menu

Hier kun je zien welke berichten E-Clect-Eddy als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Ultravox - Rare¹ (1993)

4,0
Een verzamelaar van B-kantjes van 1980 tot 1983.

Waiting het begin is prachtig maar de teksten lijken er niet bij te passen. Het werkt niet, de muziek is grotendeels prachtig maar de staccato manier van zingen steekt af tegen alle Synth-golven.

Kings Lead Hat (Live) is een lekker nummer van de hand van Brian Eno, het enige nummer niet geschreven door het viertal en dus in essentie een cover.

Hosanna (In Excelsis Deo) mooi instrumentaal geproduceerd door wijlen George Martin (RIP). Ook Monument is een mooi instrumentaal nummer.

The Thin Wall (Live) nauwelijks te geloven dat dit een live nummer is, persoonlijk denk ik dat Deezer het vervangen heeft met het origineel. Eigenlijk klinkt alleen de vocalen iets anders dan ik me kan herinner. Het blijft een prachtig nummer.

Break Your Back is een poging om als The Art of Noise dan wel YELLO te klinken. Is grappig experiment maar iets te veel spielerei.

Overlook nog een instrumentaal, en eigenlijk verwonderlijk dat ze met zoveel instrumentale nummers nooit meer gedaan hebben; of teksten erbij of samenvoegen tot een volledig instrumentaal album.

Het krijgt het voordeel van de twijfel en rond het naar boven af 4* want zo kan je je Ultravox verzameling compleet maken. De live nummers zijn prima en benaderen de originelen maar voegen dus ook weinig verder toe, maar ik denk dat voor de fans worst zal zijn.

Ultrviolence - Forty Knives (2017)

4,0
Een fijne EP van deze Canadese Post Punk / Darkwave band.

Ik maakte recentelijk kennis met hun EP Black Sea uit 2016 maar deze is net een tandje beter.

Shadows of the Thief en Life Is Such a Mess invloeden van The Cure en Siouxsie and the Banshees hoorbaar, maar dit heeft iets meer agressie in die nummers.

Ook erg fijn is deze zanger ook zijn falsetto durft te gebruiken, ook als het dan soms als a-ha klinkt maar het synthwerk doet soms denken aan Depeche Mode.

In Waiting for the Storm klinken invloeden door van The Church.

Een consequent sterke EP met relatieve korte nummers voor dit genre.