menu

Hier kun je zien welke berichten E-Clect-Eddy als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

!!! - Shake the Shut Up (2017)

3,5
Dit heeft weinig met Rock te maken, is duidelijk voor de dansvloer gemaakt, ook nauwelijks vocalen!

Zelfs geen Dance Punk maar schuurt gewoon tegen 90s House aan (met gebruik van samples / samplers zoals dat ook eind 80s en begin 90s deden).

The Long Walk is het enige 'echte' nummer dat wil zeggen er wordt in gezongen. De eerste 30 seconden gaat het over een andere, ingetogen, boeg maar dan vallen de beats in en is het weer dansen geblazen. Soulvol dames koortje erbij maakt het wel wat interessanter.

"Weird Al" Yankovic - Mandatory Fun (2014)

3,5
Via Amanda Palmer's post op Facebook geattendeerd dat dit album er aan kwam. Van de week eerst 'Tacky' gehoord en gezien. Via de media de afgelopen dagen vernomen van het grootte succes van dit album dat me deed besluiten om het eens te beluisteren. Ik heb nooit eerder een volledig album van Weid Al geluisterd maar ik ken het heerschap en zijn muzikale clownerij. Ik hou wel van humor in pop en rock muziek maar dan vooral van Sparks (en Weezer / Dresden Dolls). Maar niet zo zeer Cabaret of parodie misschien dat ik daarom bijna nooit Weird Al spontaan zal op zetten. 'T is dat (een onherkenbare) Amanda Palmer meedoet in een Pixies-stijl nummer en de parodie van 'Happy' dat ik me waag om het hele album, twee keer, te beluisteren.

Er zijn twee dingen die me bij de eerste nummers meteen opvallen, de muziek (inclusief productie) lijkt goed in elkaar te zitten en de vocalen zijn goed ingezongen. Ik ken minder dan de helft van de originelen die hier op de korrel worden genomen dus dan is het goed dat de parodie meer is dan een beetje grappige teksten. Bij voorbaat op zichzelf kunnen staan en dat lijkt wel gelukt. Toch even Wikipedia erbij gehaald om te achterhalen waar alle inspiratie vandaan komt in geval het iets is wat ik niet ken maar wel zou moeten herkennen maar dat valt mee. Het minst geslaagd vind ik 'My Own Eyes' (Foo spoof) en Cat Stevens herken ik niet echt terug in 'Jackson Park Express' de stem van Al verschilt te veel van die van Cat om de link te leggen, bovendien is het nummer erg lang, wel mooi gedaan maar te lang. Ook de samenzang in 'Mission Statement' a la CSN benadert hier en daar het irritante maar misschien is dat wel de bedoeling.

Naast 'Tacky' en 'First World Problems' vallen ook 'Handy', 'Word Crimes' en 'Lame Claim to fame' in de smaak. Ik waag me nog aan een derde luisterbeurt maar ik denk dat met 3,5 sterren ik alle erkenning heb gegeven die het me waard is.

ÌFÉ - IIII+IIII (2017)

3,5
Dit album is tijdelijke te beluisteren via een stream van NPR first listen

Deze Puerto Ricanen hebben een liefde voor Afro-Cubaanse muziek maar geven hier hun eigen draai aan door er veel meer Electronica aan toe te voegen plus hinten van Hip Hop en R&B. Maakt een zeer smakelijk geheel maar ik zelf zal altijd de oude Celia Cruz con La Sonora Matancera prefereren.