menu

Hier kun je zien welke berichten blondegod als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Europe - Out of This World (1988)

5,0
Dit album was voor mij eerst wel even wennen! Vond er eerst niet veel aan, die synthesizers/keyboards/orgels .........neen, dit was niet de Europe die ik leuk vond. Maar, lange tijd dit album toch beluisterd (gedwongen, je moet toch wat hebben als achtergrond muziek) te hebben viel uiteindelijk het bekende kwartje. Het is even wennen, maar dan heb je ook wat. Het klinkt allemaal wel wat "poppy" en "gelikt" maar daar moet je doorheen prikken.

Europe - Prisoners in Paradise (1991)

5,0
Heerlijk album! In mijn ogen zelfs de beste van Europe, alhoewel ze allemaal van zeer hoge kwaliteit zijn. Dat Europe net als Scorpions een kei is in ballads blijkt wel weer met Homeland, echt een parel! De laatste 2 nummers zijn mijn favorieten : Til my heart beats down en Girl from libanon. Dat het allemaal wat gelikter en minder hard klinkt dan de 2 eerste albums stoort mij absoluut niet. Vooral Out of this world was even wennen, maar ook die is na tig luisterbeurten goed te pruimen.

Na dit album heb ik Europe eigenlijk niet meer echt gevolgd, ze waren er ook even "tussenuit" heb ik begrepen. Komende jaren maar weer even het werk hierna beoordelen, zit nog wel mooi spul tussen als ik dat hier zo lees.

Europe - The Final Countdown (1986)

5,0
Geweldige plaat! het mindere nummer vind ik "the final countdown" deze heb ik gewoon way te vaak gehoord. Natuurlijk is het wel de grote doorbraak van de band en het is dan natuurlijk ook wel een goed nummer, maar ik ken het inmiddels wel. De rest is zo gladjes als een aal, maar als je hiervan houd alleen maar mooi. Super stem, super sound en super deuntjes. Ik snap dan ook niet dat dit album in vergelijking met de anderen zo slecht scoort.

Heart - Dreamboat Annie (1976)

3,0
"magic man" en "crazy on you" zijn de reden waarom ik dit album ooit gekocht heb. Echt geweldige nummers! Rest van het album spreekt mij minder aan.

Helloween - Master of the Rings (1994)

3,5
Redelijk album. Een echte fan van Helloween ben ik nooit geweest, maar de muziek kan ik wel waarderen. Een knaller van een nummer is "sole survivor" ....... woow wat een intro!! "why" is ook een topper. Rest is redelijk zonder eruit te springen.

Ozzy Osbourne - No More Tears (1991)

5,0
Wat een geweldig album!
Ooit gekocht omdat "no more tears" redelijk vaak voorbij kwam op de radio (zal dus 1991 zijn geweest) Het album klinkt volwassen, goed geproduceerd en alle nummers zijn van hoge kwaliteit. Desire is mijn favo, wat een song, echt fenomenaal! Dat gitaarwerk van Zakk Wylde is natuurlijk ook subliem. De zang van Ozzy vind ik dan wat minder, maar op de een of andere manier klopt het allemaal wel. Het ligt lekker in het gehoor. Na dit album ook nog 2 andere Ozzy albums gekocht (Ozzmosis en no rest for the wicked) maar deze haalden het (bij lange na niet) bij dit album.

Queensrÿche - Empire (1990)

5,0
Wat een sound!! Dit was mijn eerste kennismaking met Queensryche en was er meteen onderste boven van! Deze plaat dreunt door alles heen. De zang, de snerpende gitaren, roffelende drums ...... het klinkt geweldig! De titelsong is in mijn ogen alleszeggend, subliem! silent lucidity is het enige minpuntje, met dit nummer heb ik niks. Sommige albums "moet" je gewoon hebben, deze is daar een van!

Queensrÿche - Operation: Mindcrime (1988)

5,0
Heerlijk album! De eerste keer was wel even wennen (wanneer niet ) maar als je eenmaal gewend bent aan de opbouw van dit "verhaal" is het een pareltje! Geweldige zang, gitaren en verhaallijn. Dit is niet een gewone plaat, neen dit is een bijzonder plaat! "eyes of a stranger" "i don't believe in love" en "breaking the silence" springen er voor mij toch wel uit.

Queensrÿche - Promised Land (1994)

4,0
Volgens mij de laatste redelijke plaat van Queensryche. Het album hierna (hear in the now frontier) vond ik niks en ben toen eigenlijk afgehaakt. Daarna is er nog wel veel werk verschenen zie ik, maar of dat goed is/was? ..... "lady jane" bezorgt mij altijd kippenvel, wat een nummer! "one more time" en "damaged" zijn ook toppers. rest is gewoon prima.

Queensrÿche - Queensrÿche (1982)

Alternatieve titel: Queen of the Reich

5,0
Queen of the reich en The lady wore black ....... wat een nummers, echt geweldig!! Had deze cd eigenlijk alleen gekocht omdat Queen of the reich er op stond maar de rest bleek eigenlijk net zo goed te zijn.

Queensrÿche - Rage for Order (1986)

5,0
Heerlijk album! Dit heeft bij mij trouwens wel wat luisterbeurten nodig gehad. In het begin vond ik de cd wat "blikkerig" en "ouderwets" klinken. Komt misschien ook omdat ik eerst Empire en Operation mindcrime in mijn verzameling had en deze klinken toch wat volwassener. Niettemin een heerlijk album.

Queensrÿche - The Warning (1984)

5,0
Een topper! maar ook bij deze plaat moest ik eerst wel wennen (bij rage for order ook) Empire en Operation mindcrime had ik eerst in mijn collectie en deze albums klinken wat volwassener/gelikter. Als je dan overschakelt naar wat ouder werk klinkt dit wat primitiever.

Scorpions - Crazy World (1990)

5,0
Als Scorpions fan vind ik dit waarschijnlijk hun beste schijfje. Smaken verschillen dus blijkbaar. Het lijkt wel dat Scorpions vanaf dit album wat meer "gelikter / amerikaanser" klinken. Dit hoeft trouwens per definitie niet negatief te zijn. Dat ze goed zijn in mierzoete ballads blijkt elke keer maar weer, damn, wat zijn ze daar goed in! wind of change en send me an angel kan ik nu niet meer aanhoren, echt veel teveel gehoord. Favo's zijn : don't believe her / to be with you in heaven / lust or love. Vorig jaar nog naar hun concert geweest, stond nog op m'n lijstje. Viel me niks tegen, ondanks hun leeftijd maken ze er nog een geweldige show van! Binnenkort hun nieuwe cd, ben benieuwd.

Scorpions - Eye II Eye (1999)

2,5
Probeer plaat of niet ........... het kon mij in ieder geval niet bekoren. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dit album niet de tijd heb gegeven om aan te wennen. Maar ja, so be it. Feit is wel dat de richting wel een hele andere kant op is dan dat de meeste fans gewend zijn/waren van Scorpions. Misschien dan ook wel logisch dat de waardering aan de lage kant is.

Scorpions - Face the Heat (1993)

5,0
Een prima album! maar meer ook niet. Op de een of andere manier ben ik na crazy world het gevoel bij de Scorpions een beetje kwijtgeraakt. Geen idee waar dat aan ligt, kan zijn dat het door mijn leeftijd komt of door de fase in mijn leven, maar dat doet er niet toe. De heerlijke rifjes, de heerlijke zang, de aanstekelijke deuntjes ...... neen, die hoorde ik niet meer. Op dit album nog steeds niet eigenlijk, het is ook "harder" "anders" als de vorige(n) Het contact met Scorpions heb ik toen min of meer ook verbroken. Laatst unbreakable aangeschaft en daar hoorde ik zowaar weer iets wat ik vroeger ook hoorde! Dit album steekt trouwens wel prima in elkaar, goede rockmuziek! maar het mist voor mij het gevoel. "lonely nights" is dan wel weer een ge- we- ld- ige ballad!

Scorpions - Lovedrive (1979)

5,0
Heerlijk album! maar dat is hierboven al meermalen voorbij gekomen. Coast to coast, lovedrive, holiday, Always somewhere ........ allemaal klassiekers! Jammer dat het album maar 8 nummers telt, hadden er wel meer mogen zijn

Scorpions - Pure Instinct (1996)

3,5
Opener "wild child" is zoals de meesten hier schrijven het beste van deze plaat. De rest viel mij toch wel tegen. Opzich niet erg slecht, maar niet de touch die ik van Scorpions gewend was. "oh girl" vind ik dan nog wel te pruimen. Geen slecht album ....... maar meer ook niet.

Scorpions - Savage Amusement (1988)

5,0
Waarschijnlijk ben ik een van de enige die dit album enorm kan waarderen (alhoewel 3,40 gemiddeld toch vrij hoog is) Wat een heerlijke meezingers!! aanstekelijke deuntjes en heerlijke zangpartijen van Herr Klaus. Hard rock kan je deze plaat trouwens niet noemen, eigenlijk niet eens rock. Stevige pop zou meer op z'n plaats zijn.

Soundgarden - Superunknown (1994)

4,0
Een geweldig album! Is trouwens wel een hele poos geleden dat ik deze beluisterd heb (word weer 'ns tijd!) Was er destijds erg van onder de indruk, album met veel goede nummers.