menu

Hier kun je zien welke berichten pmac als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Joe Bonamassa - Blues of Desperation (2016)

4,0
Hendrik68 Die SRV invloed is idd wellicht wat overdreven. Het slaat enkel op het gitaarwerk op You left me nothin. Heb overigens mijn waardering naar boven opgeschroefd. Zelfs the valley runs low is weliswaar een licht niemendalletje maar doet eigenlijk niemand kwaad.

John Mayall with Eric Clapton - Blues Breakers (1966)

Ronald5150 schreef:

Clapton hanteert op dit album een Gibson Les Paul gitaar met twee humbucker pick ups. Deze gitaar werd later bekend als "The Beano Les Paul". Niemand weet waar deze gitaar is gebleven en mede daardoor heeft het een cultstatus verworven. .Is dat niet de gitaar die hij rood liet spuiten en later zou weggeven aan George Harrison? (zie Harrison tijdens Revolution) Hij zou de gitaar Lucy noemen meen ik.

Lana Del Rey - Chemtrails over the Country Club (2021)

4,5
geplaatst:
[quote]CWTAB schreef:
Ha slechte photoshop zo te zien de rechtse hoek van de wenkbrauw rechts die dubbel voorkomt...zal nog een collectorsitem worden...[/quot

Haha. Ik denk ook dat ze in werkelijkheid ietsjes corpulenter is dan de hoes suggereert . Maar gek genoeg accepteer je dit soort randzaken bij Lana.

Ik verhoog overigens mijn waardering. Het is weliswaar geen tweede NFR maar misschien moeten we die gedachte loslaten. Er staat toch weer genoeg op om van te genieten.

Neil Young - Roxy: Tonight's the Night Live (2018)

5,0
Verhoogd naar 5. Het voelt bijna als heiligschennis om deze beter te vinden dan de oorspronkelijke lp maar dit is dan ook een bovengemiddeld live document. De ritmesectie van Crazy horse laat hier ook vooral horen dat ze een geweldige backing vormen. En uitgerekend deze samenstelling met Lofgren maar minus wijlen Ben Keith gaat weer touren.

Paul McCartney - McCartney III (2020)

4,5
Mee eens Bikkel2. Ik zou er aan toe willen voegen dat dit een typische McCartneyplaat in de zin dat de melodieën al snel in je kop blijven kleven. Da's toch knap. Ik hang een beetje meer naar de 3,5 omdat ik dat openingsnummer juist weer niks vind. Maar overall een prima plaat.

Queen - Bohemian Rhapsody (2018)

4,0
De film is ondanks de historische onfeitelijkheden best goed en deze filmsoundtrack een uitstekende verzamelaar is waar live en studio opnames elkaar uiterst vermakelijk afwisselen. Van alle Queen verzamelaars misschien wel de leukste.

The Beatles - Revolver (1966)

5,0
geplaatst:
Hoezo bonustracks...? Er staan gewoon 14 nummers op. Dat die commerciele Amerikanen er destijds weer een zooitje van maken met hun eigen discografie is hun probleem.

U2 - Under a Blood Red Sky (1983)

3,5
Geinig liveplaat die suggereert dat het optreden van Red Rocks in het vinyl geperst is. Er staan slechts twee nummer op van dat concert. De andere zes zijn van andere optredens waaronder Rockpalast. Niettemin een leuke live samenvatting van hun eerste drie Lp’s. Bij Party girl zie je hoe The Edge de mist in gaat met zijn solo. Dat ze dit niet weggepoetst hebben siert ze. De nummers komen er nog spontaan uit.
Ik heb weinig met het huidige U2 als wereldact maar in de eerste helft van de jaren tachtig was het een toonaangevende band die iedereen achter zich kreeg. Wat mij betreft hadden er dan nog wel een paar nummers bij gekund.