menu

Hier kun je zien welke berichten orbit als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Venetian Snares - My Downfall (Original Soundtrack) (2007)

4,5
Heb wat aanloop problemen gehad met dit plaatje, maar hij nestelt zich gedurende de tijd. Volgens mij begonnen met een 3,5* en nu ben ik wel zover om te zeggen dat dit 4,5* is. Voornamelijk omdat het redelijk uniek is wat Venetian Snares doet, net zoals zijn onuitsprekelijke plaat uit 2005. Ik ken gewoon amper artiesten die zo authentiek klinken in dit genre en kennelijk op basis van samples in staat zijn het gevoel te geven dat er een orkest aan het werk is. Wat een verschil met artiesten die veel meer verkopen en het gevoel geven dat er niets gebeurt wat je al niet 10000 keer eerder heb gehoord. Jammer dat veel mensen hier de grijze celletjes voor missen, het verrijkt je na verloop van tijd, zonder dat je meteen een klassieke make-over nodig hebt.

Venetian Snares - My Love Is a Bulldozer (2014)

2,5
Ik heb hem geprobeerd en geprobeerd.. maar het nadeel is dat VS weer ns zijn best doet om veelzijdig te doen maar weinig zijn best doet om consistent te zijn. Het is allemaal gewoon te wisselvallig wat deze plaat biedt. Teveel jazz uitstapjes die niet werken, teveel samples die eerder irriteren dan boeien. Ook de vocals zijn niet geweldig, van mij mag je best vocals gebruiken, maar dan wel met meerwaarde. Hier is het een beetje geneuzel van VS zelf wat niet echt beklijft. Sterker, de vocals op het titelnummer zijn regelrecht belachelijk! You make my dick feel...?!? En dan als verdere vocals van dat nummer? Dat is niet alleen een zwaktebod, maar doet vermoeden dat de artiest zelf in een impasse zit. Daar had iemand hem even aan het handje moeten nemen. Jammer van zo'n talentvol artiest, maar dit doet weinig voor zijn imago. Ik ga dan ook niet naar zijn optreden, verwacht weinig van VS anno nu.

Venetian Snares - Rossz Csillag Alatt Született (2005)

5,0
OK, ik vind dit gewoon een vet plaatje.. die cello met breakbeat werkt af en toe echt als magie, zeker als VS daar dan een lading bassen bij gooit. Sommige tracks komen nog niet geheel uit de verf voor mij, maar andere vind ik nu al geniaal. Szamár Madár, maar ook de eerste 4 tracks zijn echt megavet. Ik hou het even bij 4*, omdat niet alles nog even raak is. Het bejubelde Második Galamb is bijvoorbeeld mij nog iets te ongericht en ongestuurd, al begrijp ik dat de flipperkast breakbeat liefhebbers dit geweldig vinden.

Vessels - Dilate (2015)

4,5
Superfijn plaatje! Beetje zelfde genre als bv Clark of rival consoles of andere acts die het dancepaadje anders belopen. Maar met de juiste vibe en energie dit! Ik kan helemaal verdrinken in een attica bijvoorbeeld, maar dan ook zeker de track erna, on monos, is weer geweldig qua overgang! Vette plaat, musthave

Vessels - The Great Distraction (2017)

3,5
Mja, beetje late rating. Is veel minder dan Dilate. Minder veelzijdig en ook minder strak.. het is allemaal een beetje fliederig en fladderig. Track 2 irriteert me zelfs zo nu en dan. Deeper in a Sky is nog wel een erg vette uitschieter, maar daarvan staan er minder van op als op Dilate.

Vex'd - Cloud Seed (2010)

4,5
Verbaasd me hogelijk hoe laag dit nog wordt gewaardeerd, dubstep die eens tapt uit diverse vaatjes, de duistere randen niet schuwt en niet eens op een idm label dat alom wordt geminacht door de electronica-liefhebbers hier. Dit is namelijk puik in orde! Als het over dubstep gaat als een duidelijk te herkennen genre overstijgt dit namelijk de James Blunts of Blakes (welke was het ook alweer?) met gemak. Het is experimenteel, vreemd en vooral recht in je uitgebluste smoelwerk! Als je dit met voldoende bass luistert kun je niet anders dan onder de indruk zijn! Tel daarbij op dat het geenzins voorspelbare truuks zijn die Vex'd uithaalt (misschien precies waarom de Nederlandse luisteraar dit niet trekt) maakt eigenlijk de beste dubstep release ever! En zeker in 2010.. Maargoed, ik ben ook maar een ouwe lul die slechts 25 jaar electronische muziek volgt

Vicious Pink - Pleasant Blue (1997)

3,0
Originators of dance music? Er zijn al vele acts genoemd in dit verband, maar ik weet zeker dat velen de boot hebben gemist, zeker als het op deze act aankomt. Eigenlijk zat al heel veel dance en house besloten in deze muziek. Niet allemaal erg geweldig, maar dat was de hele dance/house beweging dan ook niet in de 90s, maar reken maar dat veel artiesten ook wel deze formule voor ogen hadden. 8:15 to nowhere vat eigenlijk het hele gevoel van ruim een decennium later al prima samen als titel

Virus Syndicate - The Work Related Illness (2005)

3,0
Wel okee, deze electronic hiphop, maar op enkele tracks na gaat het wel vervelen na verloop van tijd. De eerste track is geweldig met die orchestrale sample. Maar er staat m.i. iets teveel gewauwel over wijven op en ook zijn de tracks erg wisselvallig van kwaliteit.