menu

Muziek / Toplijsten en favorieten / Ontknopingstopic MuMeLadder Top 2000 - Editie 2020

zoeken in:
avatar van Gretz
125
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Joy Division - New Dawn Fades

(afbeelding)

Unknown Pleasures | 1979 | UK

2019: 296
2018: 260
2017: 372

Genomineerd door: Sheplays
Een van mijn favoriete Joy Division nummers. Het begint al met het geniale basloopje van Peter Hook en dan dat gitaargeluid dat door merg en been gaat. Maar vooral ook een ontketende Ian Curtis. De overtuiging waarmee hij zingt "Oh, I've walked on water, run through fire // Can't seem to feel it anymore." bezorgt me elke keer kippenvel. (Teunnis)

avatar van Gretz
124
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Prince And The Revolution - Let's Go Crazy

(afbeelding)

Purple Rain | 1984 | USA

2019: 174
2018: 261
2017: ---

Genomineerd door: Edgar18
Ik hou van de rockkant van Prince en dat blijkt wel gezien de nummers die nu voorbij komen. Dit nummer was misschien wel het nummer dat me overtuigde in 1984 om een groot fan van de man te worden. Na When Doves Cry en Purple Rain wist ik genoeg. Ik moest het hele album hebben!

De extended version geniet nog veel meer mijn voorkeur, dat is echt puur genieten.

Ook in Paradiso 2013 speelde hij het nummer onder de naam Let's Go Crazy Reloaded. Deze opname is van de tweede show (gezien de kleding die hij draagt) en daar was ik niet bij, wel de eerste. (aERodynamIC)

avatar van Gretz
123
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Arcade Fire - No Cars Go

(afbeelding)

Neon Bible | 2007 | Canada

2019: 75
2018: 117
2017: 149

Genomineerd door: Mastroianni
Dit nummer verscheen al op de gelijknamige debuut-ep uit 2003, maar vond wat mij betreft pas zijn ultieme vorm op Neon Bible uit 2007. Het is maar goed dat ze het nummer opnieuw hebben opgenomen, want voor mij is dit één van de hoogtepunten uit het repertoire. De laatste twee minuten, vanaf het moment dat de accordeon erbij komt, giert het kippenvel door mijn lijf en zijn voor bij het bewijs dat Arcade Fire tot de absolute top van de hedendaagse popmuziek behoort. (herman)

avatar van Gretz
122
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Editors - Smokers Outside The Hospital Doors

(afbeelding)

An End Has A Start | 2007 | UK

2019: 169
2018: 182
2017: 244

Genomineerd door: Klassiekers '09
Al een aantal jaar behoort Smokers Outside the Hospital Doors tot mijn favoriete nummers. Vanaf de eerste tot de laatste minuut knalt dit nummer met de zeer vage titel, onder begeleiding van de drums en de mysterieuze stem van zanger Tom Smith, als een voortrazende trein door de boxen. Er is bijna geen tijd voor berusting tot het moment is aangebroken waarbij de spanning nogmaals wordt opgevoerd voor het schitterende slotakkoord. Naar mijn mening een zeldzaam voorbeeld van een perfect nummer. (Co Jackso)

avatar van Gretz
121
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Neutral Milk Hotel - In The Aeroplane Over The Sea

(afbeelding)

In The Aeroplane Over The Sea | 1998 | USA

2019: 179
2018: 186
2017: 32

Genomineerd door: Klassiekers '07
Een prachtig nummer met de ene na de andere geniale tekstflard. Mijn favoriet:

'And one day we will die
and our ashes will fly
from the aeroplane over the sea
But for now we are young
let us lay in the sun
and count every beautiful thing we can see
love to be in the arms of all I’m keeping here with me'


Grappig is dat de op zijn zachtst gezegd onzuivere stem van zanger Magnum dit nummer alleen maar sterker maakt. Het past erg goed bij de tekst: een beetje knullig, maar wel enorm raak. (ArthurDZ)

avatar van Gretz
120
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Editors - Papillon

(afbeelding)

In This Light And On This Evening | 2009 | UK

2019: 224
2018: 168
2017: 121

Genomineerd door: thelion
Met Papillon zijn de Editors ook bij het grote publiek doorgebroken. Een dergelijke doorbraak zorgt er tevens voor dat de band té populair wordt bij bepaalde fans. Zelf heb ik daar weinig problemen mee, ook omdat het overduidelijk is dat de Editors niet ernaar streven om alleen maar stadionrock te maken (neem bijvoorbeeld het schitterende Bricks and Mortar). Met Papillon komt de bijna duivelse stem van zanger Tom Smith volledig tot zijn recht en het aanstekelijke refrein doet de rest. Het is een geweldig nummer waarmee de Editors de rest van hun carrière de concerten op een knallende wijze mee kunnen afsluiten. (Co Jackso)

avatar van Gretz
119
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
The Cure - Lullaby

(afbeelding)

Disintegration | 1989 | UK

2019: 104
2018: 103
2017: 154

Genomineerd door: kabouter76
Als zestienjarige puber was ik helemaal in de ban van Robert Smith, The Cure en de bevreemdende videoclip en lyrics van Lullaby. "The spiderman is having you for dinner tonight", zingt Smith. Muzikaal een van de toppers van Disintegration. Live komen de snoeiharde wavedrums nog beter uit de verf. (Arno)

avatar van Gretz
118
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
The Cult - She Sells Sanctuary

(afbeelding)

Love | 1986 | UK

2019: 398
2018: 187
2017: 327

Genomineerd door: freddze
Pinkpop 1994: met een gehuurd busje en een grote vriendengroep op weg naar Landgraaf om daar bands als The Smashing Pumpkins, Rage Against the Machine, Levellers, Björk, Urban Dance Squad, Morphine en Crowded House te gaan zien. Voor Levellers waren we net iets te laat binnen en waarom ik Morphine gemist heb? Geen idee. Misschien was het ietwat te gezellig op de weide?!

De rit naar Landgraaf was al een hoogtepunt op zich. Ik had wat cassettebandjes opgenomen met een heerlijke verzameling muziek waar we allemaal gek op waren.

Toen kwam daar ineens She Sells Sanctuary van The Cult voorbij. Al bij de eerste klanken ging het volume flink omhoog, en toen na 20 seconden de beuk erin ging werden we helemaal gek. Headbangend in het busje... het moet een grappig gezicht zijn geweest voor het andere verkeer.

Ook in de uitgaansjaren in die tijd waar ik het eerder over had werd dit nummer vaak gedraaid, en dat was steevast feest. Voor mij is dit dan ook een ultiem feestnummer. Hoor ik She Sells Sancturary dan denk ik aan Pinkpop 1994 en alle geweldige uitgaansavonden in die tijd.

Een onverwoestbare klassieker, en dat is het. (aERodynamIC)

avatar van Gretz
117
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Neil Young - Like A Hurricane

(afbeelding)

American Stars 'N Bars | 1977 | Canada

2019: 83
2018: 201
2017: 88

Genomineerd door: The Scientist
Over een nummer dat wel de X-factor heeft gesproken, Like a Hurricane heeft die zeker! Eén van de mooiste gitaarsolo’s aller tijden. Ik weet niet wat hij met zijn gitaar heeft gedaan, maar het klinkt valser dan vals en mooier dan ooit. Ieder akkoord als een pistoolschot. Om de een of andere reden klopt dit nummer helemaal. Volume op keihard en even 8 minuten kippenvel. (chevy93)

avatar van Gretz
116
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Kristin Hersh - Your Ghost

(afbeelding)

Hips And Makers | 1994 | USA

2019: 108
2018: 95
2017: 66

Genomineerd door: herman
Ik heb dit singletje helpen promoten op de officiële, Vlaamse radiozender
toen ik een maand stage volgde bij PIAS Belgium (aanvullend jaar Culturele Studies).
Oppermuse Hersh bewaarde de meer intimieme songmomenten voor een eerste soloplaat.
Michael Stipe vervult de rol van het spook dat nog steeds door Kristins, nachtelijke hoofd dwaalt. (dazzler)

In 1966 wordt Kristin Hersh geboren in Atlanta, Georgia. Op haar 6e verhuist ze naar Newport, Rhode Island. Haar ouders scheidden en haar moeder hertrouwt met de vader van Kerstin’s beste vriendin Tanya Donnelly. Op hun 14e starten de vriendinnen een band genaamd The Muses wat in 1981 op de highschool zal uitmonden in de band Throwing Muses.
De band maakt een aantal succesvolle albums in het alternatieve circuit, speelt als openingsact op de eerste Europese Tour van The Pixies maar na hun meest succesvolle album The Real Ramona uit 1991 verlaat Donnelly de band.
In 1994 start Hersh met een solo carrière en verschijnt haar solo debuut album Hips and Makers.
Het is in tegenstelling tot het elektrische werk van The Throwing Muses, een akoestisch album vol met nummers waarop alleen haar zang, een (akoestische) gitaar en een cello te horen is.
Op het openingsnummer Your Ghost wordt ze bijgestaan door Michael Stipe van R.E.M. die de backing vocals voor zijn rekening neemt. Een prachtig nummer waarbij opvalt hoe goed de stemmen van Hersh and Stipe ook bij elkaar passen. (El Ninjo)

avatar van Gretz
115
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Prince & The Revolution - Purple Rain

(afbeelding)

Purple Rain | 1984 | USA

2019: 66
2018: 63
2017: 178

Genomineerd door: Klassiekers '09
Prince had al van jongs af aan mijn aandacht. '1999' vond ik fantastisch en als groot Batman liefhebber had Prince altijd al een streepje voor bij mij. 'Purple Rain' had ik echter nog nooit gehoord tot het een keer langskwam op TMF. Ik ben nog nooit zo in de ban geweest bij een eerste luisterbeurt als bij dit nummer. Wat hoor ik hier een passie. Prince is uitgegroeid tot één van mijn favoriete artiesten en zijn werk tot aan 'Diamonds and Pearls' kan voor mij niet stuk. Naast het feit dat Prince echt keer op keer sterke songs afleverde klonk ook bijna alles áls Prince. De man had een unieke sound ontwikkeld die hem eigen was. Iedereen weet gelijk; dat is Prince. De man is een geboren muzikant en ik kan er elke keer weer van genieten om hem bezig te zien. Al die rare fratsen eromheen: hij mocht het, hij kon het. Hij was Prince. 'Purple Rain' is altijd mijn favoriete nummer gebleven en de albums 'Purple Rain', 'Sign O the Times' en het ondergewaardeerde 'Batman' zijn mijn favoriete werken van hem. Vooral de structuur van 'Purple Rain' is prachtig. Het instrumentale gedeelte en de 'ooowooo's' die volgen bezorgen me keer op keer de grootste kippenvel. Het is mijn ultieme 'playback' nummer geworden en één van mijn favoriete nummers aller tijden. De man speelde zo vaak live. Ik nam het altijd maar voor lief als de man weer eens in Nederland kwam. Dat komt wel dacht ik altijd. Voor de man betaalde je namelijk toch wel de hoofdprijs en als student kon ik dat niet altijd veroorloven. En toen was dat opeens te laat. Wat had ik die man graag live willen zien. (catdog)

avatar van Gretz
114
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
The Blue Nile - Tinseltown In The Rain

(afbeelding)

A Walk Across The Rooftops | 1983 | Scotland

2019: 136
2018: 278
2017: 126

Genomineerd door: Klassiekers '07
Dit nummer heb ik destijds alleen op 12-inch aangeschaft, omdat de rest van de songs op [i]A Walk Across the Rooftops[i] mij (nog) niet kon bekoren als 19-jarige. [i]Tinseltown in the Rain[.i] blijft gevoelsmatig een typisch top 2000 nummer, maar wel één die een bepaalde allure en grandeur uitstraalt in al zijn neerslachtigheid. Bovendien verveelt deze klassieker van de band uit Glasgow nooit. Een echt grote hit werd het overigens niet in Nederland, het stond maar 4 weekjes in de top 40 en dan ook nog in de lagere regionen.
Check ook eens deze in al zijn eenvoud gemaakte mooie mini-reportage over de song, waarin een bijna emotionele Paul Buchanan in Glasgow vol nostalgische gevoelens terugdenkt aan die tijd. (Outlaw104)

avatar van Gretz
113
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Kate Bush - Running Up That Hill

(afbeelding)

Hounds Of Love | 1985 | UK

2019: 159
2018: 118
2017: 255

Genomineerd door: El Ninjo
A Deal with God heette het nummer oorspronkelijk (maar iets te delicaat).
Kate beschrijft de goddelijke ervaring van het orgasme, maar vraagt de Schepper
of een man het eens als een vrouw mag ervaren en omgekeerd. Kwestie van elkaar wat
beter te leren aanvoelen. Empathie is altijd een sleutelwoord geweest in het werk van Bush. (dazzler)

avatar van Gretz
112
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond (1-5)

(afbeelding)

Wish You Were Here | 1975 | UK

2019: 60
2018: 112
2017: 61

Genomineerd door: Klassiekers '07
Alweer een muzikaal hoogtepunt van de alternatieve rockband Pink Floyd. Een halfuur durende compositie dat de klasse even showed van Waters, Gillmore, Mason en Wright. Met recht opgenomen in de top 10 van Radio 2 top 2000. Het begint al bij het begin, waar de spanning langzaam wordt opgebouwd door een synthesizer die je moeilijk kan horen, maar het gemis er wel van merkt later in het nummer weet je dat je gebakken zit wanneer Waters de titel van het liedje begint te zingen. (nclo)

avatar van Gretz
111
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
The Knife - Silent Shout

(afbeelding)

Silent Shout | 2006 | Sweden

2019: 61
2018: 29
2017: 84

Genomineerd door: Comrade
Een prachtig sfeervol dance-nummer dat steeds meer op me in is gaan groeien. Geen onsubtiele stadiondance als we straks gaan krijgen met Faithless. Nee, hoewel hier ook duidelijk de basis wordt gelegd door een pompende bas en opzwepende synths, maar daarmee wordt eigenlijk een popliedje gecamoufleerd. Want er wordt ook nog gezongen, een man en vrouw samen, erg vervormd. Daardoor wordt het erg afstandelijk, wat ook al door de kille muziek wordt gecreëerd. Wat ze zingen, is prachtig, zowel melodieus als tekstueel. Alsof ze eerst op de akoestische gitaar een mooi liedje schreven, en daarna probeerden het door middel van electronica zo kil mogelijk te maken. Met een érg mooi resultaat. (Arrie)

avatar van Gretz
110
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Arcade Fire - Intervention

(afbeelding)

Neon Bible | 2006 | Canada

2019: 92
2018: 133
2017: 58

Genomineerd door: STaRS
Dit nummer is sowieso één van de beste Arcade Fire nummers! Hoe dit nummer er alleen al inknalt, met dat orgel. Daar hebben ze echt briljant gebruik van gemaakt, evenals dat doodsimpele maar ultiem doeltreffende belletje(?). De viool speelt ook een niet te onderschatten rol. En dan de opbouw. Hoe de drums invallen als hij zingt ""Hear the soldier groan, ""We'll go at it alone"". En hoe het kippenvel dan over mijn lijf stroomt als hij ""Oh! Who's gonna reset the bone?"" zingt. Dit nummer lijkt alleen maar beter en beter te worden voor mij. Want waar ik zei dat ik het koud leek te krijgen bij Angel van Massive Attack, krijg ik het van dit nummer écht. En dat zonder dat het nummer ergens echt losbarst, het komt puur door de onderhuidse spanning en de ongekend bezielde zang. Nog knapper dus. Sowieso is de tekst ook nog eens schitterend, zoals het een goed Arcade Fire nummer betaamd (want zij hebben kaas gegeten van mooie teksten, zeg!). Eén van de beste nummer ooit, daar ben ik nog maar eens met mijn neus opgedrukt. (niels94)

avatar van Gretz
109
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Underworld - Born Slippy .NUXX

(afbeelding)

1992-2012 | 1996 | UK

2019: 42
2018: 57
2017: 91

Genomineerd door: Nosh
Al jaren volgens het best scorende dancenummer uit de lijst. Dit nummer is dan ook doorgaans vooral erg populair bij de niet-danceliefhebbers. De liefhebbers prefereren vaak ander werk van Underworld boven Born Slippy. Bij mij is het andersom: het andere werk van Underworld vind ik wel aardig, maar deze vind ik echt geweldig. Het magistrale intro, hoe er van trance over wordt gegaan op techno: een waar anthem! (Titmeister)

avatar van Gretz
108
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Nick Drake - Day Is Done

(afbeelding)

Five Leaves Left | 1969 | UK

2019: 156
2018: 183
2017: 292

Genomineerd door: axel33
Nick Drake raakte mij vanaf de eerste luisterbeurt heel diep. Er zijn weinig liedjes die zo goed de weemoed kunnen vertolken. De tekst is heel mooi en de muziek is heel stemmig. Vooral als de viool er in komt schieten de tranen in mijn ogen. Het gitaarspel van Nick Drake is zeer bepalend voor dit nummer, het is een hele trieste stemming. Een van de mooiste nummers van deze man in zijn meesterlijke oeuvre. (Don Cappuccino)

avatar van Gretz
107
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
The Waterboys - The Whole Of The Moon

(afbeelding)

This Is The Sea | 1985 | Scotland

2019: 140
2018: 61
2017: 147

Genomineerd door: axel33
Als een komeet patst deze klassieker doorheen de sterrenhemel.
De ultieme climax na een avondje stappen. Dronken van vriendschap en liefde
strompelen we huiswaarts. Als lunatics kussen we de maan en de sterren slaapwel.
Een wall of sound met daarboven, hoog van de toren, een orgie van blazers. (dazzler)

avatar van Gretz
106
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Bruce Springsteen - Thunder Road

(afbeelding)

Born To Run | 1975 | USA

2019: 63
2018: 42
2017: 42

Genomineerd door: Allmusic
Één van mijn favoriete nummers aller tijden. Dit is gewoon vanaf seconde 1 kippenvel gegarandeerd, elke luisterbeurt opnieuw. Muziek, zang, tekst, het klopt gewoon allemaal voor 100 procent. Dit nummer heeft zelfs geen refrein nodig! (ArthurDZ)

avatar van Gretz
105
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Sonic Youth - Teen Age Riot

(afbeelding)

Daydream Nation | 1988 | USA

2019: 117
2018: 200
2017: 293

Genomineerd door: Brain Stew
Een song bestaande uit twee even sterke delen. In het begin horen we Kim Gordon op haar sensueelst, voordat de song losbarst en Thurston Moore de vocalen overneemt. Ook instrumentaal is dit nummer dik in orde. Dat naast experimenteel en ontoegankelijk werk ook catchy rocksongs als deze kan afleveren, dan is dat een gigantische prestatie en een groot compliment als band. (ArthurDZ)

avatar van Gretz
104
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Nick Cave And The Bad Seeds - Into My Arms

(afbeelding)

The Boatman's Call | 1997 | Australia

2019: 153
2018: 219
2017: 218

Genomineerd door: Klassiekers '08
Als je de clip van dit nummer ziet zie je een groots artiest staan, die in zijn nummers probeert jouw ziel binnen te dringen. Dat lukt vaak, althans, bij mij. Dit nummer is een mooie ballad leunend op de piano. Nick Cave zingt fantastisch, het refrein is hemels, zo mooi. Jammer dat deze zo gedaald is (Snoeperd)

avatar van Gretz
103
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Pulp - Common People

(afbeelding)

Different Class | 1995 | UK

2019: 43
2018: 55
2017: 25

Genomineerd door: Arno
Een briljant verhaal, vertelt door middel van een erg sterk liedje. De kwaliteiten van Pulp komen hier onmiskenbaar naar voren: pakkende liedjes met geweldige en bevlogen zang en rake teksten. Het refrein van dit nummer blijft natuurlijk direct hangen. Prachtige opbouw ook. Veel beter wordt britpop niet. Leuk dat 'and blew' gecensureerd is in dit youtubefilmpje trouwens (niels94)

avatar van Gretz
102
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Midlake - Roscoe

(afbeelding)

The Trials Of Van Occupanther | 2006 | USA

2019: 138
2018: 243
2017: 93

Genomineerd door: MVW
Roscoe is het beste popnummer ooit gemaakt. Mag ik dat zeggen? Ja. Dat mag ik. Als je de Trials of Van Occupanther opzet hoor je meteen het beste nummer van het album. En dat is knap met al die geweldigheid die daarna nog komt.
Het opent met een prachtige intro met een aantal instrumenten waar ik niet zo snel van zou weten wat het is. Dan de zanger, een van de beste zangers die er is, hij zingt zuiver en ontzettend breekbaar. Daarna wordt opgebouwd naar het refrein, de opbouw begint met een paar ooh's, die zijn goddelijk gebracht in schitterende samenzangen. Het refrein is misschien wel nog mooier. Midlake maakt zo'n beetje de mooiste refreinen die ik ken:

'Thought we were devoid
A change or two
Around this place
When they get back they're all mixed up with no one to stay with'


Na het refrein volgt een fraaie bridge, een stukje hemelsheid die na ieder refrein van dit nummer volgt. Op het einde volgens nog allemaal mooie stukjes. Roscoe is zo'n ziek perfect nummer dat je je amper kan voorstellen dat er betere nummers zijn, dat zijn er dan ook maar een paar, maar echt heel weinig. Midlake zijn de giganten van de pop. (Snoeperd)

avatar van jordidj1
Een voor Roscoe.

Die mag van mij zo de finale in (ik val in herhaling merk ik)

avatar van Johnny Marr
De Rosse Koe

Van mij ook.

avatar van Gretz
101
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Love - Alone Again Or

(afbeelding)

Forever Changes | 1967 | USA

2019: 51
2018: 72
2017: 120

Genomineerd door: The Scientist
Ook al is Alone Again Or bijna een halve eeuw oud, het nummer klinkt nog geen greintje gedateerd. Love dompelt psychedelica onder in een onvervalste mariachisfeer. Wanneer halfweg de trompetten hun intrede doen, is het hek helemaal van de dam. De tekst mag dan wel behoorlijk cheesy zijn, elke generatie kan er zich zo in herkennen. Het There Is a Light That Never Goes Out van de sixties... (Arno)

avatar van Gretz
Overzicht #19:

200-101

0 nieuwe binnenkomers
Grootste stijger: Massive Attack - Inertia Creeps (+874)
Grootste daler: Band Of Horses - The Funeral (-164)

0200 [0368] (+168) David Bowie - Sound And Vision
0199 [0327] (+128) Portishead - The Rip
0198 [0132] (-066) The Beach Boys - Good Vibrations
0197 [0196] (-001) Bob Dylan - Like A Rolling Stone
0196 [0784] (+588) Marvin Gaye - Mercy Mercy Me (The Ecology)
0195 [0206] (+011) Ultravox - Vienna
0194 [0282] (+088) Talk Talk - It's My Life
0193 [0029] (-164) Band Of Horses - The Funeral
0192 [0355] (+163) Interpol - Obstacle 1
0191 [0596] (+405) Radiohead - How To Disappear Completely
0190 [0126] (-064) The Smiths - This Charming Man
0189 [0079] (-110) Phosphorescent - Song For Zula
0188 [0028] (-160) Deep Purple - Child In Time
0187 [0560] (+373) The Stranglers - Golden Brown
0186 [0177] (-009) The Stooges - I Wanna Be Your Dog
0185 [0221] (+036) Spinvis - Kom Terug
0184 [0097] (-087) The Beatles - While My Guitar Gently Weeps
0183 [0290] (+107) R.E.M. - E-Bow The Letter
0182 [0128] (-054) The Doors - L.A. Woman
0181 [0370] (+189) The Stone Roses - Fools Gold
0180 [0391] (+211) Portishead - Roads
0179 [0103] (-076) Bruce Springsteen - Born To Run
0178 [0134] (-044) Fleetwood Mac - The Chain
0177 [0158] (-019) Simple Minds - Someone Somewhere In Summertime
0176 [0076] (-100) Sam Cooke - A Change Is Gonna Come
0175 [0184] (+009) Portishead - Machine Gun
0174 [0122] (-052) Radiohead - Jigsaw Falling Into Place
0173 [0038] (-135) Bruce Springsteen - The River
0172 [0305] (+133) The Cure - Fascination Street
0171 [0191] (+020) U2 - Bad
0170 [0094] (-076) The Velvet Underground - Sunday Morning
0169 [0216] (+047) The Smashing Pumpkins - Tonight, Tonight
0168 [0073] (-095) The War On Drugs - Red Eyes
0167 [0129] (-038) Radiohead - No Surprises
0166 [0034] (-132) Tame Impala - Let It Happen
0165 [0070] (-095) The Beatles - Here Comes The Sun
0164 [0186] (+022) Portishead - Sour Times
0163 [0046] (-117) Pink Floyd - Comfortably Numb
0162 [0113] (-049) The Smashing Pumpkins - Disarm
0161 [0098] (-063) Killing Joke - Love Like Blood
0160 [0371] (+211) The Smiths - I Know It's Over
0159 [0207] (+048) Beach House - Myth
0158 [0394] (+236) Deerhunter - Desire Lines
0157 [0446] (+289) Portishead - We Carry On
0156 [0072] (-084) Gorky - Mia
0155 [0172] (+017) Metallica - Master Of Puppets
0154 [1028] (+874) Massive Attack - Inertia Creeps
0153 [0874] (+721) Lana Del Rey - Mariner’s Apartment Complex
0152 [0077] (-075) Nick Cave And The Bad Seeds - Push The Sky Away
0151 [0251] (+100) dEUS - Suds & Soda
0150 [0148] (-002) Mobb Deep - Shook Ones Pt. II
0149 [0062] (-087) Sigur Rós - Starálfur
0148 [0239] (+091) Suzanne Vega - Luka
0147 [0380] (+233) dEUS - Hotellounge (Be The Death Of Me)
0146 [0253] (+107) Fela Kuti - Gentleman
0145 [0181] (+036) R.E.M. - The One I Love
0144 [0171] (+027) The Killers - Mr. Brightside
0143 [0312] (+169) R.E.M. - Losing My Religion
0142 [0152] (+010) New Order - True Faith
0141 [0276] (+135) DJ Shadow - Midnight in a Perfect World
0140 [0197] (+057) Keane - Somewhere Only We Know
0139 [0339] (+200) Nick Drake - River Man
0138 [0050] (-088) Arcade Fire - Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
0137 [0231] (+094) Radiohead - Fake Plastic Trees
0136 [0078] (-058) Metallica - One
0135 [0167] (+032) Queens Of The Stone Age - No One Knows
0134 [0091] (-043) Oasis - Champagne Supernova
0133 [0306] (+173) Talking Heads - Psycho Killer
0132 [0118] (-014) Manic Street Preachers - Motorcycle Emptiness
0131 [0176] (+045) Pearl Jam - Alive
0130 [0133] (+003) Pixies - Where Is My Mind?
0129 [0123] (-006) Supertramp - School
0128 [0109] (-019) Radiohead - Karma Police
0127 [0089] (-038) The Velvet Underground - Heroin
0126 [0201] (+075) Sufjan Stevens - Should Have Known Better
0125 [0296] (+171) Joy Division - New Dawn Fades
0124 [0174] (+050) Prince And The Revolution - Let's Go Crazy
0123 [0075] (-048) Arcade Fire - No Cars Go
0122 [0169] (+047) Editors - Smokers Outside The Hospital Doors
0121 [0179] (+058) Neutral Milk Hotel - In The Aeroplane Over The Sea
0120 [0224] (+104) Editors - Papillon
0119 [0104] (-015) The Cure - Lullaby
0118 [0398] (+280) The Cult - She Sells Sanctuary
0117 [0083] (-034) Neil Young - Like A Hurricane
0116 [0108] (-008) Kristin Hersh - Your Ghost
0115 [0066] (-049) Prince & The Revolution - Purple Rain
0114 [0136] (+022) The Blue Nile - Tinseltown In The Rain
0113 [0159] (+046) Kate Bush - Running Up That Hill
0112 [0060] (-052) Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond (1-5)
0111 [0061] (-050) The Knife - Silent Shout
0110 [0092] (-018) Arcade Fire - Intervention
0109 [0042] (-067) Underworld - Born Slippy .NUXX
0108 [0156] (+048) Nick Drake - Day Is Done
0107 [0140] (+033) The Waterboys - The Whole Of The Moon
0106 [0063] (-043) Bruce Springsteen - Thunder Road
0105 [0117] (+012) Sonic Youth - Teen Age Riot
0104 [0153] (+049) Nick Cave And The Bad Seeds - Into My Arms
0103 [0043] (-060) Pulp - Common People
0102 [0138] (+036) Midlake - Roscoe
0101 [0051] (-050) Love - Alone Again Or



MuMeLadder 2020 - De Ontknoping on Spotify - open.spotify.com
spotify:playlist:3Bpe4IxX7yOuMmoR8jVdZu

avatar van Simon77
Top bezig met het ladderoverzicht Gretz!

avatar van Cor
Cor
Simon77 schreef:
Top bezig met het ladderoverzicht Gretz!
+1

Gast
geplaatst: vandaag om 07:27 uur

geplaatst: vandaag om 07:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.