menu

Hier kun je zien welke berichten DjFrankie als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Ted Russell Kamp - Solitaire (2021)

3,5
DjFrankie (moderator)
Typisch roots/country album voor liefhebbers van dit genre. Ik prefreer iets meer vrolijkheid, en meerdere instrumenten. Stem is voor nu prettig al ben ik bang dat naar meerdere beluisteringen de stem gaat vervelen. Dit soort albums zijn op veel nummers aangewezen op gitaar en stem, en dat maakt zo'n album kwetsbaar. Zo'n nummer als Spark spreekt me meer aan, daar zit een bepaalde spanning in, die voelbaar aanwezig is, en een stuk voller klinkt als bijvoorbeeld A Rose for Two.

Tennis - Swimmer (2020)

3,5
DjFrankie (moderator)
I'll Haunt You begint als een Carpenters song, maar dat is ook de enige die daar op ljkt. Tennis is een duo, en ik moet zeggen de stem van de zangeres spreekt me wel aan. Wel is Need Your Love het enige nummer wat qua stijl daadwerkelijk afwijkt van de rest. Het blijft allemaal verder binnen de lijntjes. Dan wel genietbaar zo onder de koptelefoon.

The Bevis Frond - Miasma (1986)

3,5
DjFrankie (moderator)
Stuiterplaat, in het begin klinkt het allemaal als garagerock ala The Stooges, maar net zo gemakkelijk pakken we sixties flowerpower rock zoals The Animals of
The Hollies in prijsnummer Ride the Train of Thought en flarden Neil Young (maybe) mee.
Zeer energiek, enige dadeel het soms vlakke geluid.

Niet onder een genre te vangen deze jongens.

The Black Angels - Death Song (2017)

4,5
DjFrankie (moderator)
Ja hoor, ze flikken het weer. Na het vreemde Indigo Meadow wat veel te poppy klonk en in mijn oren veel te blij, don't Play with Guns bv, is dit album donkerder, gevarieerder en is Maas erg goed bij stem.
Nummers klinken allemaal goed, is geen skipper bij. Wat ook meewerkt is dat het met Currency meteen geweldig opent.
Ik heb al zin in Maasstricht in September, maar wie weet is BKS nog een optie (ze zijn in de buurt).
Zo dit zal zeker in mijn eindlijst staan.

The Black Angels - Indigo Meadow (2013)

4,0
DjFrankie (moderator)
Ik heb hem nog niet binnen maar wel digitaal. Cd begint met het bekende geluid en vooral stemgeluid van Alex Maas. De zware psychedelische rock in combinatie met de sixties flowerpower beweging en die kenmerkende stem. Gooi Velvet Underground, The Doors en the Kinks in een blender, gooi er een psychedelisch jaren 00 sausje overheen en je hebt The Black Angels te pakken.
Don't Play with Guns gaf al aan hoe lekker dit album gaat klinken en niks is minder waar, liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan deze 4de worp, nieuwe fans krijgen meteen een album voorgeschoteld waar ze nog veel plezier aan gaan beleven.

Niets echt vernieuwends maar gewoon de lekkkere sound die men van The Black Angels wil horen. Misschien is het ingetogen Holland een vernieuwende track, dat heb ik op eerdere albums nog niet terug gehoort.

Benieuwd hoe hun optredens op Best Kept Secret en Werchter gaan verlopen, maar met gemak zouden ze dit jaar op grotere schaal door kunnen gaan breken bij het mainstream publiek.

The Black Keys - Delta Kream (2021)

4,5
DjFrankie (moderator)
Nooit veel aangevonden, The Black Keys met Lonely Boy en Gold on the Ceiling. Hoe anders is dit hier, oude blues toppers in een hedendaags jasje, met fijne kick ass grooves die ontzettend aanstekelijk zijn. Lijkt me zo te lezen vooral een album voor niet Black Keys liefhebbers.

Mijn prijsnummer is Poor Boy a Long Way from Home waarbij het plezier van autostuur trommelen weer hoogtij viert. Ook is inderdaad de productie kwaliteit erg hoog, einde jaars materiaal? Denk het wel.

The Black Lips - Sing... In a World That's Falling Apart (2020)

4,0
DjFrankie (moderator)
Ik zag ze ooit live op Best Kept Secret en dat was een aangename kennismaking. Deze plaat van de week in de auto gehad en dat was ook weer aangenaam.
Enkele zeer pakkende liedjes zoals
Holding Me Holding You, Gentleman en Odelia springen er voor mij uit. Maar ook houdt deze plaat op bij locust want afsluiter Live Fast Die Slow is een vreselijk nummer wat totaal niks toevoegd aan dit album.

The Blips - The Blips (2021)

4,0
DjFrankie (moderator)
The Blips zit in dezelfde vijver als The Black Lips en de nederlandse Afterpartees. Degelijke garagerock, niet vervelend ook niet vernieuwend. Dit hoeft ook niet ik hou wel van deze sound. Album luisterd lekker vlot weg, 4 sterren vanuit Venray. Zanger heeft een goeie strot, tenminste dat vind ik.

The Boxer Rebellion - Promises (2013)

4,5
DjFrankie (moderator)
chevy93 schreef:
Diamonds blijkbaar al een paar (drie om precies te zijn) weken in de Top 40. Komt dan eindelijk die verdiende doorbraak?


Morgen een uitverkocht Roosje, al maanden sinds Diamonds gedraait wordt op 3 FM.
Ja 3fm maakt je en breekt je, THe Boxer Rebellion volgend jaar pinkpop etc.
Ze worden groot let maar op, en dat gun ik ze na 4 erg mooie albums.

The Cinematics - Love and Terror (2009)

4,0
DjFrankie (moderator)
Eigenlijk is dit gewoon een erg lekker album, ligt prima in het gehoor en verdient inderdaad veel meer aandacht.
Ik ga deze in ieder geval voordragen bij de volgende Alternatieve top152.
Houdt je van post-punk dan is dit je ding.

The Comsat Angels - 7 Day Weekend (1985)

3,0
DjFrankie (moderator)
Rare plaat, supernummers en draken op 1 album
Draken: I'm Falling, Forever Young, New Heart and Hand en het slappe Still It's Not Enough
Super: You Move Me en Day One
Verder opvulling die niet irritant is noch zal blijven hangen.

Vriendelijke pop rock uit de jaren 80.

The Cramps - Look Mom No Head! (1991)

4,0
DjFrankie (moderator)
Ook hier zit The Vibe er nog steeds in, al scoort dit album een pak minder dan zijn voorgangers. Dames, Booze, Chains and Boots is een van mijn persoonlijke favorieten. Andere psycho en country billy nummers swingen ook weer de Cramps-pan uit. Natuurlijk is dit album niet meer vernieuwend maar een constant album wat je kunt verwachten.

Maar des te vreemder is het dat dit album uit 1991 pas nu het eerste bericht heeft. 29 jaar na dato, Lux zou zich omdraaien in zijn graf. Long live rock 'n Roll.

The Cure - Faith (1981)

5,0
DjFrankie (moderator)
Vroeger noemde men dit altijd depressieve muziek, maar voor mij niet ik werd hierdoor gegrepen en werd er vrolijk van, hoe mooi sfeervol dit album, vooral All Cats Are Grey en The Funeral Party, laat dit door je kamer galmen en geniet van de sfeer.

Ik vind het ook altijd belachelijk dat dit wordt afgedaan als een opvolger van Seventeen Seconds en al daarom alleen al minder interessant is, bull-shit, dit album is veel sfeervoller en alleen daarom al een stuk voorwaarts !!

The Deadly Snakes - I'm Not Your Soldier Anymore (2001)

3,5
DjFrankie (moderator)
Deadly Snakes staat voor folky blues rock.
Compleet met mond harmonica en orgel, zou je dit een op hol geslagen band met een aanstekelijke 70's rocksound kunnen noemen. Echter het is de zanger die voor mij de meeste credits heeft, zijn nasale stem aangevuld met de aanstekelijke nummers maken dit een hip en luchtig plaatje, waarbij het moeilijk stilzitten blijft.

Verder hoor ik ook diverse raakvlakken met Green on Red, lekker plaatje met kans op verhoging.
Opvolger is ook lekker met het sublieme Burn Down the Valley

The Eden House - Songs for the Broken Ones (2017)

4,0
DjFrankie (moderator)
vigil schreef:
Dit gaat er hopelijk wel eentje worden!


Dit is een heerlijke postpunkplaat geworden. De invloed van Fields of the Nephilim is duidelijk hoorbaar, al is de stem van bv Monica Richards die hier de meeste nummers zingt van een totaal andere orde dan die van Carl McCoy.

Zo kun je deze plaat ook het best omschrijven een duidelijke link met FotN met een heldere vrouwenzang. Voor alle vleermuisjes die minder met duistere maar meer met het hemelse hebben.
The Ghost of You intro zou zo door Mc Coy vervolgt kunnen worden, maar dat gebeurt dus niet.
Meghan-Noël Pettitt is hier de zangeres evenals op nummer 12.
Haar stem kan me ook het meest bekoren.

Heerlijk plaatje.

Meer info vind je hier.

The Field Mice - Skywriting (1990)

4,0
DjFrankie (moderator)
Zoals obsessed het omschrijft zo hoor ik het ook. Triangle duurt veel te lang, en Humblebee hadden ze beter achterwege kunnen laten, verpest de plaat zelfs een beetje.

De rest is ontzettend lekker, vandaar 4 sterren, dit hadden er meer kunnen zijn als .....

Toch jammer dat ik deze band nooit live heb gezien. Bij de bonus cd trouwens staat mijn all time favoriet van de veldmuizen, If You Need Someone..

The Florist - Dark Entries (2014)

4,0
DjFrankie (moderator)
Inmiddels een paar luisterbeurten verder. The Florist heeft een eigen herkenbaar geluid in de Shoegaze wereld, dast is duidelijk op dit debuut te beluisteren. Hoogtepunten zijn de 2 singels Sun Kills Moon en Middle of Winter. Ook afsluiter Discloser (erg rustig maar sfeervol is bij mij favoriet).

New Wave invloeden zijn ook duidelijk hoorbaar op dit album, enige punt van kritiek is de niet altijd gewledige zang. los van de onderstaanbaarheid is die soms wat te mak..

Desalnietemin een geslaagd debuut van deze jongens.

The Haunted Youth - Dawn of the Freak (2022)

4,5
DjFrankie (moderator)
Gisteren de hele plaat live gehoord, en nog een Oasis cover, die had van mij niet gehoeven.
Dit sterk op een DIIV en TWOD geluid leunend album is echt heerlijk. Fijne gitaarloopjes en constant een goeie sfeer. Plaat werd ook veel verkocht na afloop en de recensies waren geweldig van het concert.
Detail ik hoor het gitaar loopje van Stories for Boys (U2 link) in Coming Home

The Horrors - Luminous (2014)

3,5
DjFrankie (moderator)
Oei, ik ben hier nog niet zo blij mee, superglad en steeds poppier. Single I See you steekt er met kop en schouders boven uit. Deze band heeft wel een heel maffe kronkel gemaakt in de muziekhistory.
Van rammelpunk naar synthi-popmuziek.
Nee dit album kan me nog niet bekoren vandaar dat ik start met een veilige 7. Die kan zowel naar boven als naar onder uitwijken.

Ben benieuwd hoe meerdere luisterbeurten bevallen maar de eerste valt dus tegen wat mij betreft. Ik vind het ook jammer dat het geluid van Primary Colours helemaal is verdwenen. Dat vond ik hun beste album. Ook zo'n crooner nummer als Mine and Yours vind ik al helemaal niet passen bij The Horrors.

Hiermee zullen ze een nieuw publiek blij mee maken, maar liefhebbers van ouder werk zullen hier minder van gecharmeerd raken, en dat is jammer.

Zou dit invloed zijn van Faris Badwan 's lief Rachel Zeffira waarmee hij ook met Cat's Eyes een meer poppy plaat maakte. Ik weet het niet, we zullen het wel lezen in de recensies.

The Joy Formidable - The Big Roar (2011)

4,5
DjFrankie (moderator)
Vanaf het begin hakt dit album erin, ontzettend goed gebracht, volop plezier hoor je terug.
Zoals de bovenbuurman Interlude al aangeeft inderdaad een waanzinnig intro The Everchanging Spectrum of a Lie. Die geweldig overgaat in The Magnifying Glass.
Overal zit de vaart erin en rockt dit album geweldig weg.
Ritzy Bryan is een zangeres met een geweldige stem die in plaats van te vervelen steeds beter wordt, voorlopig 4,5 en een van de beste albums van 2011.

The Joy Formidable - Wolf's Law (2013)

4,0
DjFrankie (moderator)
Weet me nog niet zo te pakken als zijn voorganger. De verrassing is er ook af, na The Big Roar.
Nummers als Austere of Whirring staan hier niet op.

Wil niet zeggen dat hier geen parels op staan, met de singels This ladder is ours en Cholla, is The Turnaround misschien wel de allermooiste hierop, bijna Orchestraal dit nummer. Op dit album laten ze wel horen dat de meer ingetogen nummers ook aan Ritzy Brian besteed zijn, haar stem ligt me sowieso wel.

Raar ook dat The Wolf's Law al extra track hierop zit, ook dit nummer is geweldig, ook in de meer gevoelige nummers komen ze goed weg op dit album.

En inderdaad zoals hieboven al omschreven staat is het wel allemaal iets meer poppy dan de vorige, maar hij klinkt sowieso lekker.

The Last Dinner Party - Prelude to Ecstasy (2024)

3,5
DjFrankie (moderator)
Mmm, plaat begint geldig met Burn Alive. Maar dit niveau wordt nergens meer gehaald.

Deze plaat herbergt teveel verschillende stijlen, waardoor de som minder is dan de delen.
Voor sommige luisteraars zal dit wel fijn zijn, ook is de zangeres prima.

Sommige nummers zijn te theatraal en die doen me minder. Wel een eigen schwung die ze eraan geven.

Sparks, meets ABBA met een snufje postpunk zou ik omschrijven. Dus davevr dat heb je goed gehoord.

Voor mij mag allemaal dus wat donkerder en meer ingetogen.

The Maccabees - Given to the Wild (2012)

4,5
DjFrankie (moderator)
Bam, geweldig wat een goeie cd zeg, alleen al de opener van dit album is geweldig, als dit niet voor hun doorbraak gaat zorgen. Ook het gebruik van blazers is weer een extra vooruitgang zoals in het nummer child.

Als geheel echter straalt dit album een geweldige sfeer uit.
Ik zag ze 2 jaar geleden al eens live, maar moet na het horen van dit album het tourschema weer eens in de gaten houden. Lowlands, Pinkpop stel ze op dit verdienen ze.

Feel to Follow is een beautie, geweldig opgebouwd nummer met een zeer mooie opbouw naar een climax. Top Cd, enne het is Januari en nu al durf ik te zeggen dat dit een zeer grote kans maakt op een top 10 notering in December.

The Mary Onettes - Hit the Waves (2013)

3,5
DjFrankie (moderator)
Oei, deze viel me op het eerste gehoor tegen, stukken minder als de 2 voorgangers, ik mis de gedrevenheid, en de pop is heel erg hoorbaar, rock niet meer. Gaat steeds meer naar die andere scandinavische band A-Ha, en daar ben ik niet blij mee, toppers als Lost en Void staan hier niet op, jammer, geluid ligt zeer zeker niet tussen Glasvegas en The Cure.
En het intro is totaal overbodig.

The National - Trouble Will Find Me (2013)

4,0
DjFrankie (moderator)
Goed en lekker dat is mijn mening over dit album, over de linie is het wat minder dan zijn voorganger High Violet, ook zo'n sterke single als Bloodbuzz Ohio ontbreekt hier.
Ik vind dit trouwens wel een typisch album voor in een zaal, niet op de grote festival weides omdat de sfeer van dit album meer geschikt is voor kleinere zalen. Al is de band dat stadium helaas al voorbij. Dit album in paradiso dat zou wat zijn , zoals Elbow het al eerder deed.

Voor de festivals is dit album te intiem. Graceless is mijn prijsnummer op deze plaat,die denk ik nog sterker wordt.

Sfeer is voor mij HET sleutelwoord van Trouble Will Find Me. Deels gedragen door de stem van Matt Berninger en deels door de muzikanten waarvan ik Bryan Devendorf een van de beste drummers van dit moment vind.

The Outsiders - Songbook (1967)

4,0
DjFrankie (moderator)
Een van de beste nederlandse bands ooit. Geweldige sound en stem.

The Silverfaces - FC Walvisch Sessions (2014)

4,0
DjFrankie (moderator)
We hebben er weer 1. Een band van de Herman Brood academie met in hun gelederen
Nienke Overmars (drumster) van Case Mayfield en Girlbeard.

Een super-energieke band met invloeden van The Doors, Led Zeppelin, White Stripes, met een stem die vaak doet denken aan een jonge Roger Daltrey.
Volgend jaar studeren ze af, maar deze ep bewijst dat we weer een supergaaf bandje hebben in de kruising tussen DeWolff en Wolfmother.

The Slow Show - White Water (2015)

4,5
DjFrankie (moderator)
Muzikaal heeft dit album enkele mooie hoogstandjes. Samen met die aparte stem van Rob Goodwin is dit bijzonder sfeervol.
Maar die stem heeft bij mij ook een keerzijde, als ik dit album luister blijft die stem telkens op dezlefde toon en dat gaat me net vervelen op den duur. Ik vind de stem prachtig maar daarnaast duurt het me te lang om er naar te blijven luisteren. Heel tegenstrijdig idd.

Meer mensen last van?

The Smile - A Light for Attracting Attention (2022)

4,0
DjFrankie (moderator)
The Smile, ik hoor hier een best of Radiohead, van nummers die nog niet op de plaat zijn verschenen, deze CD herbergt nummers die zo de The Bends, OK Computer, Kid A etc zouden passen. De variatie is hier daarom volop aanwezig.

You Will Never Work in Television Again past zo op The Bends, Pana-Vision zou niet misstaan op OK Computer. En We Don't Know What Tomorrow Brings kan zo op KId A. Zoals ik al zei, gevarieerd.

Inmiddels weer een luisterbeurt verder en Tiny Things is toch ook wel heel erg goed, verwacht ook binnen niet al te lange tijd dat er 1/2 punt bij komt. Nu nog live op Werchter classic in het voorprogramma van Placebo, altijd een leuke affiche

The Toy Dolls - Episode XIII (2019)

4,0
DjFrankie (moderator)
Tsa als 1 band altijd een smile bij mij weet te produceren dan deze Dolls. Wederom prettig gestoorde punk. Al bijna 40 jaar hetzelfde recept maar het smaakt nog prima.
Je weet wat je kunt verwachten en krijgt het ook, niet zoutloos maar lekker gepeperd.
Lekkere plaat weer.