menu

Hier kun je zien welke berichten bikkel2 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Yes - Fly from Here (2011)

3,5
De nieuwe Yes . Ik heb 'm beluistert en kan musician 's oordeel van 7 Juli jl .alleen maar beamen .
Hij vat het prima samen . Ik vind het zeker geen tegenvaller . Yes 2011 klinkt bij vlagen weer lekker avontuurlijk en het Fly From Here thema uit zich in prima songs , al had het van mij wel iets krachtiger gemogen . Steve Howe benadert het toch weer erg netjes , maar speelt wel weer heel erg fraai . Op een plaat als Drama hoor je meer Howe de rockgitarist , had ie van mij wel meer mogen benadrukken hier .
Inderdaad hoor je naast het Yesgeluid ( en dan vooral door Howe , Squire en White ) de Buggles duidelijk doorklinken , wel met een flinke schuit prog toegevoegd , maar de sfeertjes en de stem van Benoit ( die inderdaad veel van Trevor Horn's stem weg heeft hier .) zijn treffend .
Hour Of Need vind ik duidelijk de zwakke broeder . Muzikaal knap , maar een wat vlak en saai verloop .
Het door Squire gezongen The Man You Always Wanted Me To Be , is beter en ademt de juiste sfeer uit , al is het voor Yesbegrippen wat zoet .
Into The Storm is een acceptabele afsluiter , prima uptempo , lekker stuwend , en uiteindelijk wat vaart brengend . Want dat is wel een kritiekpuntje : Halverwege zakt het album wat in , en is het Steve Howe spotlightje ( Solitaire) een knelpuntje in het verloop , hoe knap hij het ook wegspeelt .

Maar een hele ruime voldoende voor Fly From Here . Geen meesterwerk , dat had ik ook zeker niet verwacht , maar boven verwachting uiteindelijk heel Yeswaardig .

Yes - The Ladder (1999)

4,0
Ai, jammer RuudC dat deze je niet smaakt. Kan hoor, geen probleem.
Maar dat je The Ladder voornamelijk A.O.R noemt ontgaat mij een beetje.
Dit album is best wel rijk aan andere stijlen namelijk.
De prog ansich is niet meer het hoofdmenu, maar de uitdaging om wat andere invloeden in te passen is uitdagend en fris wat mij betreft.
Hun beste sinds Drama voor mij.