zonder al te veel variatie. Griffiths bewees gisteren in De Boerderij ook wat krachtiger ook de hoek te kunnen komen en meer te rocken, maar deed dat hoofdzakelijk in nieuw materiaal, dat op dit album nog niet voorkomt.

Hier blijven de nummers vocaal vrij dicht bij de studioversies (voor zover ik die ken althans), de meerwaarde van deze live-opname zit hem met name in het fantastische gitaarspel van Enrico Pinna.

Aardige bijvangst op dit album is Lagan Love, een Keltisch nummer dat verder weinig met het werk van Karnataka van doen heeft maar wel waanzinnig mooi wordt gezongen door Griffiths (die in het verleden bij Lord of the Dance gezongen heeft en dus erg bekend is met dit soort materiaal). Waar het opvolgende nummer Our Love vandaan komt is me onbekend, het klinkt een beetje als een brug tussen het Keltische nummer ervoor en de Karnataka-sound maar ik heb eigenlijk geen idee of het eigen werk is of niet. Het boekje is helaas weinig behulpzaam in dezen.

Al met al een prima live-album, waar ik de band sterker voor de dag vind komen dan op hun studio-albums. Jammer is alleen te moeten merken dat deze band live nog veel meer rockt en dat dat kennelijk in de productie toch weer deels teniet is gedaan.

Kinderen voor Kinderen - Kinderen voor Kinderen 13 (1992)

4,0
Mijn jongere collega's wezen mij erop dat dit de leukste Kinderen voor Kinderen zou zijn. Ik kan dat niet beoordelen, want ik ken de edities na deel 13 niet, maar dit is ontegenzeggelijk de leukste tot dan toe.

Lariekoek en Apekool, Als We Jou Niet Hadden Gehad, Gewoon Te Gewoon, Vuur en Vlam en Gluren bij de Buren horen bij de beste Kinderen voor Kinderen-nummers en de meeste andere nummers zijn ook plezierig luisterbaar. Geen idee wat het geheime recept van dit deel is, maar de melodieën en koortjes kloppen op de een of andere manier gewoon vaker dan op de voorgangers.

Kylie - The Abbey Road Sessions (2012)

3,5
Kylie doet een poging om haar bekendere werk wat gewichtiger te maken en slaagt daar misschien ook wel in, maar om nou te zeggen dat de nummers er echt interessanter door worden... Af en toe zit er wel een aardig nieuw accent aan, maar echt wezenlijk anders wordt het nergens en overtroffen worden de originelen al helemaal niet. Beetje een nutteloos album dus, maar verder best het beluisteren waard.