menu

Hier kun je zien welke berichten orbit als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Echo & The Bunnymen - Crocodiles (1980)

4,0
En nu heb ik alles gehad! Ik heb hem nog eens beluisterd en kom erachter dat hier minimaal 1,5* bij moet! En zo geschiedde..
Weet niet wat er eerst loos was, de rest van het E&BM materiaal te sterk of niet genoeg crap gehoord daarbuiten om te beseffen dat dit natuurlijk dik voldoende is All That Jazz

Ecstasphere - Carnival of Catharsis (2015)

4,0
Wow! Dit is extreme shit en klinkt alsof het door clowns met kettingzagen is gemaakt. Maar in plaats van heipalen ellende is dit zorgvuldig opgebouwd en van de juiste sfeer voorzien, geen mindless gebeuk dus. Het begint al met een ziekelijk circus deuntje om dan los te gaan in een zware beukende track die lekker duister is. De track daarop doet er niks voor onder en eigenlijk wordt het over de gehele plaat wel volgehouden op die manier. De beats zijn diep bassend en eigenlijk dus steeds voorzien van perfecte melodie om het interessant te houden. Catharsis is een uitschieter, met piano en klavecimbel. Voor de liefhebbers van de stevige Machinefest-achtige electronic zeker een dikke aanrader!

edIT - Come to Grips (2021)

4,0
Lekkere bonkige hipstepdubstop.. ofwel, niet teveel in een hokje stoppen, gewoon lekker plaatje.

Empusae - The Hatred of Trees (2008)

4,5
Ik heb het plaatje nu net een week in huis en beluisterd tijdens mijn vakantie.. ik kan alvast zeggen: geweldig!! Zwaar zagende en duistere tracks met een massieve en dreigende inleiding en soms wat pompende beats aan het einde of juist een techno vlotter verloop of zelfs wat naar acid of industrial (sowieso neigt de hele plaat naar industrial). Was empusae op zijn vorige plaat nog een beetje teveel bezig met de sound van FLA en recenter acts uit de ebm/idm scène, nu klinkt hij veel meer op zichzelf staand. Dit zijn echt machtige tracks, en een zeer krachtig geheel ook vooral, ook een verschil met zijn vorige werk. Het lijkt alsof industrial, dark ambient en idm/techno hier een perfecte coalitie vormen. Meermaals luisteren zal mijn cijfer verder rechtvaardigen denk ik.. één van de sterker releases van 2008 en een act die gewoon zijn eigen koers blijft volgen.

Eraldo Bernocchi & Blackfilm - Along the Corridors (2010)

4,0
Heel geen slechte plaat, laat niemand iets anders beweren! Gewoon stevige electronic met wobble/dubstep en legio invloeden, maar met overheersend strakke beats. In die zin is het minder speels en vrijzinnig dan het debuut van Blackfilm, tegenvaller voor de triphop/jazz liefhebbers en sowieso liefhebbers van meer veelzijdigheid. Gek genoeg is het toch een zeer intens plaatje en sleuren de meeste tracks je moeiteloos mee in hun directe en vette benadering. Maar je blijft het gevoel van experiment en uitstapjes missen. Gewoon een heel andere plaat als het debuut van Blackfilm, veel statischer en rechttoe rechtaan.

Erode - Horizon (2011)

3,5
Lekker typisch tympanik plaatje, stevige glitch achtige electronic met een harder accent in sommige tracks, de maker lijkt wat beïnvloed te zijn door industrial of metal. Daarnaast hoor je soms ook bijna 808 state dingen terug of andere stokoude electronic. Niet iedere track is even boeiend en soms verslapt de aandacht aanzienlijk. Maar de balans is redelijk en het loont de moeite om door te luisteren tot het nummer Annoy, wat één van de meest briljante electronic tracks is van de afgelopen jaren! Echt een track waar je wat platen voor moet afstruinen voordat je ze zo tegenkomt, maar dan heb je ook wat! Verder best een aanrader voor diegenen die een lekker plaatje willen voor op reis of tijdens werk.